ΓΔ: 860.06 1.04% Τζίρος: 80.46 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Performance Technologies

Performance Technologies: Αύξηση 44,3% στο EBITDA για το εννεάμηνο

Τα έσοδα ανήλθαν στα 25,69 εκατ., σημειώνοντας αύξηση 30,24% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2020, ενώ ο καθαρός δανεισμός διαμορφώθηκε σε 2,97 εκατ. στις 30.9.21, έναντι 1.038 εκατ. την 30.9.20.

Τα βασικά οικονομικά στοιχεία σε ενοποιημένη βάση για το εννεάμηνο έως 30.9.2021 ανακοίνωσε η Performance Technologies. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, τα έσοδα ανήλθαν στα 25,69 εκατ., σημειώνοντας αύξηση 30,24% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2020, ενώ το EBITDA ανήλθε στα 2,78  εκατ., σημειώνοντας αύξηση 44,3% σε σύγκριση με το εννεάμηνο του 2020. Ο καθαρός δανεισμός διαμορφώθηκε σε 2,97 εκατ. στις 30.9.21, έναντι 1.038 εκατ. την 30.9.20.

Δείκτης μόχλευσης (Καθαρός Δανεισμός / EBITDA)  1.1. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, έχοντας αναγνωρίσει τις προκλήσεις από την έναρξη της πανδημίας, η εταιρεία έχει καταφέρει όχι απλά να προσαρμοστεί, αλλά και να επιταχύνει την λειτουργία της. Μέχρι στιγμής έχει επιτύχει υψηλά έσοδα και κερδοφορία-ρεκόρ για το εννεάμηνο του 2021, ενώ παράλληλα έχει αυξήσει σημαντικά τις επενδύσεις της θέτοντας τα θεμέλια για συνεχιζόμενη αύξηση εσόδων και κερδοφορίας τα επόμενα χρόνια.

ΒΑΣΙΚΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ (Ενοποιημένη βάση)

(in thousand €)

9Μ 2021

9Μ 2020

Δ

Έσοδα

25.694

19.728

30,24%

Μικτό κέρδος

6.819

5.198

29,90%

EBITDA

2.778

1.925

44,29%

EΒΙΤ

2.441

1.573

55,21%

Κέρδη προ Φόρων

2.257

1.399

61,37%

Η εταιρεία διατηρεί επαρκή ρευστότητα για να καλύψει τις επιχειρηματικές της ανάγκες, που διευκολύνεται από την ισχυρή λειτουργική κερδοφορία. Ο βραχυπρόθεσμος δανεισμός γίνεται κυρίως μέσω τραπεζικού factoring. Η κεφαλαιακή διάρθρωση αναμένεται να ισχυροποιηθεί σημαντικά με την επικείμενη άντληση  κεφαλαίων μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης που αποφασίστηκε από την πρόσφατη Γ.Σ., σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Και συνεχίζει: Την 30.9.2021 τα ταμιακά διαθέσιμα και ισοδύναμα του Ομίλου ανέρχονταν σε € 1,473Μ με συνολικό μακροπρόθεσμο δανεισμό του ομίλου € 0,8Μ (έναντι € 1Μ έναν χρόνο πριν). Ο συνολικός βραχυπρόθεσμος δανεισμός ήταν € 3,55Μ (έναντι 2,06Μ ένα χρόνο πριν) και ο καθαρός δανεισμός ήταν € 2,97Μ  έναντι € 1,04Μ  την 30.9.2020.

Η Εταιρεία διαβλέπει ένα ιδιαίτερα ευνοϊκό περιβάλλον μπροστά καθώς o ρυθμός ανάπτυξης της αγοράς που δραστηριοποιείται αναμένεται να είναι πολύ μεγαλύτερος από αυτόν της Ελληνικής οικονομίας. Σωρεία παραγόντων τόσο διεθνών (ψηφιακός μετασχηματισμός, Cloud, Τεχνητή Νοημοσύνη, κ.α.), όσο και τοπικών (κρατικές ενισχύσεις, εισροή επενδυτικών κεφαλαίων σημαντικές επενδύσεις για ψηφιοποίηση της Ελληνικής οικονομίας, ενώ υπήρξε υστέρηση επενδύσεων τα προηγούμενα χρόνια, κ.α.), αναμένεται να επιταχύνουν το ρυθμό αύξησης κερδοφορίας.

Κατά συνέπεια, από την αρχή του έτους η Εταιρεία  εντατικοποίησε τη δραστηριότητα Ε&Α και τις σχετικές δαπάνες προκειμένου να αξιοποιήσει στο μέγιστο τις ευκαιρίες που διαμορφώνονται. Στα πλαίσια αυτά, δημιουργούνται νέες καινοτόμες λύσεις-υπηρεσίες, με στόχο την περαιτέρω διεύρυνση της πελατειακής βάσης, τη γεωγραφική επέκταση αξιοποιώντας το SaaS/cloud μοντέλο και την επέκταση σε νέες τεχνολογικές και κλαδικές περιοχές.

