ΓΔ: 820.15 -0.36% Τζίρος: 6.93 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Βασίλειος Ψάλτης, CEO, Alpha Bak
Φωτο: Βασίλειος Ψάλτης, CEO, Alpha Bak

Alpha Bank: Μεγάλες διοικητικές αλλαγές, διευρύνεται η Εκτελεστική Επιτροπή

H Εκτελεστική Επιτροπή, τόσο στο επίπεδο της Alpha Υπηρεσιών και Συμμετοχών A.E. όσο και της Τράπεζας, διευρύνεται με στόχο αύξηση του στελεχιακού δυναμικού και της ικανότητας της ανώτατης διοικητικής ομάδας.

Τη διεύρυνση της Εκτελεστικής Επιτροπής και την αναμόρφωση της διοικητικής δομής του Group της Alpha Bank ενέκρινε το Διοικητικό της Συμβούλιο, σηματοδοτώντας την έναρξη ενός νέου κύκλου, μετά από μία τριετία, κατά τη διάρκεια της οποίας ο Όμιλος της Alpha Bank, υπό τον CEO Βασίλη Ψάλτη, πέτυχε να ολοκληρώσει με συνέπεια το απαιτητικό πλάνο εξυγίανσης του ισολογισμού, υλοποίησε σειρά στρατηγικών συμφωνιών με διεθνείς ομίλους διαμορφώνοντας νέες πηγές εσόδων, διαχειρίστηκε με πλήρη επάρκεια την πανδημία και διεκδίκησε πρωταγωνιστικό ρόλο στη νέα περίοδο ανάπτυξης για την ελληνική οικονομία, μέσω της επιτυχούς ΑΜΚ του 2021.

«Στο κλείσιμο ενός επιτυχημένου τριετούς κύκλου εξυγίανσης του ισολογισμού μας από τα κόκκινα δάνεια και επαναπροσδιορισμού της στρατηγικής μας, το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας ενέκρινε τη διεύρυνση της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ομίλου, σηματοδοτώντας την έναρξη μιας νέας εποχής. Η Τράπεζά μας, στηριζόμενη στην τεράστια προσπάθεια που έχετε καταβάλλει, έχει γυρίσει σελίδα, αφήνοντας πίσω της τα προβλήματα της δεκαετούς κρίσης, και, μέσα από την επιτυχή Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου του 2021, είναι έτοιμη να πρωταγωνιστήσει στη νέα περίοδο ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας» σημειώνει σε μήνυμά του προς τα Στελέχη του Ομίλου ο CEO της Alpha Bank κ. Βασίλης Ψάλτης. 

Και προσέθεσε: «Για να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε σε αυτό το δύσκολο και ανταγωνιστικό περιβάλλον, να ανταποκριθούμε στις αυξημένες απαιτήσεις των Πελατών μας και να επιτύχουμε τους φιλόδοξους στόχους για τους οποίους έχουμε δεσμευτεί στους Μετόχους μας, απαιτείται το επιχειρηματικό μας μοντέλο να έχει ευελιξία στο σχεδιασμό, υψηλά αντανακλαστικά και αποφασιστικότητα στη δράση μας». 

H Διοικητική Ομάδα επικεντρώνεται πλέον στην ανανέωση και ανάπτυξη του πυρήνα δραστηριοτήτων της Τράπεζας, στοχεύοντας στην περαιτέρω διεύρυνση των πηγών εσόδων και δίνοντας έμφαση στην επίτευξη των βέλτιστων επιδόσεων ως προς τη διαχείριση του κόστους. Η ψηφιοποίηση αποτελεί το κοινό παρονομαστή μεταξύ των στρατηγικών προτεραιοτήτων του Ομίλου και του Προγράμματος Μετασχηματισμού, με σκοπό την επιτάχυνση στην υλοποίηση και τη θετική επίδραση σε ολόκληρο τον οργανισμό.

