ΓΔ: 823.92 0.09% Τζίρος: 46.72 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
dialectica-startup
Φώτο: Η ομάδα της Dialectica

Dialectica: Η ελληνική startup που έμεινε στη «χρυσή» λίστα των FT

Για δεύτερη χρονιά, η ελληνική startup κατατάσσεται ανάμεσα στις πιο γρήγορα αναπτυσσόμενες της Ευρώπης. Παρέχει πληροφόρηση και έχει διευκολύνει επιχειρηματικά deal αξίας άνω των150 δισ. δολ. το 2021.

Από το 2015 που ιδρύθηκε στην Αθήνα, η Dialectica συνεχίζει να αναπτύσσεται με υψηλούς ρυθμούς και βρέθηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στη λίστα των 1.000 ταχύτατα αναπτυσσόμενων εταιρειών της Ευρώπης το 2021, σύμφωνα με τους Financial Times.

Μια επιτυχία που δεν θεωρείται αυτονόητη, καθώς από την λίστα των 1.000 fastest growing companies των FT μόλις 306 έχουν βρεθεί για δεύτερη συνεχή χρονιά, ενώ μόνο 117 έχουν καταφέρει να βρίσκονται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά.

Η ελληνική startup που συνδέει θεσμικούς επενδυτές, συμβουλευτικές εταιρείες και μεγάλες επιχειρήσεις με σκοπό να αντλήσουν πληροφορίες και να προχωρήσουν σε επενδυτικές συμφωνίες εκατομμυρίων, έχει καταφέρει μέσα σε λιγότερα από 7 χρόνια να βρίσκεται, εκτός από την Αθήνα, σε Λονδίνο, Μοντρεάλ, Βανκούβερ και Νέα Υόρκη. Η Dialectica διαθέτει ένα χαρτοφυλάκιο πελατών που ξεπερνάνε τους 200 και περιλαμβάνει μερικούς από τους μεγαλύτερους παίκτες της αγοράς καθώς διαχειρίζονται έως και πάνω από 200 δισ. δολάρια.

Παράλληλα έχει καταφέρει να διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην πραγματοποίηση σημαντικών επιχειρηματικών deal παγκοσμίως. Είναι χαρακτηριστικό πως η Dialectica που ξεκίνησε από τους Γιώργο Τσαρούχα και Φρεντ Κόρκετ από το 2015 μέχρι σήμερα έχει συμβάλει στο να κλείσουν επιχειρηματικές συμφωνίες άνω των 300 δισ. δολαρίων, ενώ μόνο το 2020 είχε συμβάλει σε 5.000 συμφωνίες εξαγορών, που η αξία τους ξεπέρασε τα 150 δισ. ευρώ.

Όπως αναφέρεται και στην λίστα των Financial Times, η Dialectica κατέγραψε 366,38% απόλυτο ρυθμό ανάπτυξης (Absolut Growth Rate) και σύνθετο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 67,08% με τα έσοδα της εταιρείας να έχουν εκτοξευτεί από τα 3,69 εκατ. το 2017 στα 17,1 εκατ. το 2020, ενώ πλέον η εταιρεία αριθμεί σχεδόν 600 εργαζομένους, έχοντας στόχο να φτάσει τους 1.000 στο επόμενο διάστημα. Ακόμα και εν καιρώ πανδημίας η Dialectica πραγματοποιούσε κάθε μήνα τουλάχιστον 20 προσλήψεις.

Επεκτείνεται και σε νέες δραστηριότητες

Η Dialectica (σ.σ. παίρνει το όνομα της από την ελληνική λέξη διαλεκτική) δραστηριοποιείται στον κλάδο του knowldege brokering, μία αγορά που ξεπερνάει το 1,5 δισ. ευρώ παγκοσμίως. Βοηθάει τους πελάτες στην έρευνα αγοράς, αναλύοντας το επιχειρηματικό περιβάλλον στο οποίο λειτουργεί μία εταιρεία που θέλουν να εξαγοράσουν. Μέσω των εξειδικευμένων συνεργατών που διαθέτει η ελληνική startup ανά επιχειρηματικό τομέα, οι πελάτες αποκτούν πρόσβαση στα χαρακτηριστικά της αγοράς και αξιολογούν τις κινήσεις τους και αν θα προχωρήσουν σε κίνηση.

Η εταιρεία ωστόσο επενδύει συνεχώς σε νέες τεχνολογίες και δημιουργεί νέα προϊόντα που ενισχύουν την λήψη αποφάσεων των πελατών της, έχουν γνώση όλων των παραμέτρων και δεδομένων της αγοράς.

