ΓΔ: 1275.09 0.14% Τζίρος: 322.82 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Άνοιγμα της Μέγας Γύρος στα meatless προϊόντα, αναζητεί νέες εγκαταστάσεις

Διαχωρίζονται οι δραστηριότητες των plant-based προϊόντων και αναζητούνται εγκαταστάσεις στην Αττική για να στεγαστεί η παραγωγική διαδικασία. Ισχυρή ανάπτυξη πωλήσεων για την εταιρεία το 2021.

Αυτόνομη υπόσταση αποκτά ο κλάδος δραστηριοτήτων της Μέγας Γύρος με τα meatless προϊόντα μέσα από την επανασύσταση της επιχειρηματικής οντότητας Mega Quality Foods.

«Μέσα από τη συγκεκριμένη κίνηση, στόχος μας είναι να διαχωρίσουμε τις δραστηριότητες των δύο κλάδων, δηλαδή του παραδοσιακού με τα κρεατοσκευάσματα και του πιο πρόσφατου που αφορά στην παραγωγή plant-based προϊόντων», σημειώνει στο Business Daily ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Μέγας Γύρος, Νίκος Λούστας, προσθέτοντας παράλληλα ότι η νέα εταιρεία θα αναπτυχθεί με βάση το δικό της ξεχωριστό μοντέλο, του οποίου η φιλοσοφία, η στρατηγική και το προσωπικό θα είναι τελείως διαφορετικά και ανεξάρτητα.

Σε αυτό το πλαίσιο, η εταιρεία βρίσκεται επί του παρόντος σε αναζήτηση εγκαταστάσεων στην Αττική, οι οποίες θα στεγάσουν την παραγωγική διαδικασία των meatless κωδικών της Μέγας Γύρος ενώ έχει ήδη δαπανηθεί το ποσό του 1 εκατ. ευρώ για την αγορά καινούργιου μηχανολογικού εξοπλισμού, ο οποίος «ψάχνει» τον κατάλληλο χώρο για να εγκατασταθεί. Εφόσον, σε πρώτο χρόνο, βρεθούν οι κατάλληλες εγκαταστάσεις στην Αττική, στα σχέδια της επιχείρησης σε δεύτερο χρόνο βρίσκεται και η επέκταση στην περιφέρεια σε επίπεδο παραγωγής μέσα από την υλοποίηση μια καινούργιας επένδυσης.

Με βάση τις κινήσεις στις οποίες έχει προχωρήσει αλλά και τα λεγόμενά του, ο κ. Λούστας δείχνει να πιστεύει αρκετά στη δυναμική των προϊόντων φυτικής προέλευσης, λέγοντας ότι αναμένεται να αναπτυχθούν ακόμη περισσότερο μέσα στα επόμενα χρόνια και ίσως να αντιπροσωπεύουν το 10-15% του συνολικού τζίρου του ομίλου. Θυμίζουμε ότι πριν μερικά χρόνια η εταιρεία είχε λανσάρει τη σειρά προϊόντων Mega Meatless, που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων plant-based γύρο, μπιφτέκι, κεφτεδάκια και σουβλάκι, με βάση όσπρια υψηλής πρωτεϊνικής αξίας.  

Να σημειωθεί ότι στο διοικητικό συμβούλιο της Mega Quality Foods συμμετέχει ο Νίκος Λούστας, αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Μέγας Γύρος ο Γιώργος Βάνης, πρόεδρος της Μέγας Γύρος (αμφότεροι διατηρούν τις ίδιες θέσεις και στην Mega Quality Foods) και ο Τάκης Σολωμός, partner του fund Elikonos.

Σε ό,τι αφορά τώρα τις οικονομικές επιδόσεις της επιχείρησης το 2021, ο κ. Λούστας αναφέρει ότι παρά τις ιδιαίτερες συνθήκες που επικράτησαν στην αγορά, το πρόσημο ήταν θετικό. «Οι πωλήσεις έκλεισαν περίπου στα 46 εκατ. ευρώ. Σε γενικές γραμμές, η ανάπτυξη έφτασε στο +30% σε σχέση με το 2020 και στο +15% σε σύγκριση με το 2019», τονίζει ο επικεφαλής της εταιρείας, λέγοντας παράλληλα ότι καλή πορεία σημείωσαν τόσο τα κρεατοσκευάσματα όσο και η κατηγορία των plant-based.

Σύμφωνα με τον ίδιο η συγκεκριμένη άνοδος προήλθε κατά βάση από τις πωλήσεις που πραγματοποιήθηκαν στις ξένες αγορές, οι οποίες πλέον αντιπροσωπεύουν το 40% του συνολικού τζίρου ενώ στην ελληνική αγορά κινήθηκε στα ίδια επίπεδα με το 2019.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Το στοίχημα της Mondelez στην Chipita: Πότε θα συμβάλει στα κέρδη της

Τον Ιανουάριο ολοκληρώθηκε το μεγάλο deal, ενώ από το 2023 θα εμφανιστεί η πλήρης συμβολή της ελληνικής εταιρείας στα μεγέθη του αμερικανικού ομίλου τροφίμων. Δάνειο 325 εκατ. ευρώ στην Chipita για να κλείσουν εκκρεμότητες.
HLIOS kiddo pasta
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Κρίσιμο τεστ στην αμερικανική αγορά για τα ζυμαρικά της Ήλιος

Να ξεφύγει από τα στενά όρια της ελληνικής παροικίας επιχειρεί η Ήλιος, για να επεκταθεί στην κυρίως αγορά των ΗΠΑ. Άρχισε πιλοτική διάθεση των προϊόντων της σε μεγάλες αλυσίδες και συνεργασία με πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου.
mikel coffee
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η επέλαση του ελληνικού καφέ στο εξωτερικό και τα σχέδια των μεγάλων αλυσίδων

Από το Ντουμπάι μέχρι τη Νέα Υόρκη οι ελληνικές αλυσίδες καφέ δοκιμάζουν τις δυνάμεις τους στις απαιτητικές αγορές του εξωτερικού. Οι κινήσεις Mikel, Coffee Lab, Coffee Island, Coffee Lab και Γρηγόρης.
Thermokipio
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Θερμοκήπια Θράκης: Νέες επενδύσεις 14,6 εκατ. ευρώ σε υδροπονικές καλλιέργειες

Η ενίσχυση της δυναμικότητας θα επιτρέψει την εταιρία να διευρύνει και την εξαγωγική της δραστηριότητα. Στόχος επίσης να διευρύνει το χαρτοφυλάκιό της με την προσθήκη νέων κατηγοριών αγροτικών προϊόντων.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Violife: Το ελληνικό φυτικό τυρί που έγινε πρώτο σε πωλήσεις στις ΗΠΑ

Η Violife έκανε είσοδο στην αμερικανική αγορά το 2015 μέσω μιας μικρής εισαγωγικής εταιρείας, αλλά πλέον έχει τις μεγαλύτερες πωλήσεις στην κατηγορία των vegan τυριών στα αμερικανικά σούπερ μάρκετ.