Με σκοπό την αποτελεσματικότερη υποστήριξη από τη Διοικητική Ομάδα της υλοποίησης των στρατηγικών προτεραιοτήτων του Ομίλου της Alpha Bank,, η οργανωτική δομή ανανεώνεται. H Εκτελεστική Επιτροπή, τόσο στο επίπεδο της Alpha Υπηρεσιών και Συμμετοχών A.E. όσο και της Τράπεζας, διευρύνεται με στόχο αύξηση του στελεχιακού δυναμικού και της ικανότητας της ανώτατης διοικητικής ομάδας για ταχεία και αποτελεσματική υλοποίηση. Παράλληλα,συνενώνουμε, σε κρίσιμους τομείς, τις δυνάμεις Γενικών Διευθυντών, με σκοπό την επιτάχυνση στη λήψη των αποφάσεων, την αποτελεσματικότερη άσκηση των εξουσιών και αρμοδιοτήτων, καθώς και την ενίσχυση της συνεργασίας σε οριζόντιο άξονα σε όλο το φάσμα των υποστηρικτικών υπηρεσιών, αποβλέποντας στην προώθηση των αλλαγών με πιο ολοκληρωμένο
τρόπο.

Ειδικότερα: 

Ο Γιάννης Εμίρης, Γενικός Διευθυντής Wholesale Banking θα συνεχίσει να ηγείται του τομέα Wholesale Banking, που θα αποτελέσει κύριο πυλώνα ανάπτυξής μας τα αμέσως επόμενα έτη. Επιβεβαιώνοντας την προτεραιότητά μας να ενισχύσουμε περαιτέρω τον ηγετικό μας ρόλο στοιχείων στο Wealth Management, που αποτελεί βασικό τομέα εσόδων από προμήθειες, ο Γιώργος Μιχαλόπουλος, Εντεταλμένος Γενικός Διευθυντής Διαχείρισης Διαθεσίμων διορίζεται Γενικός Διευθυντής Wealth Management και Treasury συνεργαζόμενος με τον Γιάννη Εμίρη. 

Οι θυγατρικές του Ομίλου Alpha Asset Management και Alpha Finance θα αναφέρονται στον Γιώργο Μιχαλόπουλο. Ο Γιώργος Μιχαλόπουλος θα συμμετέχει εφεξής μαζί με τον Γιάννη Εμίρη στην Εκτελεστική Επιτροπή.

Ο Ισίδωρος Πάσσας συνεχίζει να ηγείται του τομέα δικαιοδοσίας του ως Γενικός Διευθυντής Retail Banking, δρομολογώντας τη  δημιουργία ενός πελατοκεντρικού μοντέλου εξειδικευμένης ανά πελατειακό κοινό και πολυκαναλικής υπηρεσίας, την ανάπτυξη νέων προϊόντων και την οικονομική αποδοτικότητα μέσα από την ανάπτυξη ενός λιτού και αποτελεσματικού μοντέλου εξυπηρέτησης. Ο κ. Πάσσας συνεχίζει ως μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής.

Ο Λάζαρος Παπαγαρυφάλλου, Γενικός Διευθυντής και Chief Financial Officer, έχει διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο ώστε η χρηματοοικονομική πειθαρχία και η δημιουργία αξίας να αποτελέσουν θέματα αιχμής στην ατζέντα της Εκτελεστικής Επιτροπής.

Ο Στέφανος Μυτιληναίος, Γενικός Διευθυντής και Chief Operating Officer θα συνεργάζεται στενά με τον κ. Παπαγαρυφάλλου για να προωθηθεί περαιτέρω η ισορροπημένη προσέγγιση μεταξύ τεχνολογικών και χρηματοοικονομικών προτεραιοτήτων, καθώς και η διασφάλιση των απαραίτητων ανθρώπινων και τεχνολογικών πόρων για την επίτευξη των στρατηγικών μας στόχων. Ο κ. Μυτιληναίος, από τα τέλη του 2020 που ανέλαβε τα καθήκοντά του, έχει συμβάλει σημαντικά στη διασφάλιση υψηλού επιπέδου υπηρεσιών, μέσω συστημάτων πληροφορικής που διακρίνονται για την ασφάλεια και τη σταθερότητά τους, στον επανασχεδιασμό της κεντρικής πλατφόρμας προμηθειών και θέτοντας τις προϋποθέσεις για την υιοθέτηση νέων προηγμένων τεχνολογιών για την περαιτέρω αυτοματοποίηση των διαδικασιών μας. Τόσο ο κ. Παπαγαρυφάλλου όσο και ο κ. Μυτιληναίος θα συνεχίσουν να είναι μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής.

