ΓΔ: 1191.77 -1.45% Τζίρος: 51.73 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Συνεργασία ανάμεσα στην Τράπεζα Κύπρου με την εταιρεία Kyndryl

Το πρόγραμμα αυτό θα βοηθήσει την Τράπεζα να επιτύχει τις δεσμεύσεις που έχει κάνει μέχρι το 2030 στο πλαίσιο της ESG στρατηγικής της.

Η Kyndryl, ο μεγαλύτερος πάροχος υπηρεσιών υποδομής πληροφορικής στον κόσμο και η Τράπεζα Κύπρου, ο κορυφαίος όμιλος τραπεζικών και χρηματοοικονομικών υπηρεσιών στην Κύπρο, ανακοίνωσαν συμφωνία για την  επέκταση της συνεργασίας τους μέσω ενός νέου πενταετούς προγράμματος υπηρεσιών διαχείρισης πληροφορικής. Το πρόγραμμα αυτό θα βοηθήσει την Τράπεζα Κύπρου να επιτύχει τις δεσμεύσεις που έχει κάνει μέχρι το 2030 στο πλαίσιο της ESG στρατηγικής της, υποστηρίζοντας το επίπεδο υπηρεσιών της Τράπεζας και διευρύνοντας την πρόσβαση στα προϊόντα της σε όλους τους ενδιαφερομένους.

Το όραμα της Τράπεζας, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, είναι να ηγηθεί του μετασχηματισμού της Κύπρου σε ένα βιώσιμο μέλλον και η ψηφιακή ατζέντα της Τράπεζας είναι βασικός παράγοντας για την υλοποίηση αυτού του οράματος. Η ψηφιακή ατζέντα της Τράπεζας μεταφράζεται σε καλύτερα, φθηνότερα, ασφαλή προϊόντα και υπηρεσίες, διαθέσιμα σε όλους. Η ψηφιακή καινοτομία υποστηρίζει τη δέσμευση της Τράπεζας να μειώσει το περιβαλλοντολογικό της αποτύπωμα και να μεγιστοποιήσει τον αντίκτυπό της σε επιλεγμένους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης. Η Τράπεζα θα συνεχίσει να εμπλουτίζει τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της σύμφωνα με τη Στρατηγική ESG και το Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας για την Κύπρο.

«Η Τράπεζα Κύπρου προηγήθηκε από πολλά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα αναγνωρίζοντας ότι πρέπει να είμαστε γρήγοροι και ευέλικτοι όταν μεταφέρουμε τα υπάρχοντα επιχειρηματικά μας μοντέλα σε ψηφιακά - με ασφάλεια, αξιοπιστία και οικονομικά», λέει ο Γιώργος Κούσης, Αναπληρωτής Εκτελεστικός Διευθυντής Τεχνολογίας και Λειτουργίας, Τράπεζα Κύπρου. «Το συμβόλαιο με την Kyndryl επιταχύνει τον ψηφιακό μας μετασχηματισμό, επιτρέποντάς μας να επικεντρωθούμε στη βασική μας δραστηριότητα και να βελτιώσουμε την ταχύτητα και την ακρίβεια με την οποία αναπτύσσουμε και εισάγουμε εξατομικευμένες ψηφιακές χρηματοοικονομικές υπηρεσίες».

Η Kyndryl θα βοηθήσει την Τράπεζα Κύπρου στην περαιτέρω διαμόρφωση της  στρατηγικής πληροφορικής της, αξιοποιώντας τις δυνατότητες της ψηφιοποίησης και υποστηρίζοντας την ανάπτυξη ψηφιακών πλατφορμών. Παράλληλα, θα βοηθήσει την Τράπεζα  να προσφέρει στους πελάτες της ένα ολοκληρωμένο, αυτοματοποιημένο και ασφαλές τραπεζικό περιβάλλον. Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η Τράπεζα Κύπρου θα συνεχίσει να απολαμβάνει υπηρεσίες διαχείρισης για βασικά στοιχεία των υποδομών και των λειτουργιών πληροφορικής της, χρησιμοποιώντας τους παγκοσμίως ενοποιημένους delivery μηχανισμούς της Kyndryl, καθώς και τις δυνατότητές της για καινοτομία και επίτευξη νέων επιπέδων IT service delivery.

Στο επίκεντρο της συμφωνίας βρίσκεται η βελτιστοποίηση της υπάρχουσας τεχνολογικής υποδομής της Τράπεζας με έμφαση στην τυποποίηση, την ασφάλεια και την αυτοματοποίηση, παράλληλα με τον εξορθολογισμό των συστημάτων πληροφορικής και των διαδικασιών service management. Η Kyndryl θα αναπτύξει μαζί με τη Διεύθυνση Τεχνολογίας της Τράπεζας τον οδικό χάρτη για τη μετάβαση στο public cloud, χρησιμοποιώντας μια προσέγγιση πολλαπλών παρόχων (multi cloud). Μια τέτοια προσέγγιση θα επιτρέψει στην Τράπεζα Κύπρου να ενισχύσει την υπάρχουσα ηγετική της θέση στον χώρο των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών παρέχοντας πιο εξατομικευμένες και αποτελεσματικές υπηρεσίες για την προσέλκυση νέων και την διατήρηση υφισταμένων πελατών.

«Με την ψηφιοποίηση να οδηγεί πλέον τον τρόπο με τον οποίο τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα παρέχουν τα πάντα, από την εξυπηρέτηση πελατών έως τις επενδυτικές συμβουλές, τα κορυφαία ιδρύματα βρίσκουν στην καινοτομία υπηρεσιών τους έναν σημαντικό μοχλό ανταγωνιστικής διαφοροποίησης», λέει ο Απόστολος Λεωνιδόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος της Kyndryl Ελλάδας και Κύπρου. «Η αυτοματοποίηση των διαδικασιών, η ψηφιοποίηση των λειτουργιών και η διαχείριση των υπηρεσιών και της υποκείμενης υποδομής πληροφορικής με έναν ολοκληρωμένο και ενοποιημένο τρόπο, δημιουργούν τα θεμέλια για την πλήρη αξιοποίηση των analytics, του cloud και της τεχνητής νοημοσύνης. Χαιρόμαστε που μπορούμε να βοηθήσουμε την Τράπεζα Κύπρου στην ενίσχυση της ηγετικής της θέσης  στον κλάδο των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών στην Κύπρο».

«Η Kyndryl είναι στην ευχάριστη θέση να συνεργαστεί με την Τράπεζα Κύπρου στο ταξίδι της για την παροχή προηγμένων υπηρεσιών στους πελάτες της και ανυπομονούμε να υποστηρίξουμε την Τράπεζα Κύπρου για να συνεχίσουμε να οικοδομούμε την αξιόπιστη και υψηλής απόδοσης υποδομή πληροφορικής της επόμενης γενιάς», δηλώνει ο Μάριος Καπίρης, Γενικός Διευθυντής της Kyndryl Κύπρου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

businessdaily-Naypigeia-Elefsinas-ONEX
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΟΝΕΧ: Μετά την Κορέα νέες διεθνείς συμμαχίες και με τη Νορβηγία

Έγινε αποδεκτή από τον αρμόδιο φορέα των Χωρών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου, η πρόταση της ΟΝΕΧ για τη συμμετοχή της στο Πρόγραμμα Ανάπτυξης Δεξιοτήτων, υπό την εποπτεία του Οργανισμού «Innovation Norway».