ΓΔ: 953.79 0.22% Τζίρος: 21.88 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:08:08 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
HotelBrain
Φωτο: HotelBrain

Θέλει να... εκατοστήσει τα ξενοδοχεία η HotelBrain την επόμενη διετία

Με 78 ξενοδοχεία υπό τη διαχείρισή της θα τελειώσει τη φετινή χρονιά η εταιρεία, καταγράφοντας γρήγορη ανάπτυξη στα πέντε χρόνια λειτουργίας της. Στα 60 εκατ. ευρώ θα αυξηθεί ο τζίρος το 2022.

Μεγαλεπήβολους στόχους συνδυαστικά με το «γύρισμα» του τουρισμού έχει η εταιρεία διαχείρισης ξενοδοχείων HotelBrain για την επόμενη διετία, στοχεύοντας να έχει «χτίσει» ένα χαρτοφυλάκιο 100 ξενοδοχείων, με 6.500 δωμάτια, φτάνοντας σ’ έναν κύκλο εργασιών 100 εκατ. ευρώ με το EBITDA στο 9-10%

Παράλληλα, όπως τόνισε χθες ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Πάνος Παλαιολόγος, δεν είναι αρνητικός στην προοπτική της εισόδου στο ελληνικό χρηματιστήριο, διαδικασία που θα την εκτιμήσει περί τα τέλη του 2022, όταν η εταιρεία θα έχει πετύχει τους ανωτέρω στόχους. 

Η HotelBrain είναι μια εταιρεία που προχωρά σε μισθώσεις ξενοδοχείων ,αναλαμβάνοντας το management, συνάπτοντας μακροχρόνιες συμβάσεις με τους ιδιοκτήτες, από δέκα έτη και άνω. Ξεκίνησε την πορεία της πριν από περίπου είκοσι χρόνια από τη Σαντορίνη και σήμερα έχει μισθωμένα 74 ξενοδοχεία σε 38 διαφορετικούς προορισμούς στην Ελλάδα, ενώ έχει επεκταθεί και στο εξωτερικό, σε χώρες όπως Κύπρο, Βουλγαρία, Αυστρία, Μαρόκο κ.α. 

Όπως επεσήμανε ο κ. Παλαιολόγος, σήμερα η εταιρεία έχει υπό την «ομπρέλα» της 4.000 δωμάτια και αναμένει να έχει επιπλέον 2.500 έως τα τέλη του 2023. Σύμφωνα με τον ίδιο, η HotelBrain αποτελεί σήμερα την μεγαλύτερη ξενοδοχειακή εταιρεία στην Ελλάδα, σε αριθμό ξενοδοχείων, την ταχύτερα αναπτυσσόμενη στον κλάδο και μια από τις μεγαλύτερες ως προς τον κύκλο εργασιών, τον αριθμό δωματίων και το προσωπικό.

Μέσα σε μόλις πέντε χρόνια, έχει προβεί στη μίσθωση συνολικά 73 ξενοδοχείων, 4.115 δωματίων, όλων των τύπων, διαθέτοντας μονάδες πλέον σε όλους τους τουριστικούς προορισμούς στην Ελλάδα. Μέχρι το τέλος του 2021 στοχεύει να έχει 78 ξενοδοχεία υπό την «ομπρέλα» της διαχείρισής της, ενώ το 2022 αναμένει κύκλο εργασιών 60 εκατ. ευρώ. 

Το μοντέλο ανάπτυξης της εταιρείας 

Όπως τόνισε χθες ο κ. Παλαιολόγος, το μοντέλο δραστηριοποίησης της εταιρείας βασίζεται στη σύναψη μακροπρόθεσμων μισθώσεων ξενοδοχείων (+10 έτη) σε αναπτυγμένες τουριστικές περιοχές. Μέσω της διοικητικής και διαχειριστικής ομάδας που αποτελείται από 90 άτομα, επιτυγχάνεται η κεντρική υποστήριξη των ξενοδοχείων (πωλήσεις, προμήθειες, ΙΤ, τεχνική υποστήριξη, HR, λογιστήρια κ.λπ.), ενώ η ξενοδοχειακή λειτουργία γίνεται αποκεντρωμένα και εστιασμένα στο κάθε ξενοδοχείο ξεχωριστά, προσαρμοσμένη στο κάθε concept και τον χαρακτήρα που έχει επιλεγεί.

