ΓΔ: 834.83 -0.17% Τζίρος: 63.52 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Profile Software
Φωτο: Profile Software

Profile: Υπερδιπλασιάστηκαν τα κέρδη το 2021, άνοδος των πωλήσεων

O κύκλος εργασιών του Ομίλου ανήλθε σε € 20,12 εκατ. έναντι € 15,04 εκατ. το αντίστοιχο διάστημα του 2020, λόγω της ανάληψης νέων έργων, της σταθερής προτίμησης των υφιστάμενων πελατών αλλά και της εξαγοράς που πραγματοποίησε.

Σημαντική άνοδο των πωλήσεων κατά 34% και υπερδιπλασιασμό της κερδοφορίας της είχε το 2021 είχε η Profile Software, ως συνέπεια της απρόσκοπτης υλοποίησης του επιχειρηματικού της σχεδίου.  

Στην ανακοίνωση των βασικών οικονομικών μεγεθών η διεθνής εταιρεία ανάπτυξης λογισμικού σημειώνει ότι σε ενοποιημένο επίπεδο ο κύκλος εργασιών του Ομίλου ανήλθε σε € 20,12 εκατ. έναντι € 15,04 εκατ. το αντίστοιχο διάστημα του 2020, λόγω της ανάληψης νέων έργων, της σταθερής προτίμησης των υφιστάμενων πελατών στις λύσεις που αναπτύσσει η εταιρεία, καθώς και της επιτυχημένης εξαγοράς της Centevo, κορυφαίας εταιρείας λογισμικού για Asset/Fund Management στη Σκανδιναβία, τα προϊόντα της οποίας έχουν ήδη ενσωματωθεί στο προϊοντικό χαρτοφυλάκιο του Ομίλου και διατίθενται διεθνώς.

Τα Κέρδη προ Αποσβέσεων, Τόκων και Φόρων (EBITDA) αυξήθηκαν κατά 30% σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο, ανερχόμενα σε €5,5 εκατ. έναντι €4,2 εκατ. το 2020 με το περιθώριο EBITDA να διαμορφώνεται στα ικανοποιητικά επίπεδα του 27,3%. Τα κέρδη μετά φόρων αυξήθηκαν κατά 143% σε € 2,2 εκατ. από €906 χιλ., το 2020.

Σημειώνεται δε, ότι τα αναμορφωμένα EBITDA του ομίλου χωρίς την επίπτωση έκτακτων και μη επαναλαμβανόμενων γεγονότων, (όπως για παράδειγμα η λογιστική απεικόνιση των δικαιωμάτων προαίρεσης μετοχών στα στελέχη του ομίλου), ανήλθαν σε € 5,7 εκατ. το 2021 από € 4,6 εκατ. το αντίστοιχο διάστημα του 2020 και τα αναμορφωμένα κέρδη μετά φόρων του Ομίλου ανέρχονται σε € 2,9 εκατ. από € 1,6 χιλ. χωρίς την επιβάρυνση από αποσβέσεις που προέρχονται από την λογιστική υπεραξία των αύλων στοιχείων ενεργητικού των εταιρειών Login και Centevo κατά την ημέρα της εξαγοράς τους.

H ρευστότητα του Ομίλου παραμένει σε ικανοποιητικά επίπεδα με τα συνολικά χρηματικά διαθέσιμα στα € 15,6 εκατ. και τα καθαρά διαθέσιμα στα € 8,8 εκατ.

Σε λειτουργικό επίπεδο, τo 2021 ο ‘Όμιλος της Profile παρουσίασε δυναμική πορεία με ενέργειες που συνέβαλαν θετικά στην επίτευξη των αποτελεσμάτων όπως η εξαγορά της Σκανδιναβικής εταιρείας Centevo με περισσότερους από 65 πελάτες, η παρουσίαση νέων λύσεων για τον τραπεζικό τομέα που προσφέρουν ιδιαίτερα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα στους οργανισμούς που τα χρησιμοποιούν καθώς και νέες συμφωνίες ύψους €13 εκατ που αφορούν μεταξύ άλλων 23 οργανισμούς σε 11 χώρες. Παράλληλα, η Profile Technologies μεγαλώνει αξιοποιώντας τις επενδύσεις σε προσωπικό και υποδομές παρουσιάζοντας νέες λύσεις και εφαρμογές όπως μεταξύ άλλων το finuevo, και η πλατφόρμα mobile first digital banking in a box.

Η διοίκηση του ομίλου, δεδομένης της ευελιξίας που διαθέτει καθώς και των έργων που υπάρχουν σε αναμονή, είναι αισιόδοξη στην επίτευξη εξίσου εντυπωσιακών αποτελεσμάτων για το 2022, συνυπολογιζόμενης και της γενικότερης συγκυρίας της οικονομίας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Liknoss-Group
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

H Liknoss εξαγόρασε την επιχειρηματική μονάδα UTS TicketLink της Profile

Με την εξαγορά ενισχύεται η παρουσία της εταιρείας σε Ελλάδα και Μεσόγειο και επιταχύνεται η πορεία της για να καταστεί ως η παγκόσμια ηγέτιδα Β2Β πλατφόρμα σε ακτοπλοϊκές κρατήσεις και ταξιδιωτικές υπηρεσίες.
Profile Software
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Profile: Πώληση της μονάδας ticketing και τελωνειακών εργασιών

Η δραστηριότητα που μεταβιβάστηκε αφορά το σύστημα κρατήσεων ακτοπλοϊκών εισιτηρίων UTS TicketLink και το λογισμικό διαχείρισης τελωνειακών εργασιών, της οποίας ο κύκλος εργασιών, το 2021 ανήλθε σε 851 χιλ. ευρώ.
Profile Software
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Στις 8 Ιουνίου η αποκοπή για τις δωρεάν μετοχές της Profile

Μετά τις αποφάσεις της ΓΣ των μετόχων της εταιρείας το μετοχικό κεφάλαιο της Profile διαμορφώνεται σε 24.027.832 μετοχές. Η έναρξη της διαπραγμάτευσης των 12.013.916 νέων δωρεάν κοινών, ονομαστικών μετοχών στο ΧΑ ορίζεται την 13η Ιουνίου 2022.
Profile Software
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Νέα αύξηση του κύκλου εργασιών κατά 25% προβλέπει η Profile για το 2022

Όπως ανέφερε και ο CEO της Profile, Ευάγγελος Αγγελίδης, ο κύκλος εργασιών θα φτάσει και πιθανότατα θα υπερβεί τα 25 εκατ. ευρώ, με τον όμιλο να στοχεύει στα δημόσια έργα ψηφιακού μετασχηματισμού αλλά και την γεωγραφική επέκτασή του.