ΓΔ: 942.46 -1.58% Τζίρος: 100.43 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
pet city
Φώτο: Pet City

Περνά στον έλεγχο της BC Partners η αλυσίδα pet shop Pet City

Μέχρι το τέλος του έτους θα έχει ολοκληρωθεί το deal όπως αναφέρει η BC Partners, ενώ δεν έχει γίνει γνωστό ακόμα το ύψος της συναλλαγής για την μεγαλύτερη αλυσίδα πώλησης προϊόντων για κατοικίδια.

Επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες που είχε δημοσιεύσει το Business Daily, ότι η Pet City θα αλλάξει χέρια καθώς ανακοινώθηκε η συμφωνία όπου η μεγαλύτερη ελληνική εταιρεία αξεσουάρ και τροφών για κατοικίδια περνάει στην BC Partners.

Η Pet City που ιδρύθηκε το 1988 και αναπτύχθηκε δυναμικά ειδικά μετά το 1996 όπου και πρόσθεσε την λιανική στο χαρτοφυλάκιο της, ανεβάζοντας στροφές από τις αρχές του 2000 και διαθέτει σήμερα περισσότερα από 80 καταστήματα και 800 άτομα προσωπικό, βρισκόταν σε συζητήσεις για την εξαγορά της το τελευταίο διάστημα. Ο λόγος; Αυτός που απασχολεί τις περισσότερες ελληνικές οικογενειακές επιχειρήσεις και δεν είναι άλλος από εκείνον της διαδοχής.

Η οικογενειακή επιχείρηση είδε τα μεγέθη της να ενισχύονται με τον κύκλο εργασιών της να ξεπερνά τα 40 εκατ. ευρώ, και η εξαγορά της αποτελεί την πρώτη επένδυση του fund BC Partners GR Investment LP που έχει δημιουργήσει η BC Partners. Το deal αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τέλος του έτους, με το τίμημα και τις λεπτομέρειες της συναλλαγής δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα. Ωστόσο η οικογένεια θα διατηρήσει μειοψηφικό ποσοστό στην Pet City.

Η BC Partners που διαχειρίζεται περισσότερα από 33 δισ. ευρώ, έχοντας ολοκληρώσει 124 επενδύσεις αξίας άνω των 161 δισ. ευρώ σε εταιρείες, έχει τοποθετηθεί επίσης στην PetSmart και την Chewy που αποτελούν δυο από τις μεγαλύτερες εταιρείες πώλησης προϊόντων για κατοικίδια στις ΗΠΑ καθώς και στην βρετανική VetPartners που διαχειρίζεται κτηνιατρικές κλινικές. Παράλληλα η BC Partners εκτιμά πως η διείσδυση της ιδιοκτησίας και φροντίδας κατοικίδιων ζώων στην Ελλάδα συγκλίνουν με τους ευρωπαϊκούς μέσους όρους

Ο Νίκος Σταθόπουλος, Partner και Επικεφαλής της BC Partners δήλωσε πως «είμαστε στην ευχάριστη θέση να καλωσορίζουμε την Pet City στην οικογένεια της BC Partners και να επενδύουμε στην ηγέτιδα εταιρεία της ταχύτατα αναπτυσσόμενης ελληνικής αγοράς προϊόντων και υπηρεσιών κατοικίδιων ζώων. Πρόκειται για την πλέον πρόσφατη επένδυση της BC Partners στην Ελλάδα, μια χώρα στην οποία δραστηριοποιούμαστε για περισσότερα από 15 χρόνια και η οποία έχει εξελιχθεί σε έναν ελκυστικό επενδυτικό προορισμό ως μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες οικονομίες στην Ευρώπη. Η πεποίθησή μας για το μέλλον της χώρας, μας οδήγησε στη δημιουργία του BC Partners GR, ενός ειδικού επενδυτικού βραχίονα που αποσκοπεί στην αναζήτηση επενδυτικών ευκαιριών σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην Ελλάδα».

Αναπτυξιακή πορεία 33 ετών

Η Pet City που έχει κατορθώσει να αναδειχθεί κορυφαία εταιρία του κλάδου στην Ελλάδα αποτελεί μια οικογενειακή επιχείρηση που μετράει 33 χρόνια ζωής. Ξεκίνησε το 1988 με την εταιρεία να δραστηριοποιείται στη χονδρική πώληση προϊόντων για κατοικίδια και έφτασε το 1995 να αριθμεί στο πελατολόγιό της περισσότερα από 1.200 pet shops σε όλη την Ελλάδα.

Το 1996 η εταιρεία αποφασίζει να στραφεί στη λιανική πώληση εγκαινιάζοντας το πρώτο κατάστημα Pet City στην Παιανία ενώ πρόσθεσε στο χαρτοφυλάκιο της και την εισαγωγή και εμπορία τροφών κατοικίδιων ζώων και αξεσουάρ. Το 1998 η εταιρεία ανοίγει το πρώτο mega κατάστημα στην Γλυφάδα ενώ το 2001 εξαγοράζει την City Zoo. Το 2006 η Pet City εντείνει τα επενδυτικά της πλάνα εξαγοράζοντας τις Grekovet και Pet Champion, δυο πολύ γνωστές για την εποχή αλυσίδες  με προϊόντα για κατοικίδια, με τον αριθμό των καταστημάτων της να φτάνει πλέον τα 11.