Σύμφωνα με τον κ. Παλαιολόγο, η εταιρεία προετοιμάζει την είσοδό της σε Ζάκυνθο και Κεφαλλονιά, ώστε να επεκτείνει περαιτέρω το δίκτυο των 38 προορισμών της, ενώ ανέφερε ως μείζον πρόβλημα για τον κλάδο την έλλειψη προσωπικού. Κατά την περίοδο 2020-2021, παρά τις δυσμενείς συνθήκες που επικρατούσαν στο κλάδο λόγω του Covid-19, η HotelBrain κατάφερε να αυξήσει τον αριθμό των ξενοδοχειακών μισθώσεων με 26 νέα ξενοδοχεία και 1.841 νέα δωμάτια.

Εκτός της ίδιας ξενοδοχειακής δραστηριότητας, o Όμιλος HotelBrain αναπτύσσεται και στην «παραδοσιακή» δραστηριότητα του Total Hotel Management & Hotel Advisory, διαθέτοντας χαρτοφυλάκιο, που περιλαμβάνει πάνω από 80 συνεργαζόμενα ξενοδοχεία τρίτων. Σύμφωνα με τον κ. Παλαιολόγο, το μοντέλο λειτουργίας είναι win win για την ίδια την εταιρεία και τα συνεργαζόμενα ξενοδοχεία, ενώ τονίζει πως «έχουμε αποκτήσει ένα στρατηγικό μέγεθος, οπότε έχουμε τη δυνατότητα πλέον να κάνουμε κεντρικές συμφωνίες με πρακτορεία και άλλους φορείς του τουρισμού». 

Ο ίδιος τονίζει ότι τα μηνύματα για το 2022 είναι αισιόδοξα, κάτι που φαίνεται από το κρεσέντο των αεροπορικών εισιτηρίων, όμως τονίζει πως δεν ασπάζεται την… τυφλή υπεραισιοδοξία για άμεση ανάκτηση των επιπέδων του ’19. «Θα λειτουργήσουμε λίγο πιο συντηρητικά» επεσήμανε. Συνάμα, τόνισε πως, όπως έχει διαμορφωθεί το περιβάλλον, δεν είναι εύκολη η διαχείριση της πραγματικότητας από έναν μεμονωμένο ξενοδόχο, ενώ η ομαδοποίηση φέρνει συνέργειες. 

Η συμμετοχή του Ιωάννη Γρύλου (Sky express) 

Για τη μετοχική συνεργασία με τον ιδιοκτήτη του πολυσχιδούς ομίλου IO GR (Sky express, Swissport, SkyServ, Terra Creta, Βιολογικό Χωριό κ.α.) Ιωάννη Γρύλο, ο κ. Παλαιολόγος τόνισε ότι οι δύο εταιρείες πιστεύουν στις συνέργειες που μπορούν να αναπτυχθούν σε όλο το φάσμα των τουριστικών υπηρεσιών, ενώ εξετάζονται πολύπλευρες νέες υπηρεσίες που θα μπορούσαν να έχουν ενδιαφέρον. 

Θυμίζουμε πως ο κ. Ιωάννης Γρύλος απέκτησε μέσω της SkyServ περίπου το 20% της HotelBrain πριν από έναν χρόνο, το Νοέμβριο του 2020, με στόχο το «πάντρεμα» κάποιων υπηρεσιών και την ανάπτυξη καινούριων στο χώρο της φιλοξενίας και του ταξιδιού. Άλλωστε, ο όμιλος βρίσκεται σε μεγάλη ανάπτυξη με αιχμή τη Sky express που μέσω των μεγάλων επενδύσεων που έχει κάνει αποκτώντας έξι ολοκαίνουρια Airbus A321neo αλλά και έξι επίσης καινούρια αεροσκάφη ATR 72-600, βρίσκεται στην πλέον αναπτυξιακή φάση της ιστορίας της, μπαίνοντας σε πολύ δημοφιλή δρομολόγια του εσωτερικού, αλλά και ξεκινώντας δρομολόγια προς ευρωπαϊκούς προορισμούς όπως Λονδίνο, Παρίσι, Βρυξέλλες, Ναντ κ.α. 

