ΓΔ: 915.99 0.06% Τζίρος: 44.35 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

MIG: Δια αντιπροσώπου ή μέσω τηλεδιάσκεψης η συμμετοχή στη ΓΣ στις 17/1

Στην ανακοίνωσή της η Marfin Investment Group τονίζει ότι κάθε μέτοχος μπορεί να διορίσει τρεις αντιπροσώπους, ενώ για τη συμμετοχή στη ΓΣ θα γίνονται rapid test.

Τη συμμετοχή των μετόχων της στην έκτακτη Γενική Συνέλευση στις 17 Ιανουαρίου είτε μέσω αντιπροσώπου είτε μέσω τηλεδιάσκεψης συστήνει η Marfin Investment Group με χρηματιστηριακή της ανακοίνωση και λόγω της ύπαρξης της πανδημίας του κορονοϊού. 

Πιο αναλυτικά στην ανακοίνωσή της η εταιρεία αναφέρει ότι: «Σε συνέχεια της από 24.12.2021 Πρόσκλησης Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων η «MARFIN INVESTMENT GROUP Α.Ε. ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ» («η Εταιρία») ανακοινώνει τα ακόλουθα:

Η Έκτακτη Γενική Συνέλευση των Μετόχων της Εταιρίας θα διεξαχθεί την Δευτέρα 17.1.2022, ώρα 11:00 π.μ., στον προκαθορισμένο τόπο συνεδρίασης σύμφωνα με την από 24.12.2021 Πρόσκληση του Διοικητικού Συμβουλίου, ήτοι στα γραφεία του ομίλου της θυγατρικής ATTICA GROUP επί της οδού Λυσικράτους αρ. 29, Καλλιθέα. Οι προσερχόμενοι θα υποβληθούν κατά την είσοδο στο χώρο σε δωρεάν τεστ ταχείας ανίχνευσης του κορωνοϊού COVID-19 (rapid test).

Στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων για τον περιορισμό της διάδοσης του COVID19 και για τον περιορισμό των προσώπων που θα προσέλθουν στο χώρο της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης στον απολύτως αναγκαίο αριθμό, η Εταιρία ενθαρρύνει τους Μετόχους να συμμετάσχουν στην Γενική Συνέλευση μέσω αντιπροσώπου, ο οποίος θα ασκήσει το δικαίωμα ψήφου σύμφωνα με τις έγγραφες οδηγίες που θα του χορηγηθούν. Κάθε μέτοχος μπορεί να διορίσει έως τρεις (3) αντιπροσώπους.

Η Εταιρία έχει καθορίσει συγκεκριμένα πρόσωπα εκ των στελεχών της (κ.κ. Σταυρούλα Μαρκουλή και Αναστασία Παρασκευοπούλου), τα οποία οι  κ.κ. Μέτοχοι μπορούν να εξουσιοδοτήσουν να τους εκπροσωπήσουν και να ψηφίσουν αντ’ αυτών και για λογαριασμό τους στη Γενική Συνέλευση σύμφωνα με τις ρητές οδηγίες τους. Όσοι εκ των μετόχων επιθυμούν να κάνουν χρήση της δυνατότητας αυτής, παρακαλούνται να καλούν στα τηλέφωνα 210-3335039 και 210-3288737 (κ.κ. Ιωάννης Σγάγιας και Βάιος Λιάκος, στελέχη της «Πειραιώς Financial Holdings Ανώνυμη Εταιρεία», στην οποία έχει ανατεθεί η διαχείριση του Μετοχολογίου της Εταιρίας).

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία (άρθρο 125 παρ. 3 του ν. 4548/2018), οι κ.κ. Μέτοχοι μπορούν να ζητήσουν να συμμετάσχουν στη Γενική Συνέλευση με τηλεδιάσκεψη σε πραγματικό χρόνο, χωρίς φυσική παρουσία τους στον τόπο συνεδρίασης της Γενικής Συνέλευσης, εφόσον συντρέχει σπουδαίος λόγος, όπως η ύπαρξη της πανδημίας COVID-19. Η Εταιρία περιγράφει αναλυτικά τη διαδικασία που μπορούν να ακολουθήσουν οι Μέτοχοι που επιθυμούν να ζητήσουν τη συμμετοχή τους στη Γενική Συνέλευση μέσω τηλεδιάσκεψης σε χωριστή ανακοίνωση.

Δεδομένου ότι οι συνθήκες διαμορφώνονται βάσει των εξελίξεων που αφορούν την πανδημία COVID-19 και των μέτρων που λαμβάνει η Πολιτεία, παρακαλούνται οι κ.κ. Μέτοχοι να παρακολουθούν τυχόν μεταγενέστερες ανακοινώσεις της Εταιρίας αναφορικά με την επικείμενη Γενική Συνέλευση».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

MIG: Αύξηση στα κέρδη προ φόρων το γ' τρίμηνο έφτασαν τα 48,4 εκατ.

Τα ενοποιημένα Κέρδη προ Φόρων και Τόκων (EBIT) ανήλθαν σε 48,4 εκατ. κατά το γ' τρίμηνο  2022 και 13,6 εκατ. για το 9μηνο του 2022  έναντι 32,8 εκατ. και 0,6 εκατ. κατά τις αντίστοιχες περιόδους της χρήσης 2021. 
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

MIG: Αύξηση των ζημιών στο α΄εξάμηνο παρά την άνοδο του τζίρου

Οι πωλήσεις του ομίλου Marfin Investment Group ανήλθαν σε 205,1 εκ. ευρώ το α' εξάμηνο του 2022 έναντι 129,8 εκ. ευρώ. Ωστόσο τα EBITDA ανήλθαν σε ζημιές 9,6 εκατ. ευρώ λόγω της έκρηξης της τιμής των καυσίμων κατά 99%.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

MIG: Ενισχύθηκε κατά 15% η κερδοφορία στο εννεάμηνο του 2021

Τα ενοποιημένα αποτελέσματα EBITDA του ομίλου ανήλθαν σε 43,9 εκατ. ευρώ στο εννεάμηνο έναντι 34,6 εκατ. στην αντίστοιχη περίοδο του 2020. Στα 280,1 εκατ. ευρώ ο κύκλος εργασιών του ομίλου καταγράφοντας άνοδο 17%.