ΓΔ: 2210.85 0.14% Τζίρος: 304.39 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01

Δήμας: Η επένδυση της Tikun αναμένεται να ξεπεράσει τα 30 εκατ. ευρώ

Η εταιρεία έχει λάβει άδεια εγκατάστασης πενταετούς διάρκειας για καλλιέργεια, εμπορία και μεταποίηση βιομηχανικής και φαρμακευτικής κάνναβης, με όραμα την κεντρική διαχείριση της αγοράς της Ευρώπης.

«Η Tikun για να αναπτύξει την ερευνητική της δραστηριότητα θα επενδύσει και σε έρευνα και ανάπτυξη. Σήμερα είχα την χαρά να επισκεφτώ και να ξεναγηθώ στις εγκαταστάσεις της. Η εταιρεία στοχεύει όχι μόνο να εδραιωθεί στην ελληνική αγορά, αλλά και να αποκτήσει σημαντική εξαγωγική δυναμική. Η Tikun εξειδικεύεται στο να καλλιεργεί, επεξεργάζεται και εμπορεύεται φαρμακευτικά προϊόντα με βάση την κάνναβη. Απο την Κυρά Βρύση Κορινθίας, η επένδυση αναμένεται να ξεπεράσει τα 30 εκατ. ευρώ και θα συμβάλλει στην ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής». Αυτό αναφέρει σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Χρίστος Δήμας με αφορμή τη σημερινή επίσκεψή του στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στην Κορινθία.

Υπενθυμίζεται ότι η Tikun Europe, εταιρεία παραγωγής καινοτόμων φαρμακευτικών προϊόντων υψηλών προδιαγραφών, ιδρύθηκε το 2018 στην Ελλάδα, σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία. Η εταιρεία έχει λάβει άδεια εγκατάστασης πενταετούς διάρκειας για καλλιέργεια, εμπορία και μεταποίηση βιομηχανικής και φαρμακευτικής κάνναβης, με όραμα την κεντρική διαχείριση της αγοράς της Ευρώπης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τρέχουν οι αλλαγές για να «ανθίσει» η φαρμακευτική κάνναβη στην Ελλάδα

Οι αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο για την καλλιέργεια και εξαγωγή της φαρμακευτικής κάνναβης θα μπορούσε να τονώσει το επενδυτικό ενδιαφέρον στην Ελλάδα και να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας.
Τάκης Θεοδωρικάκος ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοδωρικάκος: Μέσα στην εβδομάδα ολοκληρώνεται στελέχωση νέας Αρχής Καταναλωτή

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος είπε ότι εντός εβδομάδας ορίζονται οι τρεις υποδιοικητές και το Συμβούλιο Διοίκησης της νέας Ανεξάρτητης Αρχής Προστασίας Καταναλωτή, για άμεση πλήρη λειτουργία.
Τάκης Θεοδωρικάκος συνεδρίαση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοδωρικάκος: Η ενωτική πολιτική και η αλήθεια αλλάζουν την πορεία της χώρας

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος, σε άρθρο του στην «Κυριακάτικη Απογευματινή», τονίζει ότι η ηγεσία Μητσοτάκη στη ΝΔ σηματοδότησε ενότητα, ανανέωση και ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις απέναντι στον λαϊκισμό.
Τάκης Θεοδωρικάκος
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επιτροπές αξιολόγησης για επενδυτικά σχέδια στο καθεστώς Μεγάλες Επενδύσεις

Το υπουργείο Ανάπτυξης συγκρότησε τρεις Επιτροπές Αξιολόγησης για την εξέταση και υπαγωγή επενδυτικών σχεδίων στο καθεστώς «Μεγάλες Επενδύσεις» του Αναπτυξιακού Νόμου 4887/2022.
Τάκης Θεοδωρικάκος ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοδωρικάκος: Νέο πλαίσιο για λαϊκές με ψηφιοποίηση και λιγότερα βάρη

Νομοθετική πρωτοβουλία για ενίσχυση των λαϊκών, πλήρης ψηφιοποίηση αδειών, αορίστου χρόνου, ηλεκτρονική κλήρωση και προκήρυξη κενών θέσεων. Θεσπίζεται 10% εποχικών θέσεων και καταργείται η ενημερότητα για ανανέωση.