Σημειώνεται πως προ 6,5 ετών, τον Απρίλιο του 2015, η HotelBrain πέτυχε συμφωνία με το επενδυτικό κεφάλαιο SouthBridge Europe, βασικό επενδυτή του οποίου αποτελεί το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων. Λίγο μετά προχώρησε στη σύσταση της θυγατρικής εταιρείας HotelBrain Capital, η οποία μέσω της επένδυσης κεφαλαίων σε ξενοδοχεία συνδυαστικά με την αναβάθμισή τους, στοχεύει στην αύξηση της αναγνωρισιμότητας και της εμπορικής αξίας τους. Εξελίσσει το μοντέλο διαχείρισής της σε ένα νέο, το management by guarantee, εστιασμένο σε όσους ιδιοκτήτες ξενοδοχειακών μονάδων προσδοκούν στη βιωσιμότητα και απόδοση της επιχείρησής τους χωρίς προαιτούμενη δική τους εμπλοκή. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Νέα μεγάλα ξενοδοχεία ανοίγουν υπό τη διαχείριση της SWOT Hospitality

Η εταιρεία διαχείρισης ξενοδοχείων θέτει σε λειτουργία τον Μάρτιο το πρώτο Moxy της Αθήνας στην Ομόνοια. Θα τεθούν σε λειτουργία το Magma Resort στη Σαντορίνη,το Monasty στη Θεσσαλονίκη, το Ora Hospitality στη Μύκονο και το Lindian Village στη Ρόδο.
megali_bretannia
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Όμιλος Λάμψα: Έτος επαναφοράς το 2022 με τα έσοδα στο 85% του 2019

Παρά τον προβληματισμό για τη μετάλλαξη Όμικρον, κύκλοι του ομίλου που είναι κυρίαρχος στο Σύνταγμα με τρία 5άστερα ξενοδοχεία είναι αισιόδοξοι ότι το 2022 θα είναι πολύ καλύτερο του 2021. Πέρασμα από ζημιές σε κέρδη στο 9μηνο.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Άνοιξε πύλες το νέο ξενοδοχείο της Accor στην Ελλάδα, σχέδια για νέες επενδύσεις

Το πέντε αστέρων Athens Capital Center Hotel στην πλατεία Συντάγματος είναι το πολυτελέστερο και ακριβότερο της σειράς MGallery παγκοσμίως. Τη δημιουργία τουριστικού εκπαιδευτικού κέντρου στην Ελλάδα εξετάζει η Accor.
Xenodoxeia, Blue Capsis Elite Resort
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Στο σχήμα Hines – Δασκαλαντωνάκη περνά το Capsis έναντι 125 εκατ.

Σύμφωνα με πληροφορίες η πρόθεση του σχήματος Hines – Γιάννη Δασκαλαντωνάκη είναι να δώσει ένα ισχυρό μήνυμα για την προοπτική των επενδύσεων που σχεδιάζει αλλά και τη δυναμική που έχει ο κλάδος της φιλοξενίας στη χώρα μας, παρά την πανδημία.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Επιστρέφουν στα Ελληνικά Ταχυδρομεία οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι

«Κλείδωσε» με δικαστική απόφαση η διανομή των λογαριασμών της ΕΥΔΑΠ, ενώ τα ΕΛΤΑ έχουν κλείσει συνεργασίες με ΔΕΗ, ΟΤΕ, Εθνική Τράπεζα, Eurobank, Alpha Bank, Protergia, Elpedison, ΖΕΝΙΘ, Nova, Ευρωπαϊκή Πίστη και Interamerican.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Με «καταιγίδα» από deal μπήκε το 2022: Κλείνουν με ρυθμό ένα την ημέρα

Επιβεβαιώνονται οι προσδοκίες για έντονη επιχειρηματική κινητικότητα, καθώς η οικονομία περνά σε ισχυρή ανάκαμψη και επιστρέφει στην κανονικότητα. Ποιες είναι οι συμφωνίες που οριστικοποιήθηκαν τις πρώτες ημέρες του νέου έτους.