ΓΔ: 1422.75 -0.14% Τζίρος: 84.95 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Profile Software
Φωτο: Profile Software

Profile: Πώληση της μονάδας ticketing και τελωνειακών εργασιών

Η δραστηριότητα που μεταβιβάστηκε αφορά το σύστημα κρατήσεων ακτοπλοϊκών εισιτηρίων UTS TicketLink και το λογισμικό διαχείρισης τελωνειακών εργασιών, της οποίας ο κύκλος εργασιών, το 2021 ανήλθε σε 851 χιλ. ευρώ.

Στην πώληση και μεταβίβαση της επιχειρηματικής μονάδας (Business Unit) Διαχείρισης Κρατήσεων (Ticketing) και Διαχείρισης τελωνειακών εργασιών για εκτελωνιστές προς την Ανώνυμη Εταιρεία με την επωνυμία «CRS LIKNOSS MONOΠΡΟΣΩΠΗ», έναντι συνολικού τιμήματος 2.250.000 ευρώ, πληρωτέο τοις μετρητοίς προχώρησε η Profile Systems.

Η δραστηριότητα που μεταβιβάστηκε αφορά το σύστημα κρατήσεων ακτοπλοϊκών εισιτηρίων  UTS TicketLink και το λογισμικό διαχείρισης τελωνειακών εργασιών, της οποίας ο κύκλος εργασιών, το 2021 ανήλθε σε 851 χιλ. ευρώ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Profile:

Η «PROFILE SYSTEMS & SOFTWARE A.E.» γνωστοποιεί ότι την 14η Ιουνίου 2022 προέβη στην πώληση και μεταβίβαση της επιχειρηματικής μονάδας (Business Unit) Διαχείρισης Κρατήσεων (Ticketing) και Διαχείρισης τελωνειακών εργασιών για εκτελωνιστές προς την Ανώνυμη Εταιρεία με την επωνυμία «CRS LIKNOSS MONOΠΡΟΣΩΠΗ», έναντι συνολικού τιμήματος 2.250.000 ευρώ, πληρωτέο τοις μετρητοίς.

Η μεταβιβασθείσα επιχειρηματική δραστηριότητα (Business Unit) αφορά το σύστημα κρατήσεων ακτοπλοϊκών εισιτηρίων UTS TicketLink και το λογισμικό διαχείρισης τελωνειακών εργασιών, της οποίας ο κύκλος εργασιών, το 2021 ανήλθε σε 851 χιλ. ευρώ. Για το 1ο εξάμηνο του 2022 ο κύκλος εργασιών αναμένεται στα 357 χιλ. ευρώ έναντι 380 χιλ. ευρώ της αντίστοιχης περσινής περιόδου, αντιπροσωπεύοντας ποσοστό περί του 3% του εκτιμώμενου τζίρου του Ομίλου ProfileΠΡΟΦ -6,12% για το 1ο εξάμηνο του 2022.

Δυνάμει της σχετικής Συμφωνίας Μεταβίβασης Επιχειρηματικής Δραστηριότητας (Business Transfer Agreement - BTA) και της εφαρμοστέας νομοθεσίας, η ως άνω μεταβίβαση περιλαμβάνει την μεταφορά συμβάσεων πελατών, εργαζομένων, λογισμικού και εξοπλισμού που εξυπηρετούν την εν λόγω δραστηριότητα.

Περαιτέρω, το συγκεκριμένο τίμημα κρίθηκε ιδιαίτερα ανταγωνιστικό κρίνοντας τα αποτελέσματα των τελευταιών ετών της συγκεκριμένης επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Η εν λόγω μεταβίβαση αποφασίσθηκε σε συνέχεια της στρατηγικής της Εταιρείας για την αποεπένδυση από non-core business και λιγότερο κερδοφόρες δραστηριότητες, οι οποίες μάλιστα αναμενόταν να χρειαστούν μελλοντικά σημαντικά κεφάλαια σε Έρευνα & Ανάπτυξη, τα οποία πρόκειται τώρα να απελευθερωθούν και να κατευθυνθούν προς τις κύριες δραστηριότητες της Εταιρείας (core business).

Το επιχειρηματικό σχέδιο της Εταιρείας το οποίο βρίσκεται σε υλοποίηση, μεταξύ άλλων προβλέπει αφενός την συγκέντρωση των δραστηριοτήτων στον τομέα τoυ λογισμικού χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, το οποίο αποτελεί και τον κύριο άξονα των δραστηριοτήτων της, και αφετέρου στα μεγάλα έργα του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και εν γένει του Δημοσίου Τομέα στα οποία η Εταιρεία αναμένει να έχει σημαντική παρουσία τα επόμενα χρόνια.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Profile Software
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Profile: Άλμα 43% της κερδοφορίας στα 1,5 εκατ. ευρώ στο α' εξάμηνο

Στα 12,5 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκε ο κύκλος εργασιών του ομίλου πληροφορικής, ενισχυμένος κατά 23% έναντι της περασμένης χρονιάς, με τη διοίκηση να αναμένει να διατηρηθούν οι σημαντικοί ρυθμοί ανάπτυξης μέχρι το τέλος του έτους.
Profile Software
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Profile: Κάλυψε πλήρως ομολογιακό δάνειο θυγατρικής ύψους 2,5 εκατ.

Το ομολογιακό θα χρησιμοποιηθεί από την κατά 100% θυγατρική εταιρεία αποκλειστικά και μόνο για την απρόσκοπτη και εμπρόθεσμη υλοποίηση του μεσοπρόθεσμου επιχειρηματικού πλάνου που έχει σχεδιάσει.
Profile Software
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Profile: Συνεργασία με Amazon Web Services στην ψηφιακή τραπεζική

Η εταιρεία πληροφορικής προσφέρει μια ολοκληρωμένη τραπεζική λύση καθώς το Finuevo Suite θα επιτρέψει στους πελάτες να επωφεληθούν από τη δύναμη του cloud για να μετασχηματίσουν πλήρως τις τραπεζικές τους λειτουργίες.
Profile Software
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Στην πώληση του 1,77% του μετοχικού της κεφαλαίου προχωρά η Profile

Η εταιρεία προτίθεται να προβεί σε πώληση μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης έως 430.941 ιδίων μετοχών που κατέχει, οι οποίες αντιστοιχούν σε ποσοστό 1,77% του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου αυτής.