ΓΔ: 878.76 -0.45% Τζίρος: 44.15 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
public
Είσοδος καταστήματος Public. Πηγή: Public.

Public Group: Επενδύει στο Endeavor Catalyst IV Fund

Η φιλοδοξία της PCP Public Capital Partners είναι να στηρίξει γρήγορα αναπτυσσόμενες scale up εταιρείες που διαθέτουν ομάδες ικανές να ανταγωνιστούν στη διεθνή αγορά, εστιάζοντας σε πλατφόρμες ή τεχνολογικές υπηρεσίες γύρω από το retail tech και eCommerce.

Tο Public Group, ενώνει τις δυνάμεις του με διεθνούς βεληνεκούς ιδρυτές από το δίκτυο της Endeavor, όπως οι Reid Hoffman (LinkedIn), Marcin Żukowski (Snowflake) και Kevin Ryan (DoubleClick, MongoDB) αλλά και σημαντικούς Έλληνες επενδυτές, συμμετέχοντας στην προσπάθεια να στηρίξει την επιχειρηματικότητα.

Το Public Group και η PCP Public Capital Partners, το πρώτο Corporate Venture Capital (CVC) που λειτουργεί στην Ελλάδα με έμφαση τις τεχνολογίες για το omnichannel retail, συμμετέχει ως limited partner στο Endeavor Catalyst IV fund.

Η συνεργασία του Public Group με την Endeavor, ενός οργανισμού που επιλέγει και στηρίζει ταχέως αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις, συγκεντρώνοντας κεφάλαια με τη συμμετοχή κορυφαίων επιχειρηματιών και επενδυτών, αποτελεί άλλο ένα σημαντικό βήμα στην υλοποίηση της επενδυτικής του στρατηγικής, που εστιάζει στην ανάπτυξη ενός οικοσυστήματος καινοτομίας γύρω από την ισχυρή μάρκα Public.

«Σήμερα, το Endeavor Catalyst Fund IV κατάφερε με τη συμμετοχή επενδυτών, όπως το Public Group και η Public Capital Partners, να συγκεντρώσει κεφάλαια της τάξεως των $292 εκατομμυρίων - το μεγαλύτερο ποσό στην ιστορία του. Στόχος του είναι να στηρίξει καινοτόμους ιδρυτές επιχειρήσεων και επιχειρηματίες που εντάσσονται στο δίκτυό μας στην Ελλάδα και το εξωτερικό, συμβάλλοντας στους κύκλους χρηματοδότησής τους, βοηθώντας τους να επιταχύνουν την ανάπτυξή τους και να μεγιστοποιήσουν το θετικό τους αντίκτυπο στις τοπικές οικονομίες και κοινωνίες»,  δήλωσε ο Παναγιώτης Καραμπίνης, Managing Director της Endeavor Greece.

Η φιλοδοξία της PCP Public Capital Partners είναι να στηρίξει γρήγορα αναπτυσσόμενες scale up εταιρείες που διαθέτουν ομάδες ικανές να ανταγωνιστούν στη διεθνή αγορά, αποδεδειγμένο επιχειρηματικό μοντέλο και υψηλούς δείκτες ικανοποίησης πελατών, και οι οποίες είτε δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, είτε στο εξωτερικό αλλά τις ενδιαφέρει η ελληνική αγορά. Η δραστηριότητά της εστιάζει σε πλατφόρμες ή τεχνολογικές υπηρεσίες γύρω από το retail tech και eCommerce με άμεσο αποδέκτη τον καταναλωτή και σε τομείς όπως οι ψηφιακοί τρόποι αγοράς, τα logistics & supply chain, το entertainment & analytics, το EdTech, καθώς και οι υπηρεσίες πληροφορικής.

