ΓΔ: 894.74 0.69% Τζίρος: 60.66 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Απονεμήθηκαν τα βραβεία «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΞΙΑ 2019» του ΣΒΕ

Είμαστε υπερήφανοι για τις βιομηχανίες που δημιουργούν «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΞΙΑ» δήλωσε ο Πρόεδρος του ΣΒΕ κ. Αθανάσιος Σαββάκης στην ομιλία του στην τελετή απονομής των βραβείων.

Με μεγάλη επιτυχία και με την παρουσία περισσότερων των 500 ατόμων, πραγματοποιήθηκε, την Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2019, στο ξενοδοχείο The Met, στη Θεσσαλονίκη, η 7η τελετή απονομής του θεσμού Βραβεία «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΞΙΑ». Ο θεσμός των Βραβείων «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΞΙΑ» πλέον έχει καθιερωθεί ως θεσμός επιβράβευσης και προβολής της υγιούς μεταποιητικής δραστηριότητας.

Μετά την ανακήρυξη του ΣΒΕ ως ενός εκ των έξι εθνικών κοινωνικών εταίρων, ο θεσμός αποκτά αυξημένο κύρος και διαφορετική σημασία. Η βράβευση δεν περιορίζεται στις τέσσερις περιφέρειες του Βορειοελλαδικού Τόξου, αλλά πλέον αφορά δυναμικές βιομηχανίες από ολόκληρη τη χώρα.

Οι επιχειρήσεις που βραβεύτηκαν είναι όλες, χωρίς εξαίρεση:

 • Κερδοφόρες
 • Αυξάνουν κάθε χρόνο τον αριθμό των απασχολούμενων σ’ αυτές
 • Καινοτομούν, και,
 • Αναπτύσσουν αξιοζήλευτη διεθνή επιχειρηματική δραστηριότητα.

Στα εφετινά βραβεία, είναι δυο ειδών:

 • Βραβεία Περιφερειακής Αριστείας
 • Ειδικά βραβεία

Ο Πρόεδρος του ΣΒΕ κ. Αθανάσιος Σαββάκης, κατά την ομιλία του τόνισε ότι: «Απόψε ο ΣΒΕ εκπληρώνει το ελάχιστο καθήκον που έχει απέναντι στις υγιείς μεταποιητικές επιχειρήσεις της χώρας μας: την ανάδειξη και την προβολή της δραστηριότητάς τους και όσων σπουδαίων πέτυχαν κατά την περυσινή χρονιά. Απόψε χειροκροτούμε τις βιομηχανίες που δημιουργούν «ΑΞΙΑ». Που δημιουργούν «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΞΙΑ». Εκείνες τις σύγχρονες επιχειρήσεις που αποτελούν παράδειγμα, στον τόπο που είναι εγκατεστημένες αφού με τόλμη και με αποφασιστικότητα επενδύουν πρώτα στον ανθρώπινο παράγοντα και ακολούθως σε νέες τεχνολογίες, καταφέρνοντας να παράξουν προϊόντα και υπηρεσίες διεθνώς ανταγωνιστικά.

Ο ΣΒΕ, είναι περήφανος για τις επιχειρήσεις που βρίσκονται απόψε, αλλά και για όλες εκείνες τις υγιείς επιχειρήσεις που εκπροσωπεί. Είμαστε υπερήφανοι για τους οραματιστές συναδέλφους επιχειρηματίες, που στην κρίση αντιλήφθηκαν ότι δεν υπάρχουν περιθώρια ολιγωρίας. Είμαστε υπερήφανοι γι΄ αυτά τα ανήσυχα πνεύματα, που δεν επιδιώκουν προβολή, αλλά μόνο παραγωγικό αποτέλεσμα. Τους ευχαριστούμε από καρδιάς για το αθόρυβο παράδειγμά τους. Τους ευχαριστούμε διότι αποδέχονται τις προκλήσεις και ανταποκρίνονται με στρατηγική και σχέδιο. Τους ευχαριστούμε γιατί μας στέλνουν το πιο σημαντικό μήνυμα: αυτό της εγκατάλειψης της παλιάς νοοτροπίας και των συνηθειών από το παρελθόν. Χαράζουν και προχωρούν σε νέους δρόμους ανάπτυξης, και μας προσκαλούν να τις ακολουθήσουμε. Τους υποσχόμαστε ότι θα τους μιμηθούμε».