Η διεθνής παρουσία του Ομίλου επικεντρώνεται στη Ρουμανία, την Κύπρο και το Ηνωμένο Βασίλειο, με δραστηριότητες που χαρακτηρίζονται από διαφορετικό επιχειρησιακό προφίλ και ανάγκες. Ο Sergiu Oprescu, ως Γενικός Διευθυντής International Network, θα συνεχίσει να είναι επικεφαλής του συντονισμού των θυγατρικών του εξωτερικού για την εναρμόνισή τους με τις στρατηγικές προτεραιότητες και τους επιχειρηματικούς στόχους του Ομίλου. Ο κ. Oprescu θα συνεργαστεί με τον κ. Παπαγαρυφάλλου ώστε να διασφαλίζεται η βέλτιστη χρήση των εποπτικών κεφαλαίων, η εφαρμογή των πολιτικών διαχείρισης ενεργητικού-παθητικού και η πειθαρχία στην παρακολούθηση των επιδόσεων. Ο κ. Oprescu συνεχίζει να είναι μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής.

Ο Chief Economist Παναγιώτης Καπόπουλος έχει συνεισφέρει τα μέγιστα στoν καθορισμό της στρατηγικής μας, υποστηρίζοντας το έργο του CEO και της Διοίκησης, σε μία εποχή αβεβαιότητας. Εφεξής θα συνεργάζεται στενά με τον CFO για την περαιτέρω διαμόρφωση του στρατηγικού μας σχεδίου και θα συνεχίσει να υποστηρίζει την επικοινωνία μας με την επενδυτική κοινότητα.

Ο Νικόλας Χρυσανθόπουλος που σήμερα εκτελεί καθήκοντα Εντεταλμένου Γενικού Διευθυντή Στρατηγικής αναλαμβάνει Γενικός Διευθυντής και Chief of Corporate Center, αναφερόμενος στον CEO. Οι τομείς της Στρατηγικής, του Ανθρώπινου Δυναμικού, της Εταιρικής Διακυβέρνησης και Βιωσιμότητας, της Επικοινωνίας και Εταιρικών Σχέσεων και της Νομικής Υποστήριξης Τραπεζικών Εργασιών και Υπηρεσιών και Στρατηγικών Έργων και Εποπτικών Θεμάτων εντάσσονται σε ένα ενιαίο και συνεκτικό σχήμα, διαμορφώνοντας μία ομοιογενή και οριζόντια ατζέντα.

Αναγνωρίζοντας τη στρατηγική σημασία των θεμάτων διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού, η Φραγκίσκη Μελίσσα αναλαμβάνει Γενική Διευθύντρια και Chief Human Resources Officer, συνεργαζόμενη στενά με τον κ. Χρυσανθόπουλο, με στόχο τη διευκόλυνση της μετάβασης του οργανισμού σε ευέλικτες δομές, την ενίσχυση της διατμηματικής συνεργασίας και τη διασφάλιση της ταχύτητας στη λήψη κρίσιμων αποφάσεων από τα κατάλληλα εγκριτικά επίπεδα. Η προσπάθεια αυτή θα υποστηριχθεί από ένα νέο, πλήρες πλαίσιο εξέλιξης σταδιοδρομίας που θα ενδυναμώσει τους Εργαζόμενους του Ομίλου Alpha Bank στην ανάπτυξή τους προς νέες κατευθύνσεις, μέσα από δυνατότητες για κάθετη ή οριζόντια πορεία ανέλιξης, σε κάθε στάδιο της καριέρας τους. Ο κ. Χρυσανθόπουλος και η κυρία Μελίσσα εισέρχονται στην Εκτελεστική Επιτροπή.

Ο Γιώργος Τερζής αναλαμβάνει Επικεφαλής της νέας Μονάδας Communications & Corporate Affairs, συνεχίζοντας την ήδη επιτυχημένη διαδρομή στον τομέα της επικοινωνίας και των σχέσεων με τα ΜΜΕ.

