ΓΔ: 875.47 1.86% Τζίρος: 38.12 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Profile Software
Φωτο: Profile Software

Profile: Πώληση της μονάδας ticketing και τελωνειακών εργασιών

Η δραστηριότητα που μεταβιβάστηκε αφορά το σύστημα κρατήσεων ακτοπλοϊκών εισιτηρίων UTS TicketLink και το λογισμικό διαχείρισης τελωνειακών εργασιών, της οποίας ο κύκλος εργασιών, το 2021 ανήλθε σε 851 χιλ. ευρώ.

Στην πώληση και μεταβίβαση της επιχειρηματικής μονάδας (Business Unit) Διαχείρισης Κρατήσεων (Ticketing) και Διαχείρισης τελωνειακών εργασιών για εκτελωνιστές προς την Ανώνυμη Εταιρεία με την επωνυμία «CRS LIKNOSS MONOΠΡΟΣΩΠΗ», έναντι συνολικού τιμήματος 2.250.000 ευρώ, πληρωτέο τοις μετρητοίς προχώρησε η Profile Systems.

Η δραστηριότητα που μεταβιβάστηκε αφορά το σύστημα κρατήσεων ακτοπλοϊκών εισιτηρίων  UTS TicketLink και το λογισμικό διαχείρισης τελωνειακών εργασιών, της οποίας ο κύκλος εργασιών, το 2021 ανήλθε σε 851 χιλ. ευρώ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Profile:

Η «PROFILE SYSTEMS & SOFTWARE A.E.» γνωστοποιεί ότι την 14η Ιουνίου 2022 προέβη στην πώληση και μεταβίβαση της επιχειρηματικής μονάδας (Business Unit) Διαχείρισης Κρατήσεων (Ticketing) και Διαχείρισης τελωνειακών εργασιών για εκτελωνιστές προς την Ανώνυμη Εταιρεία με την επωνυμία «CRS LIKNOSS MONOΠΡΟΣΩΠΗ», έναντι συνολικού τιμήματος 2.250.000 ευρώ, πληρωτέο τοις μετρητοίς.

Η μεταβιβασθείσα επιχειρηματική δραστηριότητα (Business Unit) αφορά το σύστημα κρατήσεων ακτοπλοϊκών εισιτηρίων UTS TicketLink και το λογισμικό διαχείρισης τελωνειακών εργασιών, της οποίας ο κύκλος εργασιών, το 2021 ανήλθε σε 851 χιλ. ευρώ. Για το 1ο εξάμηνο του 2022 ο κύκλος εργασιών αναμένεται στα 357 χιλ. ευρώ έναντι 380 χιλ. ευρώ της αντίστοιχης περσινής περιόδου, αντιπροσωπεύοντας ποσοστό περί του 3% του εκτιμώμενου τζίρου του Ομίλου ProfileΠΡΟΦ -6,12% για το 1ο εξάμηνο του 2022.

Δυνάμει της σχετικής Συμφωνίας Μεταβίβασης Επιχειρηματικής Δραστηριότητας (Business Transfer Agreement - BTA) και της εφαρμοστέας νομοθεσίας, η ως άνω μεταβίβαση περιλαμβάνει την μεταφορά συμβάσεων πελατών, εργαζομένων, λογισμικού και εξοπλισμού που εξυπηρετούν την εν λόγω δραστηριότητα.

Περαιτέρω, το συγκεκριμένο τίμημα κρίθηκε ιδιαίτερα ανταγωνιστικό κρίνοντας τα αποτελέσματα των τελευταιών ετών της συγκεκριμένης επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Η εν λόγω μεταβίβαση αποφασίσθηκε σε συνέχεια της στρατηγικής της Εταιρείας για την αποεπένδυση από non-core business και λιγότερο κερδοφόρες δραστηριότητες, οι οποίες μάλιστα αναμενόταν να χρειαστούν μελλοντικά σημαντικά κεφάλαια σε Έρευνα & Ανάπτυξη, τα οποία πρόκειται τώρα να απελευθερωθούν και να κατευθυνθούν προς τις κύριες δραστηριότητες της Εταιρείας (core business).

Το επιχειρηματικό σχέδιο της Εταιρείας το οποίο βρίσκεται σε υλοποίηση, μεταξύ άλλων προβλέπει αφενός την συγκέντρωση των δραστηριοτήτων στον τομέα τoυ λογισμικού χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, το οποίο αποτελεί και τον κύριο άξονα των δραστηριοτήτων της, και αφετέρου στα μεγάλα έργα του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και εν γένει του Δημοσίου Τομέα στα οποία η Εταιρεία αναμένει να έχει σημαντική παρουσία τα επόμενα χρόνια.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Liknoss-Group
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

H Liknoss εξαγόρασε την επιχειρηματική μονάδα UTS TicketLink της Profile

Με την εξαγορά ενισχύεται η παρουσία της εταιρείας σε Ελλάδα και Μεσόγειο και επιταχύνεται η πορεία της για να καταστεί ως η παγκόσμια ηγέτιδα Β2Β πλατφόρμα σε ακτοπλοϊκές κρατήσεις και ταξιδιωτικές υπηρεσίες.
Profile Software
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Στις 8 Ιουνίου η αποκοπή για τις δωρεάν μετοχές της Profile

Μετά τις αποφάσεις της ΓΣ των μετόχων της εταιρείας το μετοχικό κεφάλαιο της Profile διαμορφώνεται σε 24.027.832 μετοχές. Η έναρξη της διαπραγμάτευσης των 12.013.916 νέων δωρεάν κοινών, ονομαστικών μετοχών στο ΧΑ ορίζεται την 13η Ιουνίου 2022.
Profile Software
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Νέα αύξηση του κύκλου εργασιών κατά 25% προβλέπει η Profile για το 2022

Όπως ανέφερε και ο CEO της Profile, Ευάγγελος Αγγελίδης, ο κύκλος εργασιών θα φτάσει και πιθανότατα θα υπερβεί τα 25 εκατ. ευρώ, με τον όμιλο να στοχεύει στα δημόσια έργα ψηφιακού μετασχηματισμού αλλά και την γεωγραφική επέκτασή του.