ΓΔ: 891.84 1.54% Τζίρος: 23.53 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Ellaktor

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Προχωρά σε έκδοση ευρωομολόγου έως 600 εκατ. ευρώ

Την έκδοση ευρωομολόγου ύψους 600 εκατομμυρίων ευρώ ανακοίνωσε η ΕΛΛΑΚΤΩΡ. Στόχος ένα επιτόκιο μεταξύ 4% και 5%. Στην αποπληρωμή υφιστάμενου δανεισμού το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων.

Στην έκδοση ευρωομολόγου ονομαστικής αξίας 600 εκατομμυρίων ευρώ με λήξη το 2024 ετοιμάζεται να προχωρήσει η ΕΛΛΑΚΤΩΡ μέσω της θυγατρικής της, ELLAKTOR VALUE PLC.

Στόχος της εταιρείας είναι να εξασφαλισθεί ένα επιτόκιο 4% με 5%, ενώ το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων της σχεδιαζόμενης έκδοσης πρόκειται να χρησιμοποιηθεί για την αποπληρωμή υφιστάμενου δανεισμού.

Η εταιρεία φαίνεται ότι μπαίνει στο χορό των εταιρικών ευρωομολόγων  με στόχο να εκμεταλλευτεί το θετικό momentum της αγοράς καθώς  ήδη οι εκδόσεις που έχουν πραγματοποιηθεί έχουν στεφθεί από επιτυχία.

Παράλληλα, όπως τονίζεται και στην σχετική ανακοίνωση η ΕΛΛΑΚΤΩΡ  θα διαθέσει μέρος των εσόδων στην αποπληρωμή δανεισμού καθώς  ο καθαρός εταιρικός δανεισμός του Ομίλου στις 30.09.2019 διαμορφώθηκε σε €815,3 εκατ. έναντι €584,1 εκατ. στις 31.12.2018.

Είναι σαφές ότι με δεδομένο ότι η εταιρεία διεκδικεί μεγάλα έργα τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό χρειάζεται ρευστότητα η οποία εξασφαλίζεται από το ύψος του ομολόγου. 

Να σημειωθεί ότι όπως σημείωνε σε πρόσφατη ανάλυση της η Τράπεζα Πειραιώς, η ανοδική τάση των τιμών των ελληνικών εταιρικών ομολόγων αυτό το μήνα είναι ως επί το πλείστον απόρροια θετικών νέων σχετικά με τις ελληνικές χρηματοπιστωτικές αγορές και την ελληνική οικονομία γενικότερα αλλά και του διεθνούς περιβάλλοντος, σε συνδυασμό με τη διάθεση των επενδυτών για υψηλότερες αποδόσεις στα χαρτοφυλάκια τους.

Υπενθυμίζεται ότι στο εννεάμηνο ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών του ομίλου διαμορφώθηκε σε €1.016,2 εκατ. έναντι €1.381,6 εκατ. το εννεάμηνο του 2018, ενώ τα αποτελέσματα εκμετάλλευσης (ΕΒΙΤ) ανήλθαν σε €75,6 εκατ., έναντι €-16,8 εκατ. για το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους.

Ακολουθεί αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η ΕΛΛΑΚΤΩΡ Α.Ε. (ΕΛΛΑΚΤΩΡ) ανακοινώνει σήμερα ότι η εξ ολοκλήρου θυγατρική της, ELLAKTOR VALUE PLC (η Εκδότρια), η οποία είναι εταιρεία που έχει συσταθεί σύμφωνα με το δίκαιο της Αγγλίας και της Ουαλίας, προτίθεται να προβεί στην έκδοση και διάθεση (η Έκδοση) πρώτης τάξεως (senior) ομολογιών, ονομαστικής αξίας €600 εκατομμυρίων με λήξη το 2024 (Ομολογίες), υπό την επιφύλαξη των συνθηκών της αγοράς και της ζήτησης.

Οι πρόσοδοι της Έκδοσης θα διατεθούν (i) για την αποπληρωμή μέρους του υφιστάμενου δανεισμού της ΕΛΛΑΚΤΩΡ και των θυγατρικών της, ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις Α.Ε. και ΑΚΤΩΡ Α.Ε., (ii) για την καταβολή των αμοιβών και των εξόδων της Έκδοσης, και (iii) για γενικούς εταιρικούς σκοπούς. Δεν δύναται να διασφαλιστεί ότι η Έκδοση θα πραγματοποιηθεί για το προαναφερθέν συνολικό ποσό ή ότι θα ολοκληρωθεί. Οι παρουσιάσεις θα ξεκινήσουν στις 29 Νοεμβρίου 2019.

Οι HSBC Bank plc, Citigroup Global Markets Limited και J.P. Morgan Securities plc, ενεργούν από κοινού ως Γενικοί Συντονιστές (Joint Global Coordinators) και Συνδιαχειριστές του Βιβλίου Προσφορών (Joint Bookrunners), η Goldman Sachs International ενεργεί ως Συνδιαχειριστής του Βιβλίου Προσφορών (Joint Bookrunner) και οι Alpha Bank A.E., Eurobank Ergasias A.E., Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε., Τράπεζα Πειραιώς Α.Ε., Ambrosia Capital Ltd και AXIA Ventures (Athens Branch), ενεργούν ως Συνδιαχειριστές (Co-Managers) σχετικά με την Έκδοση».

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

gournes
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Στη Reds το ακίνητο στις Γούρνες Ηρακλείου έναντι 40,2 εκατ. ευρώ

Μέτα την ολοκλήρωση της διαδικασίας «ανοίγει» ο δρόμος και για την παροχή άδειας λειτουργίας καζίνο, με τον αντίστοιχο διαγωνισμό να διεξάγεται από την Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Διαμαρτυρία Reggeborgh στην Κεφαλαιαγορά για τη φημολογία περί ελέγχου

Με εξώδικες επιστολές σε όλα τα μέλη της Επιτροπής, η Reggeborgh τονίζει ότι έχει παράσχει απαντήσεις και ουδεμία συνεργασία με την Atlas υφίσταται. Εκφράζει διαμαρτυρία για εχθρική και διακριτική αντιμετώπιση.
ellaktor_office
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Κέρδη το γ' τρίμηνο για την Ελλάκτωρ μετά από 6 τρίμηνα ζημιών

Αύξηση κατέγραψε ο κύκλος εργασιών του ομίλου Ελλάκτωρ στο γ' τρίμηνο του έτους. Τα έσοδα του ομίλου ενισχύθηκαν κατά 7% σε σχέση με το περυσινό γ' τρίμηνο, και κατά 22% σε σχέση με το β' τρίμηνο του έτους.