Ο Σπύρος Φιλάρετος, Γενικός Διευθυντής Ανάπτυξης και Καινοτομίας έχει διαδραματίσει σημαντικό ρόλο τα τελευταία δύο χρόνια ώστε η ψηφιοποίηση να τεθεί στο επίκεντρο της ατζέντας μετασχηματισμού της Τράπεζας. Η Αναστασία Σακελλαρίου, Γενική Διευθύντρια και Chief Transformation Officer έδωσε σημαντική ώθηση στην προσπάθεια μετασχηματισμού της Τράπεζας, υπηρετώντας αδιάκοπα και με αφοσίωση την επιτυχή προώθηση της ατζέντας μετασχηματισμού και την ενίσχυση της αλλαγής στην Τράπεζα. Με δεδομένο ότι η ψηφιοποίηση και η παροχή σύγχρονων προϊόντων μέσα από τα εναλλακτικά δίκτυα αποτελεί το κοινό υπόβαθρο για τις στρατηγικές προτεραιότητες του Ομίλου και το Πρόγραμμα Μετασχηματισμού, η κυρία Σακελλαρίου θα συνεργαστεί με τον κ. Φιλάρετο για την περαιτέρω ενίσχυση της απρόσκοπτης συνεργασίας τους. Τόσο ο Φιλάρετος όσο και η Σακελλάριου Αναστασία συνεχίζουν να είναι μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής. Ο τομέας του Marketing θα αποτελέσει επίσης μέρος της Μονάδας Ανάπτυξης και Καινοτομίας, προκειμένου να ενισχυθεί η στενή σύμπραξη με τις ομάδες ψηφιακών υπηρεσιών και μετασχηματισμού.

Ο Σπύρος Ανδρονικάκης, Γενικός Διευθυντής - Chief Risk Officer θα συνεχίσει να είναι επικεφαλής των περιοχών πιστωτικού ελέγχου και διαχείρισης κινδύνων. Οι τομείς της Κανονιστικής Συμμόρφωσης και των Δικαστικών Υποθέσεων και Υποστήριξης Ανοιγμάτων σε Καθυστέρηση υπάγονται επίσης στον κ. Ανδρονικάκη, με στόχο τη συνολική εποπτεία όλων των περιοχών που σχετίζονται με τη διαχείριση κινδύνων. Με την κίνηση αυτή ισχυροποιούμε τη δεύτερη γραμμή άμυνάς μας έναντι των πιστωτικών και λειτουργικών κινδύνων, καθώς και των κινδύνων από τη λειτουργία των Αγορών, αξιοποιώντας δυναμικά την τεχνολογία και τη διαχείριση των δεδομένων για την αύξηση
της αποδοτικότητας, της ταχύτητας και της ποιότητας των αποφάσεων και των ελέγχων στον τομέα αυτό. Ο κ. Ανδρονικάκης παραμένει μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής. 

Ειδική αναφορά στον Νίκο Σαλακά 

Ο Νίκος Σαλακάς εξέφρασε την πρόθεσή του να αποχωρήσει από τη θέση του Chief Legal and Governance Officer και να επιστρέψει στην συμβουλευτική δικηγορία, συνεχίζοντας όμως να υποστηρίζει το Διοικητικό Συμβούλιο του Ομίλου και τη Διοίκηση ως Ειδικός Νομικός Σύμβουλος. 

Για τον κ. Σαλακά, ο CEO του Ομίλου Alpha Bank Βασίλης Ψάλτης δήλωσε: «Ο Νίκος συνέβαλε καθοριστικά στη χάραξη της πορείας μας από το 2019 μέχρι σήμερα. Η βαθιά γνώση του αντικειμένου του, το απαράμιλλο εργασιακό ήθος και ο υψηλός βαθμός ευφυίας του έχουν συνδράμει επανειλημμένα στην επίτευξη των στρατηγικών μας στόχων. Ο Νίκος θα παραμείνει κοντά μας αναλαμβάνοντας νέο ρόλο στο πλαίσιο της άσκησης συμβουλευτικής δικηγορίας και συνεχίζοντας να μας υποστηρίζει ως Ειδικός Νομικός Σύμβουλος. Θέλω ολόψυχα να τον ευχαριστήσω για την σημαντικότατη συμβολή του μέχρι σήμερα και προσβλέπω στη συνέχιση της συνεργασίας μας από τον νέο του ρόλο».

