ΓΔ: 917.64 -0.23% Τζίρος: 46.29 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
papoutsanis
Φωτο: Παπουτσάνης

Παπουτσάνης: Στις 3 Νοεμβρίου η έναρξη πληρωμής του μερίσματος

Στο διανεμόμενο μέρισμα θα γίνει παρακράτηση φόρου με συντελεστή 5%, έτσι το καθαρό πληρωτέο μέρισμα θα ανέλθει σε 0,019 ευρώ ανά μετοχή, όπου αυτό εφαρμόζεται. 

Στην ανακοίνωση της ημερομηνίας έναρξης πληρωμής του μερίσματος στους δικαιούχους της προχώρησε η Παπουτσάνης και η οποία ορίζεται η 3η Νοεμρίου. Σύμφωνα με τη χρηματιστηριακή ανακοίνωση:

Η ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΩΝ ΑΓΑΘΩΝ (στο εξής «Εταιρεία») ανακοινώνει ότι σύμφωνα με την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της 01 Οκτωβρίου 2021 βάσει της διάταξης του άρθρου 162 παρ. 3 ν.4548/2018, το συμπληρωματικό μέρισμα της χρήσης 2020 καθορίστηκε σε 0,02 Ευρώ ανά μετοχή. Στο διανεμόμενο μέρισμα θα γίνει παρακράτηση φόρου με συντελεστή 5% βάσει των άρθρων 61 και 64 του Ν. 4172/2013, έτσι το καθαρό πληρωτέο μέρισμα θα ανέλθει σε 0,019 Ευρώ ανά μετοχή, όπου αυτό εφαρμόζεται. 

Ημερομηνία αποκοπής από την οποία οι μετοχές θα διαπραγματεύονται χωρίς το δικαίωμα είσπραξης μερίσματος ορίζεται η 27/10/2021.  Δικαιούχοι στην καταβολή μερίσματος θα είναι οι μέτοχοι που θα είναι εγγεγραμμένοι στα αρχεία του Συστήματος Αύλων Τίτλων στις 29/10/2021 (Record Date). Κατά τα ανωτέρω, η ημερομηνία έναρξης πληρωμής του μερίσματος στους δικαιούχους θα είναι η 3/11/2021. 

Η καταβολή του μερίσματος, θα πραγματοποιηθεί από την πληρώτρια Τράπεζα ALPHA BANK μέσω των χειριστών των λογαριασμών αξιών στο Σ.Α.Τ. ως εξής: 

  1. Μέσω των Συμμετεχόντων των δικαιούχων στο Σ.Α.Τ. (Τράπεζες και Χρηματιστηριακές εταιρείες), σύμφωνα με τα ισχύοντα στον Κανονισμό Λειτουργίας της ΕΛ.Κ.Α.Τ. και τις σχετικές αποφάσεις της.
  2. Ειδικά στις περιπτώσεις πληρωμής μερίσματος σε κληρονόμους θανόντων δικαιούχων των οποίων οι τίτλοι τηρούνται στον Ειδικό Λογαριασμό της Μερίδας τους στο Σ.Α.Τ., υπό το χειρισμό της ATHEXCSD, η διαδικασία πληρωμής του μερίσματος θα διενεργείται μετά την ολοκλήρωση της νομιμοποίησης των κληρονόμων.

Η διαδικασία πληρωμής του μερίσματος μέσω του δικτύου της ALPHA BANK θα είναι σε ισχύ για ένα (1) έτος από την ημερομηνία καταβολής (δηλαδή έως την 3/11/2022). Υπενθυμίζεται ότι μερίσματα της χρήσεως 2020 τα οποία δεν θα εισπραχθούν μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2026 παραγράφονται υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Παπουτσάνης: Υποχώρηση της κερδοφορίας κατά 10% στα 3,6 εκατ. ευρώ

Σύμφωνα με την εταιρεία, η αύξηση κατά 39,3% στον κύκλο εργασιών αποδίδεται στην επανεκκίνηση της ξενοδοχειακής αγοράς και την ενίσχυση των πωλήσεων ειδικών σαπωνομαζών. Πρωτοφανής η αύξηση του λειτουργικού κόστους.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Παπουτσάνης: Δεν ξεπέρασε το 5% του τζίρου του 2021 η εξαγορά της Αρκάδι

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Παπουτσάνης, η εξαγορά της σαπωνοποιίας Αρκάδι θα συνδράμει την προοπτική ανάπτυξης της κατηγορίας επώνυμων προϊόντων και εισάγει την εταιρεία στις αγορές φροντίδας ρούχων και καθαριστικών γενικής χρήσεως.
papoutsanis
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Παπουτσάνης: Προχώρησε στην εξαγορά της Σαπωνοποιίας «Αρκάδι»

Με την εξαγορά της ιστορικής εταιρείας η Παπουτσάνης διευρύνει το προϊοντικό της χαρτοφυλάκιο στην ελληνική αγορά καθώς προσθέτει τη σειρά προϊόντων Αρκάδι για την καθαριότητα των ρούχων και του σπιτιού.