ΓΔ: 829.76 -0.61% Τζίρος: 16.76 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:03:37 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
varangis_qatar

Βαράγκης: Ποια είναι τα επόμενα βήματα για τη διαδικασία εξυγίανσης

Η απόφαση έρχεται σε μία δύσκολη συγκυρία για την εταιρεία, καθώς αρκετές ευκαιρίες δραστηριότητας έχουν χαθεί, εξαιτίας της καθυστέρησης στην έκδοση της απόφασης.

Στην επόμενη φάση της 120ετούς και πλέον ιστορίας της περνάει κι επισήμως πλέον η εταιρεία επίπλων Βαράγκης ΑΒΕΠΕ, μετά την έγκριση από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών της συμφωνίας εξυγίανσης. Η απόφαση έρχεται σε μία δύσκολη συγκυρία για την εταιρεία, καθώς αρκετές ευκαιρίες δραστηριότητας έχουν χαθεί, εξαιτίας της καθυστέρησης στην έκδοση της απόφασης. Εντούτοις, η δυναμική του ονόματος της ιστορικής εταιρείας αλλά και η τεχνογνωσία που αφορά στους τομείς Β2Β αλλά και των ειδικών επαγγελματικών έργων διασώζονται ώστε να αποδώσουν καρπούς υπό το νέο εταιρικό σχήμα, υπό τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο κ. Ουράνιο Κυριάκου. 

Η εταιρεία παρέμεινε σε υποτυπώδη λειτουργία από τον περσινό Απρίλιο - οπότε εκδικάστηκε η υπόθεση - μέσω της υλοποίησης έργων στο Κατάρ, ενώ στήριξε και την περιορισμένη εμπορική της δραστηριότητα στο μέτρο του εφικτού, δεδομένων των περιοριστικών μέτρων και των δυσκολιών που η πανδημία συνεπάγεται τους τελευταίους μήνες. Πλέον, τόσο οι θέσεις εργασίας όσο και η λειτουργία των παραγωγικών της εγκαταστάσεων περνάνε στην επόμενη ημέρα κι εκφράζεται συγκρατημένη αισιοδοξία για το μέλλον της ιστορικής ελληνικής εταιρείας.

Υπενθυμίζεται ότι με βάση την συμφωνία εξυγίανσης, στο νέο φορέα, την εταιρεία Varangis Furnitiure & Interiors AE, μεταβιβάζονται το 99% του ενεργητικού της εταιρείας, συνολικού ύψους 3.303.000 ευρώ (συγκεκριμένα το ακίνητο στο Σχηματάρι Βοιωτίας με όλα του τα προσαρτήματα), το σύνολο του προσωπικού και υποχρεώσεις της τάξεως του 15,1% επί των συνολικών υποχρεώσεων της εταιρείας. Στον νέο φορέα μεταβιβάζονται επίσης και οι συμμετοχές της εταιρείας στις θυγατρικές της Varangis Turnkey Interior Projects LLC στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και Schemata Interiors & Trading WLL, στο Κατάρ. Επιπλέον, τόσο το τίμημα όσο και το προϊόν ρευστοποίησης των υπολοίπων περιουσιακών στοιχείων θα χρησιμοποιηθούν για την εξόφληση των λοιπών υποχρεώσεων της εταιρείας, όπως αυτές διαμορφώνονται σύμφωνα με την Συμφωνία Εξυγίανσης, και στην συνέχεια η εταιρεία θα λυθεί και θα εκκαθαριστεί.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ανοίγει συνεχώς καταστήματα στην Ελλάδα η δανέζικη αλυσίδα επίπλων Jysk

Πέντε νέα καταστήματα ανοίγουν μέσα στο καλοκαίρι, προσθήκη συνολικά 7 νέων σημείων πώλησης μέσα στην επόμενη οικονομική χρήση. Στόχος, να λειτουργούν 75 καταστήματα σε όλη τη χώρα μέσα στην επόμενη τριετία.
COCO-MAT
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Έμφαση στην αγορά λιανικής και διατήρηση δυνάμεων οι βασικοί στόχοι της Cocomat

Σε δεύτερο πλάνο η δραστηριότητα business to business και hoteling. Η εταιρία σημείωσε υπερδιπλασιασμό ηλεκτρονικών πωλήσεων ωστόσο περίπου το 20% του τζίρου της προέρχεται από τα ξενοδοχεία.
ΙΚΕΑ - The Mall Athens
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Όμιλος Φουρλή: Οι πυλώνες ανάπτυξης στα ακίνητα και τη λιανική

Επενδύσεις σε εμπορικά πάρκα και κέντρα logistics μέσω της Trade Estates, τέλος έτους ή αρχές του 2023 η δημόσια εγγραφή. Τα νέα καταστήματα Holland & Barrett και οι κινήσεις για IKEA και Intersport. Πώς θα κινηθούν τα μεγέθη.
busingssdaily-rouxa-katastimata
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ενισχύεται στη χονδρική η Funky Buddha με νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα

Η εταιρεία εστιάζει σε ισχυρές συνεργασίες στην αγορά της χονδρικής, με τη Ρουμανία και την Ουγγαρία να βρίσκονται σε πρώτο πλάνο. Ταυτόχρονα, ενισχύει την παρουσία του brand στην Κύπρο και άλλες χώρες των Βαλκανίων,
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Pink Woman: Επιστροφή σε κερδοφορία, επέκταση δικτύου καταστημάτων

Κατά 48% αυξήθηκε ο τζίρος το 2021. Δυναμικά συνεχίζεται η επέκταση του δικτύου φυσικών καταστημάτων, καθώς προστέθηκαν 20 νέα σημεία πώλησης Pink Woman από το 2020 έως σήμερα, ξεπερνώντας συνολικά τα 100.