ΓΔ: 1995.2 -0.50% Τζίρος: 353.21 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
ΕΤΕ
Φωτό: Shutterstock

Διάψευση από την Εθνική για το κόστος μετασχηματισμού

Δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα τα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για υψηλό κόστος υλοποίησης του προγράμματος μετασχηματισμού, τονίζει σε ανακοίνωσή της η Εθνική Τράπεζα.

Διαψεύδει η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για πολύ υψηλό κόστος εφαρμογής του προγράμματος μετασχηματισμού που υλοποιείται, τονίζοντας ότι, «αναφορικά με το κόστος σχεδιασμού και υλοποίησης, τα δημοσιεύματα δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Το κόστος του προγράμματος απέχει σημαντικά από τα ποσά που αβάσιμα αναφέρθηκαν, είναι απολύτως ανταγωνιστικό με το κόστος παρόμοιων προγραμμάτων στην Ελλάδα και διεθνώς, ενώ παρακολουθείται από τα αρμόδια όργανα της τράπεζας».

Ειδικότερα, σε ανακοίνωσή της η Εθνική αναφέρει τα ακόλουθα:

Στις 16 Μαΐου του 2019 η Εθνική παρουσίασε στο επενδυτικό κοινό ένα πρόγραμμα στρατηγικού μετασχηματισμού με ορίζοντα υλοποίησης την τετραετία 2019-2022. Το πρόγραμμα αυτό στοχεύει στη δημιουργία μιας υγιούς και κερδοφόρας Τράπεζας, εκσυγχρονισμένης και απλής, που παρέχει καινοτόμες υπηρεσίες στους πελάτες της αλλά και ένα φιλικό εργασιακό περιβάλλον για τους ανθρώπους της, ώστε να αποτελέσει και πάλι μηχανή ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας.

Τα αποτελέσματα του προγράμματος είναι ήδη αισθητά και ιδιαίτερα θετικά όσον αφορά στην αποτελεσματική λειτουργία της τράπεζας, γεγονός που αναγνωρίζεται από τους πελάτες μας, τους ανθρώπους μας και την αγορά. Επίσης αντανακλάται στην κερδοφορία της τράπεζας, η οποία υπερβαίνει τα €200 εκατομμύρια το πρώτο εξάμηνο του 2019, σε σχέση με ζημίες το 2018. Τα αποτελέσματα αυτά επιβεβαιώνουν το στόχο της διοίκησης για απόδοση ιδίων κεφαλαίων πάνω από 10% το 2022.

Στην υλοποίηση του προγράμματος εκσυγχρονισμού της Τράπεζας συμμετέχουν εκατοντάδες εργαζόμενοι της Εθνικής. Για το σχεδιασμό της συνολικής αρχιτεκτονικής καθώς και την υποστήριξη της υλοποίησης του προγράμματος, η Εθνική Τράπεζα έχει επιλέξει και συνεργάζεται με εξειδικευμένες εταιρίες συμβούλων.

Αναφορικά με το κόστος σχεδιασμού και υλοποίησης, η ΕΤΕ ανακοινώνει ότι τα δημοσιεύματα δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Το κόστος του προγράμματος απέχει σημαντικά από τα ποσά που αβάσιμα αναφέρθηκαν, είναι απολύτως ανταγωνιστικό με το κόστος παρόμοιων προγραμμάτων στην Ελλάδα και διεθνώς, ενώ παρακολουθείται από τα αρμόδια όργανα της τράπεζας.

Η διοίκηση της τράπεζας, υπό την ηγεσία του Διευθύνοντος Συμβούλου και με τη στήριξη του Διοικητικού Συμβουλίου, έχει την ευθύνη του σχεδιασμού, της υλοποίησης και των αποτελεσμάτων του απαιτητικού αυτού προγράμματος. Σε αυτό το πλαίσιο, η διοίκηση λειτουργεί με διαφάνεια, αξιοκρατία και με μοναδικό γνώμονα το συμφέρον των ανθρώπων, των πελατών και των μετόχων της Εθνικής Τράπεζας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Συστημικές Τράπεζες
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τράπεζες: Με μειωμένη ταχύτητα στο γ' τρίμηνο, έρχεται επιτάχυνση στο τέταρτο

Οι συστημικές τράπεζες αναμένεται να εμφανίσουν ηπιότερη πορεία στο γ’ τρίμηνο λόγω μείωσης επιτοκίων και εποχικότητας, με τις προοπτικές για το 2025 να παραμένουν ισχυρές.
ΑΓΟΡΕΣ

Οι εκτιμήσεις της Βeta για το γ’ τρίμηνο των τραπεζών, κορυφαία επιλογή η Alpha

Τα έσοδα από προμήθειες συνεχίζουν να επιδεικνύουν ισχυρή δυναμική, με ενθαρρυντικά σημάδια συνεχούς ανάπτυξης στο μέλλον. Το μακροοικονομικό περιβάλλον παραμένει ευνοϊκό. Γιατί ξεχωρίζει την Alpha.
Jefferies
ΑΓΟΡΕΣ

Jefferies: Αναβαθμίζει τιμές-στόχους για ΕΤΕ και Eurobank, σύσταση «buy»

Η Jefferies αυξάνει τις τιμές-στόχους για Εθνική Τράπεζα στα 15,50 ευρώ και Eurobank στα 4,15 ευρώ, διατηρώντας τη σύσταση «αγορά» και προβλέποντας νέα ένδειξη ανθεκτικότητας στα αποτελέσματα γ’ τριμήνου.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Εθνική Τράπεζα: Ισχυρές επιδόσεις στο 9μηνο, διανομή μερισμάτων άνω του 60%

Η διοίκηση της Εθνικής υπογράμμισε στους αναλυτές την ενίσχυση των εσόδων από τόκους, ενώ η μετατόπιση καταθέσεων προς αμοιβαία κεφάλαια οδηγεί σε αύξηση των εσόδων από προμήθειες. Τί ειπώθηκε για το μέρισμα.
Ελληνικές startups ομάδα εργασίας
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Startups και AI: Η Ελλάδα καλείται να αξιοποιήσει το «παράθυρο ευκαιρίας»

Η Ελλάδα χρειάζεται περισσότερες startups, καθώς οι διαθέσιμες χρηματοδοτήσεις και τα εργαλεία AI δημιουργούν ευνοϊκό περιβάλλον για καινοτομία, όπως τονίστηκε σε εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη.
Σαντορίνη θάλασσα βράχια
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΤΕ: Απαιτούνται επενδύσεις 35 δισ. για βιώσιμες υποδομές στα νησιά

Η μελέτη της Εθνικής Τράπεζας υπογραμμίζει ότι απαιτούνται επενδύσεις 35 δισ. ευρώ, την επόμενη δεκαετία για βιώσιμες υποδομές στα νησιά, ώστε η Ελλάδα να παραμείνει στην κορυφή του παγκόσμιου τουρισμού.