ΓΔ: 915.99 0.06% Τζίρος: 44.35 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Quest: Διανομή προσωρινού μερίσματος 1,1875 ευρώ ανά μετοχή

Ως ημερομηνία έναρξης καταβολής του προσωρινού μερίσματος ορίζεται η Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2022 μέσω της πληρώτριας τράπεζας, Alpha Bank.

Την διανομή προσωρινού μερίσματος ύψους 1,1875 ευρώ ανά μετοχή αποφάσισε το Δ.Σ. της Quest. Από τη 1 Φεβρουαρίου οι μετοχές της εταιρείας θα διαπραγματεύονται στο Χρηματιστήριο Αθηνών χωρίς το δικαίωμα της ανωτέρω διανομής. Από 7 Φεβρουαρίου, επίσης, αρχίζει η καταβολή του μερίσματος προς τους δικαιούχους. Σύμφωνα με την ανακοίνωση:

Η Quest  Συμμετοχών  Α.Ε.  (η  «Εταιρεία»)  γνωστοποιεί  ότι  το  Διοικητικό  Συμβούλιο  της  24  Νοεμβρίου 2021 αποφάσισε τη διανομή προσωρινού μερίσματος ποσού €1,25 ανά μετοχή  (μικτό  ποσό),  €1,1875  (Καθαρό  ποσό  μετά  από  την  παρακράτηση  φόρου  5%)  και  εξαιρουμένων  των ιδίων  μετοχών  που  θα  κατέχει  η  Εταιρεία,  με  βάση  τις  ενδιάμεσες  οικονομικές καταστάσεις του εννεαμήνου 2021. 

Από  την  Τρίτη 1 Φεβρουαρίου  2022  οι  μετοχές  της  Εταιρείας  θα  διαπραγματεύονται  στο  Χρηματιστήριο Αθηνών χωρίς το δικαίωμα της ανωτέρω διανομής  (ημερομηνία αποκοπής  δικαιώματος συμμετοχής). Δικαιούχοι της διανομής είναι οι εγγεγραμμένοι στα αρχεία του  Συστήματος  Άυλων Τίτλων  (Σ.Α.Τ.)  που  διαχειρίζεται  η  «Ελληνικό  Κεντρικό  Αποθετήριο  Τίτλων Ανώνυμη Εταιρεία» την Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2022 (record date).  Ως ημερομηνία  έναρξης  καταβολής  του  προσωρινού  μερίσματος  ορίζεται  η  Δευτέρα  7  Φεβρουαρίου 2022 μέσω της πληρώτριας Τράπεζας, Alpha Bank ως εξής:

1. Μέσω των Συμμετεχόντων των δικαιούχων στο Σ.Α.Τ. (Τράπεζες και Χρηματιστηριακές  εταιρείες),  σύμφωνα με τα ισχύοντα στον Κανονισμό Λειτουργίας της ΕΛ.Κ.Α.Τ. και τις  σχετικές αποφάσεις της.  

2. Ειδικά στις περιπτώσεις πληρωμής σε κληρονόμους θανόντων δικαιούχων των οποίων  οι τίτλοι τηρούνται στον Ειδικό Λογαριασμό της Μερίδας τους στο Σ.Α.Τ., υπό το χειρισμό  της  ATHEXCSD,  η  διαδικασία  πληρωμής  θα  διενεργείται  μετά  την  ολοκλήρωση  της  νομιμοποίησης των κληρονόμων, μέσω του δικτύου της Alpha Bank. Τα ποσά που δεν θα εισπραχθούν μέσα σε πέντε  (5) χρόνια παραγράφονται υπέρ του  Ελληνικού Δημοσίου. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Quest: Πτώση 13% των καθαρών κερδών το α' εξάμηνο, στα 21,13 εκατ. ευρώ

Σταθερή πορεία διατήρησε στο πρώτο εξάμηνο του 2022 ο όμιλος Quest και με ώθηση από τις πωλήσεις iPhone ο κύκλος εργασιών διαμορφώθηκε στα 478,8 εκατ. ευρώ καταγράφοντας άνοδο 7%. Θετικές οι προοπτικές για μέχρι τέλος του 2022.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Quest: Καλύπτει την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Γ.Ε. Δημητρίου

Η Quest βάσει της συμφωνίας εξυγίανσης θα καλύψει σχεδόν όλο το πόσο της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου κατά 5 εκατ. ευρώ της εταιρείας. Μέχρι το ποσό των 210.239,16 ευρώ μπορούν να συμμετέχουν στην ΑΜΚ οι παλαιοί μέτοχοι της Γ.Ε. Δημητρίου.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Quest: Αύξηση 10,9% του τζίρου στο α' τρίμηνο, ανήλθε στα 238 εκατ. ευρώ

Ό όμιλος κατέγραψε άνοδο 22% των πωλήσεων με την ισχυρότερη άνοδο να παρατηρείται στις πωλήσεις των προϊόντων Apple ενώ και οι υπηρεσίες πληροφορικής ενισχύθηκαν κατά 13%. Υποχώρησαν κατά 3,7% οι ταχυδρομικές υπηρεσίες.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Mεγάλο έργο πληροφορικής σε ευρωπαϊκό οργανισμό κέρδισε η Uni Systems

Η συμφωνία ύψους 19,3 εκατ. ευρώ θα έχει τριετή διάρκεια και θα μπορεί να υπάρξουν δύο ετήσιες ανανεώσεις. Η Uni Systems θα παράσχει υπηρεσίες διαχείρισης ICT συστημάτων σε συγκεκριμένες λειτουργικές περιοχές του ευρωπαϊκού οργανισμού.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Quest: Άνοδος 39,9% των πωλήσεων 9μήνου, πενταπλασιασμός καθαρών κερδών

Στο εννεάμηνο του 2021 ολοκληρώθηκε η διαδικασία πώλησης της συμμετοχής του ομίλου στην Cardlink, η οποία απέφερε έκτακτα κεφαλαιακά κέρδη 85 εκατ. στη μητρική εταιρεία και 75,8 εκατ. στον όμιλο.