«Είμαστε περήφανοι για την συμμετοχή μας στο Endeavor Catalyst IV fund καθώς έχει ως στόχο να στηρίξει τους επιχειρηματίες του δικτύου της Endeavor και μέσω αυτού την ελληνική επιχειρηματικότητα, όπου και αν αυτή αναπτύσσεται. Αυτό που αναδεικνύει τη δυναμική του οικοσυστήματος της Endeavor είναι ότι εταιρίες που κάποτε έλαβαν χρηματοδότηση από το Catalyst, συμμετέχουν σήμερα ως επενδυτές. Ένα ακόμη βασικό στοιχείο είναι ότι η επενδυτική στρατηγική της Endeavor είναι ευθυγραμμισμένη με αυτήν της PCP Public Capital Partners, καθώς σχεδόν τα δύο τρίτα των επενδύσεων αφορούν τους κλάδους retail & consumer tech, fintech και enterprise software & services. Τέλος, μέσω της Endeavor ερχόμαστε σε επαφή με ταλαντούχους ιδρυτές τους οποίους προσδοκούμε να βοηθήσουμε με την εμπειρία και το δίκτυο μας», δήλωσε ο Γιώργος Δανέζης, investment principal της PCP Public Capital Partners.

Από το 2012, το Endeavor Catalyst έχει υποστηρίξει 49 επιχειρήσεις που σήμερα ξεπερνούν σε αποτίμηση το $1 δισ. καθώς και επιτυχημένες εξαγορές και IPOs, κατατάσσοντας το έτσι ανάμεσα στα 5 πιο επιτυχημένα funds με επενδύσεις σε εταιρείες “unicorns”. To Endeavor Catalyst καταγράφει έως σήμερα πάνω από 260 επενδύσεις σε 35 αγορές διεθνώς, ενώ το χαρτοφυλάκιο του περιλαμβάνει επενδύσεις σε Fintech (26%), Retail & Consumer Tech (23%), Enterprise Software & Services (18%). Μέσω του Endeavor Catalyst ο οργανισμός σκοπεύει να επενδύσει περισσότερα από $15 εκατομμύρια σε ελληνικές startup μέσα στα επόμενα 2-3 χρόνια. Αυτή τη στιγμή το Endeavor Catalyst IV fund έχει συγκεντρώσει συνολικά ένα υπό διαχείριση κεφάλαιο ύψους $500 εκατομμυρίων.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ellaktor_office
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Eλλάκτωρ: Πρόταση επαναγοράς του «ακριβού» ομολόγου των 670 εκατ. ευρώ

Προσφέρει τιμή 101 στους ομολογιούχους. Η διαδικασία θα διαρκέσει έως τις 21 Σεπτεμβρίου. Παραμένει ερωτηματικό η στάση των ομολογιούχων αφού έχουν τη δυνατότητα να λάβουν καλύτερες τιμές σύμφωνα με τους αρχικούς όρους έκδοσης.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Νέο επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 856 εκατ. από τον ΔΕΣΦΑ

Στα νέα έργα περιλαμβάνεται και η αναβάθμιση του σταθμού συμπίεσης στην Κομοτηνή που αναθεωρήθηκε προκειμένου να καλυφθεί η ανάγκη ενίσχυσης των διακινούμενων ροών προς την Βουλγαρία μέσω του αγωγού IGB.
BC PARTNERS, STATHOPOULOS
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ν. Σταθόπουλος - BC Partners Europe: Tα συστατικά στο δρόμο προς την επιτυχία

O άνθρωπος που κρατά τα ηνία της BC Partners στην Ευρώπη, βρισκόταν στην Ελλάδα με την ιδιότητά του μέλους του Board of Directors της Ελληνικής Πρωτοβουλίας και πρωταγωνιστεί στην υλοποίηση επενδύσεων άνω των 4 δισ. ευρώ στην Ελλάδα.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Αντλεί 150 εκατ. ευρώ ο ΟΤΕ για επενδύσεις από το Ταμείο Ανάκαμψης

O ΟΤΕ προχωρά στην άντληση κεφαλαίων μέσω δανειακής σύμβασης με την EBRD και είναι η πρώτη που υλοποιείται στη χώρα στις ψηφιακές επενδύσεις, με την χρήση δανειακών κεφαλαίων στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.
Lamda Development, Elliniko
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Lamda: Σε ποια έργα θα κατευθυνθούν οι πόροι από το «πράσινο ομόλογο»

Όπως αναφέρεται στο ενημερωτικό της Lamda Development τα αντληθέντα κεφάλαια του κοινού ομολογιακού δανείου ύψους έως 230 εκατ. ευρώ θα διατεθούν σε βιώσιμα κτίρια, πράσινη ενέργεια και έργα έξυπνης πόλης.