Στην τελετή τις επιχειρήσεις βράβευσαν ο Υφυπουργός Εσωτερικών κ. Θεόδωρος Καράογλου, ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης κ. Χρήστος Μέτιος, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κ. Κωνσταντίνος Γιουτίκας, ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικής Ανάπτυξης της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεώργιος Βαβλιάρας, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας κ. Γιώργος Καρανίκας, ο Πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης κ. Αναστάσιος Καπνοπώλης, ο Πρόεδρος της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης HELEXPO AE κ. Αναστάσιος Τζήκας, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών κ. Σωκράτης Λαζαρίδης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ ΑΕ κ. Αθανάσιος Ψαθάς, η Διευθύνουσα Σύμβουλος της ΕΛΒΙΑΛ ΑΕ, κα Ασημίνα Τζήκα και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος κ. Αθανάσιος Σαββάκης.

Τα βραβεία του θεσμού «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΞΙΑ» έλαβαν κατά αλφαβητική σειρά οι ακόλουθες επιχειρήσεις:

 1. ALUMIL A.E. www.alumil.com
 2. BETA CAE SYSTEMS A.Ε. www.beta-cae.com
 3. EPEXYL www.epexyl.com
 4. EURIMAC A.E. www.eurimac.gr
 5. GIZELIS ROBOTICS A.B.E.E. https://grobotics.eu
 6. PFIZER ΕΛΛΑΣ A.E. www.pfizer.gr
 7. ROYAL MEDITERRANEAN ΑΦΟΙ ΤΣΑΤΣΟΥΛΗ Α.Β.Ε.Ε. https://tsatsoulis.gr
 8. SEPTEM ΜΙΚΡΟΖΥΘΟΠΟΙΙΑ ΑΦΟΙ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ Ο.Ε. http://septem.gr
 9. ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - Η ΠΙΝΔΟΣ www.pindos-apsi.gr
 10. ΔΕΑΣ Α.Ε. www.deasolives.gr
 11. ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε. ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ www.dodoni.eu
 12. ΕΝΩΣΗ ΜΑΣΤΙΧΟΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΧΙΟΥ ΣΥΝ.ΠΕ. www.gummastic.gr
 13. ΕΥΡΩΧΑΡΤΙΚΗ Α.Ε. www.eurochartiki.gr
 14. ΚΑΡΑΤΖΗ Α.Ε. www.karatzis.gr
 15. ΚΛΕΜΑΝ ΕΛΛΑΣ Α.Β.Ε.Ε. https://kleemannlifts.com
 16. ΛΟΥΞ ΜΑΡΛΑΦΕΚΑΣ Α.Β.Ε.Ε. https://loux.gr
 17. ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ ΑΒΕΣ www.pmi.com
 18. ΣΟΓΙΑ ΕΛΛΑΣ Α.Ε. http://www.soyahellas.gr
 19. ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ www.athexgroup.gr
 20. ΧΡΥΣΑΦΗ Α.Β.Ε.Ε. www.xrisafi.gr

 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΣΒΕ: Το 90% των μεταποιητικών επιχειρήσεων πλήττεται από την πανδημία

Σύμφωνα με μελέτη του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ) το 25% των μεταποιητικών επιχειρήσεων έχουν αναστείλει την λειτουργία τους. Μεγάλες επιπτώσεις σε τζίρο (-60%), ρευστότητα και επενδύσεις.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Οριζόντια στήριξη επιχειρήσεων με κριτήριο την πτώση του κύκλου εργασιών ζητάει ο ΣΒΕ

O ΣΒΕ προτείνει να αποτελέσει κριτήριο για την ένταξη μιας επιχείρησης στον κατάλογο των επιχειρήσεων που θα υποστηριχθούν, η πτώση κύκλου εργασιών σε ποσοστό μεγαλύτερο του 30% από την 1η Μαρτίου μέχρι σήμερα.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Εκδήλωση ΣΒΕ για την εταιρική διακυβέρνηση

Η εκδήλωση είχε ως κεντρικό ομιλητή τον Στίλπωνα Νέστορα, Διευθύνοντα Σύμβουλο της Nestor Advisors Ltd, Corporate Governance Consutants, ο οποίος αναφέρθηκε στις σύγχρονες τάσεις στην εταιρική διακυβέρνηση και τη σημασία τους για τις ελληνικές επιχειρήσεις.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Επιστροφή ΦΠΑ στους προμηθευτές της Μαρινόπουλος αποφάσισε η ΑΑΔΕ

Δικαίωση του ΣΒΕ για τις επανειλημμένες παρεμβάσεις του στο ζήτημα της επιστροφής του ΦΠΑ που καταβλήθηκε για ανεξόφλητα τιμολόγια των προμηθευτών της «Μαρινόπουλος ΑΕ», με απόφαση της ΑΑΔΕ.