Στο πλαίσιο της αναθεώρησης της διοικητικής δομής, από την 20η Μαΐου 2022, η Εκτελεστική Επιτροπή της Alpha Υπηρεσιών και Συμμετοχών A.E. και της Τράπεζας θα απαρτίζεται από τα παρακάτω μέλη: 

 •     Βασίλης Ψάλτης, CEO
 •     Σπύρος Φιλάρετος, Γενικός Διευθυντής Ανάπτυξης και Καινοτομίας
 •     Σπύρος Ανδρονικάκης, Γενικός Διευθυντής και Chief Risk Officer
 •     Λάζαρος Παπαγαρυφάλλου, Γενικός Διευθυντής και Chief Financial Officer
 •     Γιάννης Εμίρης, Γενικός Διευθυντής Wholesale Banking
 •     Ισίδωρος Πάσσας, Γενικός Διευθυντής Retail Banking
 •     Νικόλας Χρυσανθόπουλος, Γενικός Διευθυντής και Chief of Corporate Center
 •     Sergiu Oprescu, Γενικός Διευθυντής International Network
 •     Αναστασία Σακελλαρίου, Γενική Διευθύντρια και Chief Transformation Officer
 •     Στέφανος Μυτιληναίος, Γενικός Διευθυντής και Chief Operating Officer
 •     Φραγκίσκη Μελίσσα, Γενική Διευθύντρια και Chief Human Resources Officer
 •     Γιώργος Μιχαλόπουλος, Γενικός Διευθυντής Wealth Management & Treasury


Συνένωση δυνάμεων και συνεκτική λήψη αποφάσεων 

Παράλληλα με τη διεύρυνση της Εκτελεστικής Επιτροπής, οριοθετούνται συγκεκριμένα πεδία συνεργασίας μεταξύ των Γενικών Διευθυντών, επιδιώκοντας οριζόντιο συντονισμό και ταχύτερη λήψη αποφάσεων καθώς και την ενίσχυση της συναντίληψης, με στόχο την υλοποίηση των αλλαγών με ευέλικτο τρόπο. 

«Η Τράπεζά μας, με τη δική σας μεγάλη στήριξη και με μία αποφασιστική Ανώτατη Διοίκηση, προχωρά στην υλοποίηση του Στρατηγικού της Σχεδίου, ως αρωγός Προόδου της επιχειρηματικότητας και της κοινωνίας στην Ελλάδα. Το νέο επιχειρηματικό μας μοντέλο θα μας επιτρέψει να επενδύσουμε δυναμικά στους ‘πυλώνες ανταγωνιστικής αιχμής’ που επιτάσσουν οι ανάγκες των Πελατών μας, ώστε να γίνουμε η σύγχρονη Τράπεζα της Προόδου», σημειώνει στο μήνυμά του ο κ. Ψάλτης αναφορικά με το νέο οργανωτικό σχήμα, που δίνει έμφαση στις ακόλουθες περιοχές: 

 1. Με την ολοκλήρωση του σχεδιασμού της ψηφιακής μας στρατηγικής, δρομολογούμε τις ενέργειες προκειμένου η ψηφιακή τεχνολογία να αποτελεί τον κορμό του προγράμματος μετασχηματισμού. Η υλοποίηση αυτού του έργου απαιτεί τη στενή συνεργασία των αρμόδιων χώρων. Οι Γενικοί Διευθυντές Ανάπτυξης και Καινοτομίας και Chief Transformation Officer θα ενώσουν τις δυνάμεις τους, ώστε να δοθούν κοινά ανεπτυγμένες λύσεις.
 2. Με στόχο την άμεση επιτάχυνση της υλοποίησης της νέας μας στρατηγικής στον χώρο της τεχνολογίας, αλλά και των ευρύτερων Operations, οι Γενικοί Διευθυντές Chief Financial Officer και Chief Operating Officer θα συνεργαστούν στενά για την επιτάχυνση των δομικών αποφάσεων για τη μείωση του κόστους, αλλά και για την αύξηση της αποτελεσματικότητάς μας, με σημεία αιχμής τις τεχνολογικές μας υποδομές και τη βελτιστοποίηση των διαδικασιών.
 3. Στην περιοχή του Wholesale Banking εστιάζουμε σε μια ενιαία πελατειακή πρόταση και στρατηγική επανατοποθέτηση ως προς την περιοχή προσφοράς υπηρεσιών Wealth Management και Κεφαλαιαγορών, με την τοποθέτηση ενός νέου Γενικού Διευθυντή. Η συνεργασία του Γενικού Διευθυντή Wholesale Banking με τον νέο Γενικό Διευθυντή Wealth Management & Treasury στοχεύει στην ανάδειξη της ηγετικής θέσης του Ομίλου, αξιοποιώντας πλήρως τη δυναμική του Private Banking, της Alpha Asset Management, της Alpha Finance, και των διεθνών συνεργασιών με εταιρίες παγκόσμιου βεληνεκούς.
 4. Δημιουργείται ένα Επιτελικό Κέντρο (Corporate Center), όπου και συγκεντρώνονται σειρά δραστηριοτήτων, των οποίων η επίδοση επηρεάζει συνολικά τον τρόπο λειτουργίας του Ομίλου. Ο στόχος αυτής της οργανωτικής αλλαγής είναι η ευθυγράμμιση του έργου αυτών των περιοχών με τις προτεραιότητες του στρατηγικού μας σχεδίου, αλλά και η διασφάλιση της ενιαίας προσέγγισής τους απέναντι στο σύνολο των περιοχών της Τράπεζας. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην ανάδειξη της στρατηγικής σημασίας του Ανθρωπίνου Δυναμικού και στο αμέσως επόμενο διάστημα, οι δυο νέοι Γενικοί Διευθυντές θα ενώσουν τις δυνάμεις τους για σημαντικές πρωτοβουλίες, όπως η εισαγωγή ενός πλαισίου διαχείρισης και ανάδειξης ταλέντου και η προώθηση ευέλικτων δομών συνεργασίας μεταξύ του Προσωπικού μας.
 5. Αναβαθμίζουμε τη συνεργασία του CFO και του Γενικού Διευθυντού International Network σε θέματα επιχειρησιακού σχεδιασμού και σε θέματα στρατηγικής, με στόχο τη βέλτιστη κατανομή κεφαλαίων και τη βελτίωση των επιδόσεών μας στις εκτός Ελλάδος δραστηριότητές μας.