Πρόσφατα η Dialectica πρόσθεσε στο χαρτοφυλάκιό της ένα νέο προϊόν, τα B2B Surveys. Το νέο αυτό προϊόν  δίνει τη δυνατότητα σε συμβουλευτικές και επενδυτικές εταιρείες καθώς και μεγάλες επιχειρήσεις να αντλήσουν μεγαλύτερο όγκο real-time πληροφοριών από ειδικούς σε σύντομο χρονικό διάστημα, παρέχοντας τους σημαντικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στην αξιολόγηση επενδυτικών ευκαιριών.

Το 2021 η Dialectica δημιούργησε επίσης τρία καινούργια τμήματα – Innovation Unit, Operations Enablement, Network Management - με βάση την Αθήνα και πρόσθεσε νέα γραφεία στην Αμερική με το γραφείο στο Βανκούβερ να μετράει ήδη 15 εργαζόμενους μέσα σε μόλις τέσσερις μήνες λειτουργίας. 

Οι εργαζόμενοι της Dialectica στο επίκεντρο

Όπως αναφέρουν άνθρωποι της εταιρείας, το προσωπικό της αποτελεί και το πιο σημαντικό περιουσιακό στοιχείο και την μεγαλύτερη της επένδυση, με τους περισσότερους να είναι απόφοιτοι ελληνικών πανεπιστημίων ενώ δίνεται επίσης βάση και στη συνεχόμενη εκπαίδευση τους.

Από την μικρή ομάδα των 4 ατόμων που ξεκίνησαν την εταιρεία to 2015, η Dialectica στις αρχές του 2022 αριθμεί περισσότερους από 600 εργαζομένους και μόνο το 2021 εταιρεία καλωσόρισε στην ομάδα της 250 νέα μέλη, ενώ στόχος της είναι να ξεπεράσει τα 1.000 άτομα μέσα στα επόμενα χρόνια.

Παράλληλα η Dialectica έχει ως πολιτική την προσφορά υψηλών μισθών σε σχέση με τον μέσο όρο της αγοράς, ενώ παρέχει και διάφορες παροχές στους εργαζομένους όπως μαθήματα γιόγκα και γυμναστικής, αθλητικές διοργανώσεις, ταξίδια και μίνι MBA μέσω σεμιναρίων και μαθημάτων που διοργανώνει με γνωστούς καθηγητές. Γι αυτό και βρέθηκε ανάμεσα στις εταιρείες που αναγνωρίστηκαν ως Best Workplace από το Great Place to Work σε Ελλάδα και Ευρώπη, κατακτώντας τη δεύτερη και την ένατη θέση αντίστοιχα.

Το γραφείο της εταιρείας στην Αθήνα αποτελεί hub για τη δραστηριότητα της Dialectica σε Ευρώπη και Ασία, δίνοντας έτσι την ευκαιρία σε πολλούς ταλαντούχους νέους αλλά και έμπειρους επαγγελματίες να δουλεύουν καθημερινά σε διαφορετικά επενδυτικά projects από το Ηνωμένο Βασίλειο και την Γερμανία μέχρι τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και την Ιαπωνία.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

dialectica-startup
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Παγκόσμια ανάπτυξη για την Dialectica, προσέλκυση ταλέντων στην Αθήνα

Η εταιρεία που παρέχει πληροφόρηση και συμβουλές για επιχειρηματικά deal βρίσκεται στη λίστα των 1.000 ταχύτερα αναπτυσσόμενων εταιρειών της Ευρώπης. Ενισχύει συνεχώς την ομάδα στην Αθήνα, δημιουργεί νέα προϊόντα.
startups-Ellada-oikonomia
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Επτά ελληνικές startups στη λίστα με τις 1.000 κορυφαίες στην Ευρώπη

Τι αποκαλύπτει η λίστα των Financial Times με τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες startups για την πρόοδο του ελληνικού οικοσυστήματος νεοφυών εταιρειών. Ξεχωρίζει η Spotawheel, που βρίσκεται στην 41η θέση της Ευρώπης.
marathon-tziralis-papadopoulos
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Στα 70 εκατ. ευρώ αυξάνει τα διαθέσιμα κεφάλαια η Marathon Venture Capital

Υπερδιπλασιάζοντας το μέγεθος του πρώτου της fund ύψους 32 εκατομμυρίων ευρώ και υπερκαλύπτοντας τον αρχικό στόχο των 50 εκατομμυρίων ευρώ για το δεύτερό της fund, η αύξηση αυτή πιστοποιεί την ταχεία ωρίμανση και τις μεγάλες προοπτικές της αγοράς.
startup_funding
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Τα fund που επενδύουν εκατομμύρια σε ελληνικές εταιρείες startup

Έως και 2.000 επιχειρήσεις στην Ελλάδα κατηγοριοποιούνται ως νεοφυείς και μέχρι το τέλος του 2020 οι 106 είχαν καταφέρει να εξασφαλίσουν χρηματοδότηση. Ποια είναι τα fund που πρωταγωνιστούν στην παροχή κεφαλαίων.