ΓΔ: 788.46 -0.37% Τζίρος: 51.14 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
SeedBlink-Platanas-George

SeedBlink: Επεκτείνει την παρουσία της εκτός Ρουμανίας και έρχεται Ελλάδα

Με επικεφαλής τον Γιώργο Πλατάνα, τον νεοδιορισθέντα Country Director στην Ελλάδα η εταιρεία θα προσφέρει μια γκάμα επενδυτικών εργαλείων, ευκαιρίες για τις τεχνολογικές startup.

Γραφεία και στην Αθήνα ανοίγει η SeedBlink, η ευρωπαϊκή επενδυτική πλατφόρμα για startups στον κλάδο της τεχνολογίας, υλοποιώντας με τον τρόπο αυτό τα σχέδια επέκτασής της στο πλαίσιο της αναπτυξιακής επιτάχυνσης. 

Μετά την υποστήριξη σε νεοφυείς επιχειρήσεις οι οποίες κατάφεραν συγκεντρώσουν 70 εκατομμύρια ευρώ τα πρώτα δυόμισι χρόνια της λειτουργίας της, η SeedBlink στοχεύει να επιταχύνει την ανάπτυξής της στην Ευρώπη για το 2022. Με επικεφαλής τον Γιώργο Πλατάνα, τον νεοδιορισθέντα Country Director στην Ελλάδα θα προσφέρει μια γκάμα επενδυτικών εργαλείων (όπως μετοχικό κεφάλαιο, μετατρέψιμα δάνεια, SAFE, ASA), ευκαιρίες για τις τεχνολογικές startup και πρόσβαση στην αγορά σε τοπικούς επενδυτές, συνεργάτες και άλλες startups δημιουργώντας το κατάλληλο έδαφος για την περαιτέρω ανάπτυξή τους. 

«Προσπαθούμε να αξιοποιήσουμε τους αναπτυσσόμενους κλάδους της Ελλάδας με γνώμονα την καινοτομία, σε μια οικονομία που όχι μόνο έχει αποδείξει την ανθεκτικότητά της αλλά τώρα προσφέρει και μερικές πολύ συναρπαστικές ευκαιρίες ανάπτυξης», ανέφερε ο Andrei Dudoiu, Managing Partner και Co-Founder της SeedBlink.

Ο Γιώργος Πλατάνας, ο νέος Country Manager για την Ελλάδα, έχει περισσότερα από 25 χρόνια διεθνούς επιχειρηματικής εμπειρίας. Ξεκίνησε την καριέρα του ως οικονομολόγος και asset manger για 17 χρόνια ενώ προχώρησε και σε μια σειρά επιχειρηματικών κινήσεων που περιλαμβάνουν την ανάπτυξη ιδεών, τη συγκέντρωση κεφαλαίων και την έξοδο στις αγορές. Πριν από την ένταξή του στη SeedBlink, ο Γ. Πλατάνας, ήταν Head of Incubation και αργότερα Περιφερειακός Διευθυντής στην Demium Greece, όπου κατάφερε να οδηγήσει την εταιρεία στην κορυφή ως incubator/accelerator για την περιοχή. Η συνεισφορά του Γ. Πλατάνα στη Demium SL μεταφράζεται και μέσα από την χρηματοδότηση 24,5 εκατ. ευρώ που εξασφάλισε από την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα Επενδύσεων.

«Η επέκταση μας μέσα από τα γραφεία στην Αθήνα προβλέπεται να επιταχύνει τις επενδύσεις στην Ελλάδα και να αξιοποιήσει το ολοένα και πιο ελκυστικό περιβάλλον καινοτομίας και επιχειρηματικότητας σε μια σειρά τομείς της τεχνολογίας. Παρέχει επίσης μια μοναδική ευκαιρία για περαιτέρω συνεργασία με τοπικά VC, τις ομάδες επιχειρηματικών αγγέλων αλλά και τις μικρότερες επιχειρήσεις ώστε να αξιοποιήσει το δυναμισμό της ελληνικής οικονομίας και την ανθεκτικότητά της απέναντι στις παγκόσμιες προκλήσεις και αβεβαιότητες» δηλώνει  σε αυτό το πλαίσιο ο Laurențiu Ghenciu, Chief Business Officer της SeedBlink.

Με ήδη δυο χρηματοδοτούμενες εταιρείες στο χαρτοφυλάκιο της SeedBlink που προέρχονται από την Ελλάδα και συνεργασίες με τοπικούς VC, ο Γ. Πλατάνας πιστεύει ότι το γραφείο στη χώρα αποτελεί σημαντικό ορόσημο στη στρατηγική ανάπτυξης της SeedBlink
«Μαζί, θα διασφαλίσουμε  πλέον ότι οι νεοσύστατες εταιρείες τεχνολογίας από την Ελλάδα θα μπορούν να αντλήσουν κεφάλαια, να επεκταθούν, να καινοτομήσουν και να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας πιο εύκολα τα επόμενα χρόνια, ενώ οι τοπικοί επενδυτές θα έχουν πρόσβαση σε υποσχόμενες ευρωπαϊκές νεοφυείς επιχειρήσεις και θα διαφοροποιούν τα χαρτοφυλάκια τους με συμφωνίες τύπου VC», δήλωσε ο νέος Country Manager.

