ΓΔ: 2259.73 -2.14% Τζίρος: 237.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:05
Φωτο: Shuuterstock

Αποχωρεί από την κυπριακή αγορά η Εθνική Τράπεζα

Υπογράφηκε συμφωνία για την μεταβίβαση του 100% της National Bank of Greece (Cyprus), στην AstroBank. Η έξοδος της Εθνικής έγινε στο πλαίσιο των δεσμεύσεων που είχε αναλάβει στις ευρωπαϊκές αρχές.

Την ολοκλήρωση της συμφωνίας για την εξαγορά της θυγατρικής της Εθνικής Τράπεζας στην Κύπρο ανακοίνωσε η AstroBank.

Η AstroBank θα αποκτήσει το 100% της National Bank of Greece (Cyprus) ενώ η Εθνική Τράπεζα ολοκληρώνει τη σχετική δέσμευσή της προς τις ευρωπαϊκές αρχές για την αποχώρησή της από τις αγορές του εξωτερικού. 

Η ανακοίνωση 

Η AstroBank Limited ανακοινώνει την υπογραφή σύμβασης με την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος για την απόκτηση της 100% θυγατρικής της στην Κύπρο, National Bank of Greece (Cyprus) Ltd. H ολοκλήρωση της συναλλαγής υπόκειται στις εγκρίσεις της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου και της Επιτροπής Προστασίας Ανταγωνισμού. Η συναλλαγή, θα χρηματοδοτηθεί από την πλεονάζουσα ρευστότητα της Τράπεζας και θα υποστηριχθεί από αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.

H εξαγορά εντάσσεται στο πλαίσιο των στρατηγικών στόχων της AstroBank για αύξηση των εργασιών, μέσα από την ενοποίηση μικρότερων τραπεζών στην Κύπρο, μετά και την επιτυχή ολοκλήρωση της εξαγοράς των εργασιών της USB Bank τον Ιανουάριο 2019, οι λειτουργίες της οποίας έχουν ήδη ενσωματωθεί στην AstroBank.

Με την ολοκλήρωση της νέας εξαγοράς, το Σύνολο Ενεργητικού της AstroBank μεγαλώνει κατά 30% και φθάνει τα €2,9 δις., ενώ οι Μεικτές Χορηγήσεις αυξάνονται σε €1,4 δισ. και οι Καταθέσεις Πελατών σε €2,6 δισ. (με στοιχεία ημερομηνίας 30/6/2019).

Σε δηλώσεις του, ο Διευθύνων Σύμβουλος της AstroBank, κ. Κωνσταντίνος Λοϊζίδης ανέφερε πως «Με την ολοκλήρωση και αυτής της συμφωνίας, η διοίκηση και οι μέτοχοι της Τράπεζας επαναβεβαιώνουν, για ακόμα μια φορά, την προσήλωσή τους στην κυπριακή αγορά, ανανεώνοντας τη δέσμευσή τους για συνεχή ανάπτυξη, με στόχο η AstroBank να καταστεί ακόμη πιο ισχυρή».

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γιάννης Στουρνάρας ομιλία
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στουρνάρας: Μεγάλη τιμή η τρίτη ανανέωση της θητείας μου

Ο Γιάννης Στουρνάρας χαρακτήρισε τιμή και ένδειξη εμπιστοσύνης την πρόταση ανανέωσης της θητείας του ως διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος και δήλωσε προσηλωμένος στην αποστολή του θεσμού για τη σταθερότητα και ανάπτυξη της οικονομίας.
Χρηματιστηριακός δείκτης
ΑΓΟΡΕΣ

HSBC: Υψηλότερες τιμές - στόχοι για τις εγχώριες τράπεζες, αποδόσεις έως +39%

Ανεβάζει τον πήχη των προσδοκιών για τις ελληνικές τράπεζες η HSBC. Θεωρεί επενδυτική ευκαιρία τις μετοχές του κλάδου, προχωρά σε σύσταση «αγορά» και για τις 4 συστημικές και αυξάνει τις τιμές-στόχους.
Άτομα σε εκδήλωση της Εθνικής Τράπεζας
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΕΤΕ: Εγκαινιάστηκαν οι «Μετέωροι Βηματισμοί» της Μαρίας Λοϊζίδου

Η Εθνική Τράπεζα και η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη εγκαινίασαν το έργο σύγχρονης τέχνης «Μετέωροι Βηματισμοί» της Μαρίας Λοϊζίδου στον υπαίθριο χώρο του Μεγάρου Καρατζά.
Εθνική Τράπεζα ταμπέλα
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Εθνική Τράπεζα: Αγορές ιδίων μετοχών 7,56 εκατ. σε μία εβδομάδα

Η Εθνική Τράπεζα προχώρησε σε αγορές ιδίων μετοχών ύψους 7,56 εκατ. μέσα σε μία εβδομάδα, αποκτώντας 594.512 τίτλους, στο πλαίσιο του εγκεκριμένου προγράμματος επαναγοράς και με στόχο την ακύρωσή τους.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Στις 30 Απριλίου η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Εθνικής Τράπεζας

Η Εθνική Τράπεζα προχώρησε στη σύγκλιση Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της στις 30 Απριλίου. Διανομή μερίσματος, νέο πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών και κεφαλαιοποίηση αποθεματικών μεταξύ των θεμάτων.