ΓΔ: 1424.04 0.16% Τζίρος: 185.19 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Στην έκδοση ομολογιακού δανείου ύψους 11 εκατ. ευρώ προχωρά η Ideal

Το κοινό ομολογιακό δάνειο θα είναι τριετούς διάρκειας με δυνατότητα παράτασης για δυο ακόμη χρόνια και θα έχει σαν στόχο την χρηματοδότηση των επενδυτικών σχεδίων της Ideal Holdings.

Στη σύναψη κοινού ομολογιακού δανείου ύψους 11 εκατ. ευρώ, με ιδιωτική τοποθέτηση, με την Τράπεζα Πειραιώς προέβη η εταιρεία Ideal Holdings, με στόχο να χρηματοδοτηθεί το επενδυτικό πλάνο της εταιρείας. Η διάρκεια του δανείου είναι τριετής με την Ideal να έχει την δυνατότητα για διετή παράταση.

Η Ideal παρουσίασε το 2021 αύξηση 43% των εσόδων που ανήλθαν στα 67,53 εκ. ευρώ ενώ είχε 62% αύξηση των Κερδών προ Φόρων τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) στα 10,76 εκατ. ευρώ, καθώς και 85% αύξηση των Κερδών μετά από Φόρους στα 7,15 εκατ. ευρώ. Η εταιρεία σχεδιάζει επιστροφή κεφαλαίου €0,07 ανά μετοχή έναντι μηδενικής επιστροφής το 2020. Τέλος τα ταμειακά διαθέσιμα έφτασαν τα €16,62 εκατ. με δάνεια €15,18 και αρνητικό δείκτη μόχλευσης, ο οποίος δίνει μεγαλύτερη δυνατότητα αξιοποίησης των ταμειακών διαθεσίμων.

Η εταιρεία τρέχει το επενδυτικό της πλάνο όπου και στα μέσα Απριλίου εξαγόρασε το σύνολο των μετοχών της Netbull, αντί του ποσού των 6,3 εκατ. ευρώ μέσω της θυγατρικής της ADACOM, με τις δυο εταιρείες να ενώνουν δυνάμεις στον τομέα της κυβερνοασφάλειας στοχεύοντας σε υπερδιπλασιασμό των μεγεθών τους.

Η συναλλαγή θα χρηματοδοτηθεί με την ολοκλήρωσή της με ίδια κεφάλαια της ADACOM και με τραπεζικό δανεισμό. Η Netbull (www.netbull.gr) ιδρύθηκε το 2013 από στελέχη της πρώην Bull και παρέχει υπηρεσίες κυβερνοασφάλειας με έμφαση στην διερεύνηση περιστατικών ασφαλείας (incident response) και στην παροχή υπηρεσιών παρακολούθησης & πρόληψης συμβάντων κυβερνοασφάλειας μέσω  ενός σύγχρονου επιχειρησιακού κέντρου ασφάλειας (SOC – Security Operation Center) με χρήση τεχνολογιών τεχνητής νοημοσύνης και μηχανικής εκμάθησης.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της εισηγμένης για το ομολογιακό δάνειο

Η εταιρεία «IDEAL HOLDINGS A.E.» ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι την Πέμπτη 05.05.2022, υπογράφηκε μεταξύ της Εταιρείας και της ομολογιούχου δανείστριας τράπεζας “ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Ανώνυμος Εταιρεία” το Πρόγραμμα Εκδόσεως Κοινού Ομολογιακού Δανείου μετά Συμβάσεων Κάλυψης και πρωτογενούς διάθεσης και Ορισμού Διαχειριστή Πληρωμών και Εκπροσώπου των Ομολογιούχων Δανειστών, ονομαστικής αξίας έως του ποσού των έντεκα εκατομμυρίων ευρώ  (11.000.000 ευρώ), σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις του ν.3156/2003 και του ν.4548/2018, με ιδιωτική τοποθέτηση.

Η διάρκεια του δανείου είναι τριετής, με δυνατότητα από την εταιρεία διετούς παράτασης και σκοπός του είναι η χρηματοδότηση επενδύσεων μέσω αποκτήσεως νέων συμμετοχών είτε από την εταιρεία είτε διαμέσου των θυγατρικών αυτής.

Διαχειριστής πληρωμών και εκπρόσωπος των ομολογιούχων ορίστηκε η ομολογιούχος δανείστρια τράπεζα ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Α.Ε.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ideal
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ideal: Αύξηση 50% στα EBIDTA το 2022, επιστροφή κεφαλαίου 0,2 ευρώ

«Το χαρτοφυλάκιο των εταιρειών μας θα διαγράψει και το 2023 ανοδική πορεία και στόχος μας είναι να προσφέρουμε σημαντικές αποδόσεις στους μετόχους μας», τόνισε ο Πρόεδρος του ΔΣ της εταιρείας Λάμπρος Παπακωνσταντίνου.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Avax: Κατασκευές, Συμμετοχές και νέες επενδύσεις οι πυλώνες ανάπτυξης

Όπως υπογράμμισε ο πρόεδρος του ομίλου Χ. Ιωάννου, οι κατασκευές θα συνεχίσουν να παράγουν περισσότερες ταμειακές ροές, ενώ οι συμμετοχές σε ΣΔΙΤ και παραχωρήσεις δημιουργούν ώριμες αποδόσεις.
latiniki ameriki
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Επενδυτικές ευκαιρίες για τις ελληνικές επιχειρήσεις στη Λατινική Αμερική

Παρουσιάσεις επτά οικονομιών της περιοχής σε 110 στελέχη εξαγωγικών επιχειρήσεων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Οι εισαγωγές προϊόντων από την ΕΕ κερδίζουν έδαφος σε μια αγορά 600 εκατ. καταναλωτών. Πρωτογενή παραγωγή, φάρμακα, ΑΠΕ και κατασκευές στο ραντάρ ελληνικών εταιρειών