Οι εκπρόσωποι των Venture Friends, Protio και ο Δημήτρης Ματσάκης (TechAngels) εξέφρασαν τον ενθουσιασμό τους για την πολύτιμη υποστήριξη του SeedBlink.

«H SeedBlink είναι μια εξαιρετική πλατφόρμα με την έννοια ότι «εκδημοκρατίζει» τις επενδύσεις και συστήνει το ευρύ κοινό στις startup , παρέχοντάς τους πρόσβαση σε επενδυτικές ευκαιρίες με επικεφαλής θεσμικούς επενδυτές. Ανυπομονούμε για την έναρξη των δραστηριοτήτων του γραφείου στην Ελλάδα που θα υποστηρίξει και θα τροφοδοτήσει το τοπικό τεχνολογικό οικοσύστημα», δήλωσε ο Παύλος Παυλάκης, Principal του Venture Friends.

Εκτείνοντας το επενδυτικό οικοσύστημα startup στην Ελλάδα, το γραφείο της Αθήνας θα συνεργαστεί με τοπικές ομάδες επενδυτικών αγγέλων, VC και ιδιώτες επενδυτές για να βοηθήσει στη διαφοροποίηση του χαρτοφυλακίου τους και να υποστηρίξει τοπικές νεοφυείς επιχειρήσεις όσον αφορά στην πρόσβασή τους στη χρηματοδότηση. 

Η  SeedBlink είναι μια πλατφόρμα που εξειδικεύεται αποκλειστικά σε ευρωπαϊκές νεοφυείς επιχειρήσεις τεχνολογίας, από το πρώιμο στάδιο (pre-seed stage) έως τη φάση «B». Μέχρι στιγμής έχει προσελκύσει 11.000 επενδυτές από 50 χώρες. Η πλατφόρμα κυκλοφόρησε στις αρχές του 2020 ως λύση για επενδύσεις σε μετοχές και τώρα συνδυάζει ιδιωτικές επενδύσεις και άντληση κεφαλαίων χρησιμοποιώντας τεχνολογία, τεχνογνωσία και χτίζοντας ισχυρές κοινότητες.

Περισσότερες από 1.700 νεοφυείς επιχειρήσεις έχουν αξιολογηθεί και 60 από αυτές, από οκτώ χώρες, έχουν προχωρήσει σε γύρους χρηματοδότησης στη SeedBlink. Μεταξύ των μεγαλύτερων κύκλων χρηματοδότησης είναι το FlowX με 1,6 εκατ. ευρώ (γύρος 7,3 εκατ. ευρώ), η Dronamics με 950.000 ευρώ (γύρος 3 εκατ. ευρώ) και το Self-listing SeedBlink με 1,1 εκατ. ευρώ (γύρος 3 εκατ. ευρώ).
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

startups-Ellada-oikonomia
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα: Αναζητά startup για εξελιγμένη πλατφόρμα

Η HDB θα παρέχει στην εταιρεία που θα διακριθεί τη δυνατότητα χρηματοδότησης PoC (Proof of Concept) μέχρι το ποσό των 20.000 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) με την προοπτική σύναψης σύμβασης εμπορικής συνεργασίας.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Παγκόσμια διάκριση καινοτομίας για την ελληνική startup nvisionist

Η nvisionist αποτελεί την πρώτη παγκοσμίως startup που βραβεύεται δυο συνεχόμενες χρονιά στα Global ICT Excellence Awards 2022, χάρις στη λύση που φέρνει προστιθέμενη αξία στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.
egg-eurobank-kainotomia
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Eurobank: Προκηρύχθηκε ο 10ος κύκλος του egg-enter•grοw•go

Στο 10ο κύκλο, αξιοποιώντας την εμπειρία και τη σύγχρονη δομή του, το egg αναβαθμίζει και εντατικοποιεί την καθοδήγηση των επιχειρηματικών ομάδων που θα ενταχθούν, επιδιώκοντας την επιτάχυνση υλοποίησης των επιχειρηματικών τους σχεδίων.
marathon-tziralis-papadopoulos
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Στα 70 εκατ. ευρώ αυξάνει τα διαθέσιμα κεφάλαια η Marathon Venture Capital

Υπερδιπλασιάζοντας το μέγεθος του πρώτου της fund ύψους 32 εκατομμυρίων ευρώ και υπερκαλύπτοντας τον αρχικό στόχο των 50 εκατομμυρίων ευρώ για το δεύτερό της fund, η αύξηση αυτή πιστοποιεί την ταχεία ωρίμανση και τις μεγάλες προοπτικές της αγοράς.