ΓΔ: 878.76 -0.45% Τζίρος: 44.15 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
startup-technology
Φώτο: Shutterstock

Η «ensight» φιναλίστ του ΜΙΤ Enterprise Forum Greece Startup Competition 2022

Η νεοφυής επιχείρηση «ensight», πράσινης τεχνολογίας, διακρίθηκε με την εφαρμογή που έχει αναπτύξει και η οποία μετρά και προβλέπει την κατανάλωση των ηλεκτρικών συσκευών.

Η ελληνική εταιρεία «ensight» βρίσκεται στην τελική φάση του διαγωνισμού «ΜΙΤ Enterprise Forum Greece - Startup Competition 2022», που διοργανώνεται το απόγευμα της Τρίτης 28 Ιουνίου. Η «ensight» μαζί με άλλες εννέα νεοφυείς επιχειρήσεις που παρουσιάζουν καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες, προκρίθηκαν στην τελική φάση του διαγωνισμού από συνολικά 560 αιτήσεις. Ο φετινός διαγωνισμός περιλαμβάνει τέσσερις θεματικές ενότητες: Γενικά, ενέργεια, μεταφορές και βιοεπιστήμες.

Η νεοφυής επιχείρηση «ensight», πράσινης τεχνολογίας, διακρίθηκε με την εφαρμογή που έχει αναπτύξει και η οποία μετρά και προβλέπει την κατανάλωση των ηλεκτρικών συσκευών. Πίσω από την start up εταιρεία, η οποία ιδρύθηκε το 2022, βρίσκονται ο Μιχάλης Μανής και ο Απόλλωνας Κωνσταντόπουλος, οι οποίοι με την εφαρμογή για κινητά που δημιούργησαν στοχεύουν στην εξοικονόμηση ενέργειας και κατ' επέκταση στη ανακούφιση των καταναλωτών από τους αυξημένους λογαριασμούς ενέργειας.

Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του, το ensight είναι μια ολοκληρωμένη λύση για κάθε σπίτι και επιχείρηση. «Σου δίνει την δυνατότητα να παρακολουθείς, να προβλέπεις και να μαθαίνεις πώς να καταναλώνεις λιγότερη ενέργεια. Με τη βοήθεια της Τεχνητής Νοημοσύνης, μπορείς να αλλάξεις τις συνήθειές σου και να ορίσεις εσύ το δικό σου μηνιαίο στόχο για εξοικονόμηση, βοηθώντας ταυτόχρονα το περιβάλλον». Δίνοντας το στίγμα της εταιρείας, επισημαίνεται πως όραμα των εμπνευστών της είναι η παρακολούθηση της ενέργειας χρησιμοποιώντας ένα μοναδικό μοντέλο μηχανικής μάθησης και η προώθηση πιο βιώσιμης τεχνολογίας για το μέλλον, διασφαλίζοντας παράλληλα την εξοικονόμηση κόστους για όλους.

Ειδικότερα, ο καταναλωτής μέσω αυτής της εφαρμογής έχει τη δυνατότητα να παρακαλουθεί ζωντανά την κατανάλωση ρεύματος στο κινητό του όλο το 24ωρο. Επίσης, με τη βοήθεια της Μηχανικής Μάθησης, δίνει τη δυνατότητα αναγνώρισης των συσκευών και την επιμέρους κατανάλωση τους. Επιπλέον, γίνεται δυνατή η πρόβλεψη κατανάλωσης με την εφαρμογή μοντέλου τεχνητής νοημοσύνης. Τέλος, η εφαρμογή παρέχει χρήσιμες πληροφορίες και συμβουλές για τη μείωση της κατανάλωσης αλλά και την ενεργειακή επίγνωση.

To MITEF Greece αποτελεί μέλος του διεθνούς δικτύου ΜΙΤ Enterprise Forum, το οποίο ανήκει στην κορυφαία έκδοση τεχνολογίας του ΜΙΤ, Technology Review. Το δίκτυο ξεκίνησε αρχικά στη Βοστώνη το 1978 ως ένας σύλλογος αποφοίτων του ΜΙΤ, με σκοπό να βοηθήσει τελειόφοιτους του πανεπιστημίου να δημιουργήσουν δικές τους εταιρίες και να ενταχθούν στο χώρο της επιχειρηματικότητας. Στη συνέχεια εξελίχθηκε σε ένα δίκτυο με παρουσία σε διάφορες πόλεις των Η.Π.Α. αλλά και σε άλλες χώρες ανά τον κόσμο. Ο οργανισμός MIT Enterprise Forum απευθύνεται πλέον στο ευρύτερο κοινό της επιστήμης και της τεχνολογίας, που προσπαθεί να εμπορευματοποιήσει την ιδέα ή την έρευνά του, δημιουργώντας εταιρίες για την παγκόσμια αγορά.

Στην Ελλάδα ξεκίνησε τη δραστηριότητά του το 2013 ως Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο. Αποστολή του ΜIT Enterprise Forum Greece, όπως προσδιορίζει, είναι να εμπνέει, ενημερώνει, διασυνδέει και εκπαιδεύει νέους επιχειρηματίες, που δραστηριοποιούνται στον τομέα της τεχνολογίας. Στο πλαίσιο των δράσεων του οργανισμού συγκαταλέγεται και ο ετήσιος διαγωνισμός MITEF Greece Startup Competition, που έχει καθιερωθεί από το 2015, με στόχο την υποστήριξη των νεοφυών επιχειρήσεων που καινοτομούν στο χώρο της τεχνολογίας και της έρευνας, ο διαγωνισμός MITEF Greece – Startup Competition.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Νέες ευκαιρίες σε επενδυτές από την είσοδο της Seedblink στη δευτερογενή αγορά

Η πλατφόρμα σχεδιάζει να επεκτείνει αυτήν τη λειτουργικότητα πέρα από τους νέους γύρους χρηματοδότησης μέχρι το τέλος του έτους, επιτρέποντας στους επενδυτές να διαπραγματεύονται τα assets όλων των εταιρειών του χαρτοφυλακίου.
ergo-asfaleies
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ράλι πωλήσεων το 2021 από την ERGO - Επιβράβευση των επιτυχόντων

Οι τρεις νικητές - διαμεσολαβητές παρέλαβαν το έπαθλό τους, ένα leasing αυτοκινήτου για ένα χρόνο από τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας. Τα έπαθλα παρέδωσε ο κ. Νίκος Αντιμησάρης, Διευθύνων Σύμβουλος της ERGO.
Digital Banking
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Πρόκληση για τους επαγγελματίες του χώρου ο ψηφιακός μετασχηματισμός

Tο 78% των marketers θεωρούν ότι η Νο 1 hard skill που χρειάζονται στην ομάδα τους είναι η αποτελεσματική διαχείριση δεδομένων. Το 71% δηλώνει ότι η Νο 1 απαιτούμενη δεξιότητα στα soft skills είναι στρατηγική σκέψη.
BC PARTNERS, STATHOPOULOS
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ν. Σταθόπουλος - BC Partners Europe: Tα συστατικά στο δρόμο προς την επιτυχία

O άνθρωπος που κρατά τα ηνία της BC Partners στην Ευρώπη, βρισκόταν στην Ελλάδα με την ιδιότητά του μέλους του Board of Directors της Ελληνικής Πρωτοβουλίας και πρωταγωνιστεί στην υλοποίηση επενδύσεων άνω των 4 δισ. ευρώ στην Ελλάδα.