ΓΔ: 1466.73 -0.91% Τζίρος: 74.61 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ

Ellada, Greece, Oikonomia
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εθνική Τράπεζα: Ανάπτυξη του ελληνικού επιχειρείν «βλέπει» για το β' εξάμηνο

Όπως εκτιμά σε ανάλυση η τράπεζα, ο επιχειρηματικός τομέας το 2024 μπορεί να αυξήσει τις πωλήσεις του κατά περίπου 3,5%, με το 2ο εξάμηνο να αγγίζει το 6,5% (έναντι +0,9% στο 1ο εξάμηνο).
Εθνική
ESG

Το πρόγραμμα NBG Business Seeds βράβευσε 10 νέες καινοτόμες επιχειρήσεις

Το πρόγραμμα αποσκοπεί στην ενθάρρυνση και την στήριξη της καινοτόμου και εξωστρεφούς επιχειρηματικότητας, με έμφαση, μεταξύ άλλων στο Fintech, στο ESG και σε σχετικές με τα χρηματοοικονομικά τεχνολογίες.
ΕΠΙΜΟΝΟΣ ΚΗΠΟΥΡΟΣ

Ο Άδωνις κρατικοποιεί τους γιατρούς, η χαρά του Χρ. Μεγάλου και ο Παπαμιμίκος

Απειλή χωρίς προηγούμενο του υπ. Υγείας προς γιατρούς, οι τράπεζες και το investment grade, το mission impossible Μανουσάκη, οι περιπέτειες του Ανδ. Παπαμιμίκου, τα ταμεία του ΣΥΡΙΖΑ και ο Γλέζος.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Αύξηση «κόκκινων» δανείων κατά 1,2 δισ. για πρώτη φορά από τον Μάρτιο 2016

Το «κοκκίνισμα» δανείων με την εγγύηση του Δημοσίου και η πίεση σε δάνεια μικρών επιχειρήσεων, οι κύριοι λόγοι για την αύξηση των NPEs το α ‘τρίμηνο στα 11,1 δισ. από 9,94 δις. τον Δεκέμβριο. Γιατί δεν ανησυχούν οι τράπεζες.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΝΕΑ

«Πράσινα» καταναλωτικά δάνεια και δάνεια σπουδών από την Εθνική Τράπεζα

Tα δάνεια αυτά είναι με την εγγύηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων (European Investment Fund). Η τράπεζα προσφέρει εξειδικευμένη υποστήριξη και χρηματοδότηση σε τομείς σημαντικούς και κρίσιμους.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΕΤΕ: Έναρξη της διαδικασίας για την άσκηση του δικαιώματος αγοράς

Οι Ομολογίες θα αποπληρωθούν στην ονομαστική τους αξία όπως προβλέπεται στον Όρο 11.3 των Ομολογιών. Δεδουλευμένοι αλλά μη εισέτι καταβληθέντες τόκοι θα καταβληθούν όπως ορίζουν οι όροι των Ομολογιών.
Stocks, Markets, Xrimatistirio, Agores
MARKET MAKER

Ο «αδαής» πωλητής στην Ελλάκτωρ, το ριμπάουντ της ΕΤΕ και η σκυτάλη στο METLEN

Η νέα μικρή άνοδος του ΓΔ, η ορμή της Εθνικής και το business plan, ο πωλητής των 300.000 μετοχών της Ελλάκτωρ που... βγάζει μάτι, η αγορά προεξοφλεί το deal της ΤΕΝΕΡΓ και το ΜΥΤΙΛ δίνει τη θέση του στο ταμπλό στο METLEN.