ΓΔ: 1236.2 1.25% Τζίρος: 94.24 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Netcompany- Intrasoft

Νέο έργο για την Netcompany - Intrasoft από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα

Κατά τη διάρκεια του έργου η εταιρεία θα αξιοποιήσει την τεχνογνωσία και την εμπειρία της, στην έρευνα και τη διαχείριση καινοτόμων οικοσυστημάτων, με στόχο την από κοινού παράδοση έργων τελευταίας τεχνολογίας.

Νέο έργο για λογαριασμό της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ανέλαβε η Netcompany - Intrasoft, μέλος του Netcompany Group A/S. Το έργο αφορά στην παροχή υπηρεσιών συμβουλευτικής, εκπαίδευσης και ανάπτυξης λογισμικού σε σημαντικές νέες τεχνολογίες, όπως SupTech, FinTech, ΑΙ (Τεχνητή Νοημοσύνη) και Blockchain, αξιοποιώντας το Ευρωπαϊκό οικοσύστημα καινοτομίας.

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, οι παρεχόμενες υπηρεσίες στοχεύουν ουσιαστικά στην ανάπτυξη καινοτόμων πρoτύπων, Proofs of Concept (POC) και Minimum Viable Products (MVP), που σχετίζονται με τους τομείς της τραπεζικής εποπτείας και της λειτουργίας της Κεντρικής Τράπεζας. Για την επιτάχυνση των συγκεκριμένων εφαρμογών, η κοινοπραξία της οποίας ηγείται η Netcompany-Intrasoft  θα αναλάβει και την εκπαιδευτική και πρακτική ενημέρωση των ομάδων της ΕΚΤ σχετικά με τις νέες τεχνολογικές τάσεις και τους σημαντικούς παράγοντες του οικοσυστήματος. 

Κατά τη διάρκεια του έργου η Netcompany-Intrasoft θα αξιοποιήσει την τεχνογνωσία και την εμπειρία της, στην έρευνα και τη διαχείριση καινοτόμων οικοσυστημάτων, με στόχο την από κοινού παράδοση έργων τελευταίας τεχνολογίας στα υψηλότερα επίπεδα ποιότητας και ασφάλειας. 

Ο κ. Αλέξανδρος Μάνος, Διευθύνων Σύμβουλος της Netcompany-Intrasoft σχολίασε: «Το νέο έργο με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αποτελεί ακόμα μια απόδειξη πως η εταιρεία μας, όχι μόνο αντιλαμβάνεται, αλλά και αποτελεί σημαντική κινητήρια δύναμη του Ευρωπαϊκού οικοσυστήματος καινοτομίας. Επιβεβαιώνει ταυτόχρονα την μακροχρόνια δέσμευσή μας για έρευνα και ανάπτυξη, πάντα σε συνάρτηση με τις ανάγκες της αγοράς και της επιχειρηματικότητας. Είμαι βέβαιος  πως η μακρά εμπειρία μας στον τομέα των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών σε συνδυασμό με την αποδεδειγμένη μας ικανότητα για παροχή νέων καινοτόμων προιόντων και υπηρεσιών , θα προσδώσουν επιπλέον αξία στην ΕΚΤ.»
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

«Πράσινο» στην Τρ. Κύπρου για διανομή μερίσματος μετά από 12 χρόνια

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, το προτεινόμενο μέρισμα ανέρχεται συνολικά σε 22,3 εκατ. ευρώ και ισοδυναμεί με το 14% της προσαρμοσμένης κερδοφορίας. Ποια θα είναι η πολιτική μερισμάτων της τράπεζας πλέον.
Manos-Alexandros-Netcompany-Intrasoft
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Αλεξ. Μάνος: Τρεις προτάσεις για επίσπευση των ψηφιακών έργων του RRF

Ο CEO της εταιρείας πρότεινε τρεις παρεμβάσεις για βελτίωση του πλαισίου υλοποίησης των διαγωνισμών του Δημοσίου με στόχο την ταχύτερη και αποτελεσματικότερη απορρόφηση των ευρωπαϊκών πόρων.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τρ. Πειραιώς: Το Ταμείο Ανάκαμψης θα υποστηρίξει την ανάπτυξη το 2022

Η ανάπτυξη το 2022 σύμφωνα με την Ε.Ε. προβλέπεται να υποστηριχθεί από την ώθηση των κεφαλαίων του Ταμείου Ανάκαμψης καθώς και τις θετικές προοπτικές για τον τουρισμό, τονίζεται σε ανάλυση της Τράπεζας.