ΓΔ: 834.83 -0.17% Τζίρος: 63.52 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

Εθνική Ασφαλιστική: Νέα σύμβαση εργασίας χωρίς άρθρο για ομαδικές απολύσεις

Ετήσια Επιχειρησιακή Σύμβαση χωρίς το άρθρο περί ομαδικών απολύσεων προτείνει η Διοίκηση της Εθνικής Ασφαλιστικής, προκειμένου να υπάρχει εργασιακή ειρήνη στην εταιρεία.

Την σύναψη ετήσιας Επιχειρησιακής Σύμβασης από 1/4/2022 με πλήρη διατήρηση όλων των μισθολογικών παροχών των εργαζομένων, ως έχουν, χωρίς όμως το άρθρο περί Ομαδικών απολύσεων προτείνει η Διοίκηση της Εθνικής Ασφαλιστικής, καθώς όπως τονίζει με ανακοίνωσή του, ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Σταύρος Κωνσταντάς, η διοίκηση επιθυμεί εργασιακή ειρήνη για την επίτευξη του αναπτυξιακού σχεδίου και την περαιτέρω βελτίωση του εργασιακού περιβάλλοντός.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, η Διοίκηση της εταιρείας ουδέποτε πρότεινε ότι θα μετατρέψει τις συμβάσεις του προσωπικού σε «ατομικές». Αντίθετα προσφέρει επιχειρησιακή σύμβαση, λαμβάνοντας υπόψη τα εύλογα οικονομικά συμφέροντα όλων των εργαζομένων, διότι εάν δεν υπάρχει Επιχειρησιακή σύμβαση ( Ε.Σ.Σ.Ε ) μια σειρά από παροχές σε είδος που απολαμβάνει σήμερα όλο το προσωπικό, θα πρέπει να δηλωθούν ως εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες και να φορολογηθούν.

Αναφερόμενος στον ισχύοντα ΕΚΕ που λήγει οριστικά την 31/03/2022, ο Στ. Κωνσταντάς τονίζει ότι «προσανατολιζόμαστε σε έναν σύγχρονο ΕΚΕ, που να λαμβάνει υπόψη τις εξελίξεις στην μεταβαλλόμενη Αγορά και να απελευθερώνει δικαιώματα για την Διοίκηση προσλήψεων στελεχών από την αγορά με δεξιότητες που χρειαζόμαστε για το αναπτυξιακό μας όραμα– προαγωγών ειδ. Συμβούλων και άλλων στελεχών και απαλλαγή από τις αγκυλώσεις του παρελθόντος».

«Ο ΕΚΕ πρέπει να είναι ένα πλαίσιο αρχών και όχι εργαλείο συν-Διοίκησης εκ μέρους του Συλλόγου. Σε κάθε περίπτωση ο Σύλλογος προσέφυγε στον ΟΜΕΔ. Το σχέδιο του ΕΚΕ που έχει εγκριθεί ομόφωνα από το Δ.Σ. της Εταιρίας, θα αποτελέσει ένα κείμενο αρχών  σύγχρονης λειτουργίας της εταιρείας», υπογραμμίζει και συμπληρώνει: «Τις αμέσως επόμενες ημέρες της ολοκλήρωσης της μετοχικής αλλαγής, η Διοίκηση θα συνεχίσει να αφουγκράζεται τις προτάσεις και ανησυχίες των εργαζομένων με τρόπο δομημένο και συστηματικό».

Καταλήγοντας για τους εργαζόμενους τρίτων Εταιρών ICAP – Action Line, σημειώνεται, ότι η Διοίκηση της εταιρείας προσανατολίζεται στην ενσωμάτωσή τους στο εργασιακό προσωπικό, μέσα από ένα σύστημα αξιολόγησης από εξωτερικό σύμβουλο, γεγονός που έχει ειπωθεί στον Σύλλογο. Σας καλώ και προσκαλώ να σταθμίσετε τα ανωτέρω με αισιοδοξία και θετική διάθεση.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Εγκρίθηκε χωρίς αστερίσκους από την ΕΕ η εξαγορά της Εθν. Ασφαλιστικής

Η Κομισιόν διερεύνησε αν η συναλλαγή θα προκαλούσε σημαντική παρακώλυση του ανταγωνισμού στις ιδιωτικές υπηρεσίες ασφάλισης υγείας και κατέληξε στην έγκριση του deal χωρίς όρους.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Εθνική Ασφαλιστική: Καθαρά κέρδη 45,5 εκατ. ευρώ στο α' εξάμηνο

Τα καθαρά, μετά από φόρους κέρδη, ανήλθαν σε 45,5 εκ. ευρώ, έναντι 15,1 εκ. ευρώ το α' εξάμηνο του 2020, περίοδο κατά την οποία είχαν επιβαρυνθεί σημαντικά λόγω της μείωσης των επιτοκίων προεξόφλησης των ασφαλιστικών αποθεμάτων.