Το 2008 αποτελεί χρονιά ορόσημο για την Pet City καθώς προχωρά σε ένα αρκετά μεγάλο επιχειρηματικό βήμα. Πέραν του ανοίγματος των καταστημάτων στις περιοχές της Βούλας, των Πατησίων και του Πειραιά , η εταιρεία αποφασίζει να ιδρύσει το κτηνιατρικό κέντρο Vet City που στεγάζεται άνωθεν του καταστήματος Pet City στη Γλυφάδα και είναι εξοπλισμένο με μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας και ευρωπαϊκών προδιαγραφών.

Μέσα σε μια πενταετία, το 2011 η εταιρεία καταφέρνει να υπερδιπλασιάσει τα καταστήματά της αριθμώντας 26 και το 2013 ανοίγει ένα από τα μεγαλύτερά της καταστήματα στον Άλιμο που έχει έκταση 1.100 τμ. Το 2015 η Pet City βγαίνει και εκτός Αττικής ανοίγοντας δυο καταστήματα στη Χαλκίδα και αριθμεί πλέον 47.

Πλέον η Pet City διαθέτει προσωπικό 800 υπαλλήλων έχοντας απλωθεί σε 80 καταστήματα σε όλη την Ελλάδα, ενώ συνεχίζει να επεκτείνεται έχοντας σαν στόχο μέχρι το 2023 να φτάσει τα 100 καταστήματα σε όλη την Ελλάδα. Η Pet City έχει χτίσει μια ξεχωριστή εταιρική ταυτότητα με το μέγεθος των καταστημάτων να είναι μεγάλο καθώς κυμαίνεται από 200 τ.μ. έως 2.000 τ.μ.. Η προιοντική γκάμα που διαθέτει ξεπερνά τους 15.000 κωδικούς περιλαμβάνοντας προϊόντα από παγκοσμίως επώνυμες και αναγνωρισμένες εταιρείες.

Το 2017 η εταιρεία μετέφερε τα κεντρικά της γραφεία και αποθήκες σε νέες εγκαταστάσεις συνολικής έκτασης 20.000 τ.μ.. Εκεί δημιουργήθηκε και η Pet City Academy, μία ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα 300 τ.μ. με υπερσύγχρονο εξοπλισμό, όπου διεξάγονται ειδικά σεμινάρια για τη συνεχή εκπαιδευτική κατάρτιση των συνεργατών και του προσωπικού.

Η εταιρεία βρίσκεται σε σταθερή ανοδική τροχιά με τον κύκλο εργασιών της να ενισχύεται. Το 2018 που ήταν και ο τελευταίος δημοσιευμένος κύκλος εργασιών της ανήλθε στα 35,3 εκατ. ευρώ, ενώ η εταιρεία εξετάζει και το άνοιγμα της παρουσίας της στο εξωτερικό.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

pet city
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Επ. Ανταγωνισμού: Ενέκρινε την απόκτηση της Pet City από την BC Partners

Η Επιτροπή έκρινε ότι η εν λόγω συγκέντρωση δεν προκαλεί σοβαρές αμφιβολίες ως προς το συμβατό αυτής με τις απαιτήσεις λειτουργίας του ανταγωνισμού στις επιμέρους αγορές στις οποίες αφορά.
wind
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ολοκληρώθηκε η εξαγορά της Wind από τη Nova, τι φέρνει ο νέος παίκτης

Άμεσα θα ξεκινήσει ο σχεδιασμός ώστε ο νέος παίκτης που δημιουργείται μετά την εξαγορά της Wind από την United Group να αποτελέσει έναν ισχυρό πόλο απέναντι σε Cosmote και Vodafone που θα οδηγήσει σε μεγαλύτερο ανταγωνισμό και οφέλη για τους καταναλωτές.
United Group - Wind
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Προχωράει η εξαγορά της Wind από τη Nova με την έγκριση της Κομισιόν

H Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού (DG Comp) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής άναψε το «πράσινο φως» για να ολοκληρωθεί η εξαγορά της Wind από την United Group και ο νέος παίκτης που έρχεται θα ανεβάσει τον πήχη του ανταγωνισμού για ΟΤΕ και Vodafone.
Optiki Ina, Fiber, Internet, Diadiktyo, Tilepikoinonies
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Επαφές ΔΕΗ - Vodafone για το νέο δίκτυο που θα «χτυπήσει» τον ΟΤΕ

Αρχίζει ο επόμενος «πόλεμος» στις τηλεπικοινωνίες, καθώς η ΔΕΗ θέλει να προσφέρει πρόσβαση σε γρήγορα δίκτυα στους ανταγωνιστές του ΟΤΕ με φθηνότερες χρεώσεις. Έγινε η πρώτη συζήτηση με τη Vodafone, συνεργασία έχει προτείνει και η Nova.
fiber-internet-diktyo-tilepikoinwnies
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Μεγάλες μειώσεις τιμών από τον ΟΤΕ, νέο σκηνικό στις τηλεπικοινωνίες

Κατατέθηκαν στην Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών τα νέα, μειωμένα τιμολόγια του ΟΤΕ που συνδυάζονται με τη δωρεάν παροχή διπλάσιων ταχυτήτων όπου είναι τεχνικά εφικτό. Το σχέδιο για δίκτυα οπτικής ίνας σε 3 εκατ. συνδρομητές.