Τέλος, αναφορικά στη διαχείριση των κινδύνων, ισχυροποιούμε σημαντικά τη δεύτερη γραμμή άμυνάς μας, εντάσσοντας υπό τον Γενικό Διευθυντή Chief Risk Officer και την Κανονιστική Συμμόρφωση και τις Δικαστικές Υποθέσεις και τη Νομική Υποστήριξη Ανοιγμάτων σε Καθυστέρηση. Με την κίνηση αυτή ισχυροποιούμε τη δεύτερη γραμμή άμυνάς μας έναντι των πιστωτικών και λειτουργικών κινδύνων, καθώς και των κινδύνων από τη λειτουργία των Αγορών, αξιοποιώντας δυναμικά την τεχνολογία και τη διαχείριση των δεδομένων για την αύξηση της αποδοτικότητας, της ταχύτητας και της ποιότητας των αποφάσεων και των ελέγχων στον τομέα αυτό 
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

alpha bamk
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Alpha Bank: Προοπτικές οικονομίας - τραπεζών στο επίκεντρο εκδήλωσης με θεσμικούς

Η ειδική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στις 14/9, ενώ σε αυτήν συμμετείχαν περισσότερα από 20 ανώτερα στελέχη του κλάδου, εκπροσωπώντας όλες τις μεγάλες θυγατρικές των ελληνικών τραπεζών.
alpha bamk
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Alpha Bank: Στηρίζει την ανάπτυξη καινοτομίας μικρομεσαίων επιχειρήσεων

Στο πλαίσιο συμφωνίας με την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα, η τράπεζα συμμετέχει στο πρόγραμμα του Ταμείου Εγγυοδοσίας Καινοτομίας και χρηματοδοτεί με ευνοϊκούς όρους που σχεδιάζουν να επενδύσουν στη δημιουργία πρωτοποριακών προϊόντων και υπηρεσιών.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Κ. Φουλίδης: Η Alpha Bank συνεχώς παρούσα στο χώρο της ενέργειας

Όπως αναφέρει ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Corporate Finance, η Τράπεζά μέσα από την καταλυτική συμβολή της σε μεγάλα έργα εξαγορών και συγχωνεύσεων, συντελεί στη διαμόρφωση ενός νέου ενεργειακού οικοσυστήματος στην Ελλάδα.
ELPE- Alpha Bank
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η Alpha Bank χρηματοδοτεί τον ψηφιακό μετασχηματισμό των ΕΛΠΕ

Η επένδυση εντάσσεται στον πυλώνα «Ψηφιακή Μετάβαση» του «Ελλάδα 2.0» και η χρηματοδότηση θα πραγματοποιηθεί μέσω της έκδοσης κοινού ομολογιακού δανείου ύψους 33,4 εκατ. ευρώ, διάρκειας 15 ετών.