Η Εταιρεία ενισχύει σημαντικά και με γρήγορο ρυθμό το ανθρώπινο δυναμικό της. Μέσα στο 2021 προσέλκυσε περισσότερους από 30 νέους συνεργάτες, αυξάνοντας το δυναμικό της κατά περίπου 30%. Επίσης, πέρα της μέχρι τώρα καθαρά οργανικής ανάπτυξης που αναμένουμε να ενταθεί, εξετάζουμε και εξαγορές που μπορούν να παρέχουν συμπληρωματικότητα στα προϊόντα και υπηρεσίες που προσφέρουμε  καθώς και ταχύτερο time-to-market.

Η χρηματοδότηση των επενδύσεων γίνεται  από τα ίδια κεφάλαια της Εταιρείας και αναμένεται να  διευκολυνθεί μετά την επικείμενη άντληση κεφαλαίων. Παράλληλα η Διοίκηση έχει ξεκινήσει να επεξεργάζεται σχέδιο και χρονοδιάγραμμα για τη μετάταξη της  στην κύρια αγορά του Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών.

Πολλές χώρες -συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας- προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τις συνεχιζόμενες επιπτώσεις της πανδημίας Covid-19, το υψηλό ενεργειακό κόστος και τις πληθωριστικές πιέσεις που απειλούν να επιβραδύνουν την οικονομική δραστηριότητα. Παρά τις απειλές αυτές, πιστεύουμε ότι είμαστε σε άριστη θέση για να επιτύχουμε σημαντική ανάπτυξη τα επόμενα χρόνια. Ως κορυφαίος προμηθευτής εξειδικευμένων λύσεων και υπηρεσιών πληροφορικής, η Performance Technologies βοηθά τους οργανισμούς να μεταβούν και να αξιοποιούν στο Cloud, να παρακολουθούν, να διαχειρίζονται, να ασφαλίζουν τη λειτουργία των καίριων εφαρμογών, τα δεδομένα και υποδομές τους, να αναλύουν τα δεδομένα για έξυπνο επιχειρηματικό σχεδιασμό κ.α.

Η ζήτηση για τις λύσεις και υπηρεσίες μας παραμένει ισχυρή καθώς η οικονομική δραστηριότητα βασίζεται ολοένα και περισσότερο στην ψηφιακή τεχνολογία και οι εταιρείες προσπαθούν να προσφέρουν τη καλύτερη δυνατή εμπειρία στον πελάτη τους. Επιπλέον ώθηση στην ανάπτυξη μας αναμένουμε από τη συμμετοχή μας σε έργα και υπηρεσίες πληροφορικής που χρηματοδοτούνται από φιλόδοξο επενδυτικό πρόγραμμα της Ελληνικής Κυβέρνησης, που στοχεύει στον ψηφιακό μετασχηματισμό και εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών του δημόσιου τομέα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

netcompany-intrasoft
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Intrasoft: Αναλαμβάνει νέο ψηφιακό έργο για ευρωπαϊκό οργανισμό

Η εταιρεία, μαζί με την Netcompany Netherlands, θα προτείνουν στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας, βελτιώσεις και θα καθορίσουν λύσεις για τις υπάρχουσες εσωτερικές διαδικασίες, σύμφωνα με τους προκαθορισμένους επιχειρηματικούς στόχους.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Mεγάλο έργο πληροφορικής σε ευρωπαϊκό οργανισμό κέρδισε η Uni Systems

Η συμφωνία ύψους 19,3 εκατ. ευρώ θα έχει τριετή διάρκεια και θα μπορεί να υπάρξουν δύο ετήσιες ανανεώσεις. Η Uni Systems θα παράσχει υπηρεσίες διαχείρισης ICT συστημάτων σε συγκεκριμένες λειτουργικές περιοχές του ευρωπαϊκού οργανισμού.
Space Hellas
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Space Hellas: «Άλμα» 158% των καθαρών κερδών που ανήλθαν σε 4,6 εκατ.

Ο όμιλος συνέχισε για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά την αναπτυξιακή του πορεία σημειώνοντας επίσης νέο ιστορικό πωλήσεων, δημιουργώντας επίσης και ένα ιδιαίτερα σημαντικό ανεκτέλεστο έργων για το 2022.
unibios
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Υπερδιπλάσια αύξηση στα κέρδη προ φόρων για τη Unibios το 2021, +15% τα EBITDA

Οι ενοποιημένες πωλήσεις του Ομίλου UNIBIOS αυξήθηκαν κατά 16,1% ήτοι από 7.300 χιλ. σε 8.478 χιλ. Η άνοδος αυτή αποδίδεται κυρίως στην ενίσχυση των πωλήσεων του κλάδου της επεξεργασίας νερού δηλαδή.