ΓΔ: 785.71 0.77% Τζίρος: 48.29 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:02:06 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Στην έκδοση ομολογιακού δανείου ύψους 11 εκατ. ευρώ προχωρά η Ideal

Το κοινό ομολογιακό δάνειο θα είναι τριετούς διάρκειας με δυνατότητα παράτασης για δυο ακόμη χρόνια και θα έχει σαν στόχο την χρηματοδότηση των επενδυτικών σχεδίων της Ideal Holdings.

Στη σύναψη κοινού ομολογιακού δανείου ύψους 11 εκατ. ευρώ, με ιδιωτική τοποθέτηση, με την Τράπεζα Πειραιώς προέβη η εταιρεία Ideal Holdings, με στόχο να χρηματοδοτηθεί το επενδυτικό πλάνο της εταιρείας. Η διάρκεια του δανείου είναι τριετής με την Ideal να έχει την δυνατότητα για διετή παράταση.

Η Ideal παρουσίασε το 2021 αύξηση 43% των εσόδων που ανήλθαν στα 67,53 εκ. ευρώ ενώ είχε 62% αύξηση των Κερδών προ Φόρων τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) στα 10,76 εκατ. ευρώ, καθώς και 85% αύξηση των Κερδών μετά από Φόρους στα 7,15 εκατ. ευρώ. Η εταιρεία σχεδιάζει επιστροφή κεφαλαίου €0,07 ανά μετοχή έναντι μηδενικής επιστροφής το 2020. Τέλος τα ταμειακά διαθέσιμα έφτασαν τα €16,62 εκατ. με δάνεια €15,18 και αρνητικό δείκτη μόχλευσης, ο οποίος δίνει μεγαλύτερη δυνατότητα αξιοποίησης των ταμειακών διαθεσίμων.

Η εταιρεία τρέχει το επενδυτικό της πλάνο όπου και στα μέσα Απριλίου εξαγόρασε το σύνολο των μετοχών της Netbull, αντί του ποσού των 6,3 εκατ. ευρώ μέσω της θυγατρικής της ADACOM, με τις δυο εταιρείες να ενώνουν δυνάμεις στον τομέα της κυβερνοασφάλειας στοχεύοντας σε υπερδιπλασιασμό των μεγεθών τους.

Η συναλλαγή θα χρηματοδοτηθεί με την ολοκλήρωσή της με ίδια κεφάλαια της ADACOM και με τραπεζικό δανεισμό. Η Netbull (www.netbull.gr) ιδρύθηκε το 2013 από στελέχη της πρώην Bull και παρέχει υπηρεσίες κυβερνοασφάλειας με έμφαση στην διερεύνηση περιστατικών ασφαλείας (incident response) και στην παροχή υπηρεσιών παρακολούθησης & πρόληψης συμβάντων κυβερνοασφάλειας μέσω  ενός σύγχρονου επιχειρησιακού κέντρου ασφάλειας (SOC – Security Operation Center) με χρήση τεχνολογιών τεχνητής νοημοσύνης και μηχανικής εκμάθησης.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της εισηγμένης για το ομολογιακό δάνειο

Η εταιρεία «IDEAL HOLDINGS A.E.» ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι την Πέμπτη 05.05.2022, υπογράφηκε μεταξύ της Εταιρείας και της ομολογιούχου δανείστριας τράπεζας “ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Ανώνυμος Εταιρεία” το Πρόγραμμα Εκδόσεως Κοινού Ομολογιακού Δανείου μετά Συμβάσεων Κάλυψης και πρωτογενούς διάθεσης και Ορισμού Διαχειριστή Πληρωμών και Εκπροσώπου των Ομολογιούχων Δανειστών, ονομαστικής αξίας έως του ποσού των έντεκα εκατομμυρίων ευρώ  (11.000.000 ευρώ), σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις του ν.3156/2003 και του ν.4548/2018, με ιδιωτική τοποθέτηση.

Η διάρκεια του δανείου είναι τριετής, με δυνατότητα από την εταιρεία διετούς παράτασης και σκοπός του είναι η χρηματοδότηση επενδύσεων μέσω αποκτήσεως νέων συμμετοχών είτε από την εταιρεία είτε διαμέσου των θυγατρικών αυτής.

Διαχειριστής πληρωμών και εκπρόσωπος των ομολογιούχων ορίστηκε η ομολογιούχος δανείστρια τράπεζα ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Α.Ε.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Lamda Development, Elliniko
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Lamda: Σε ποια έργα θα κατευθυνθούν οι πόροι από το «πράσινο ομόλογο»

Όπως αναφέρεται στο ενημερωτικό της Lamda Development τα αντληθέντα κεφάλαια του κοινού ομολογιακού δανείου ύψους έως 230 εκατ. ευρώ θα διατεθούν σε βιώσιμα κτίρια, πράσινη ενέργεια και έργα έξυπνης πόλης.
public
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Public Group: Επενδύει στο Endeavor Catalyst IV Fund

Η φιλοδοξία της PCP Public Capital Partners είναι να στηρίξει γρήγορα αναπτυσσόμενες scale up εταιρείες που διαθέτουν ομάδες ικανές να ανταγωνιστούν στη διεθνή αγορά, εστιάζοντας σε πλατφόρμες ή τεχνολογικές υπηρεσίες γύρω από το retail tech και eCommerce.
Sunlight
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Στηρίζει το επενδυτικό πλάνο της Sunlight ο όμιλος Olympia

Ο όμιλος Olympia αύξησε κατά 70 εκατ. ευρώ το μετοχικό του κεφάλαιο, όπου σε συνδυασμό με τον τραπεζικό δανεισμό ύψους 275 εκατ. ευρώ που έχει εξασφαλιστεί, η Sunlight φιλοδοξεί να ολοκληρώσει το πενταετές της επενδυτικό πλάνο.
GEK TERNA, TERNA ENERGIAKI, George Peristeris, Giorgos Peristeris
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

«Αποδίδουν οι επενδύσεις μας, δεν υπάρχουν υπερκέρδη στην ενέργεια»

Ο επικεφαλής του ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ανέφερε πως ο όμιλος υλοποιεί 6,5 δισ. επενδύσεις και θα δημιουργήσει 20.000 νέες θέσεις εργασίας. Επιστροφή κεφαλαίου 0,12 ευρώ ανά μετοχή ενέκρινε η γενική συνέλευση των μετόχων
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Λάθη στους υπολογισμούς της ΡΑΕ για την απόδοση κεφαλαίου εντοπίζει ο ΑΔΜΗΕ

Ο Διαχειριστής επισημαίνει λάθη στις παραμέτρους υπολογισμού για το γερμανικό ομόλογο, τον συντελεστή συστημικού κινδύνου beta και το κόστος δανεισμού. Η απόφαση της ΡΑΕ δυσχεραίνει τα επενδυτικά μας σχέδια, τονίζεται σε ανακοίνωση.