ΓΔ: 823.09 2.35% Τζίρος: 50.36 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Info Quest

Quest: Καλύπτει την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Γ.Ε. Δημητρίου

Η Quest βάσει της συμφωνίας εξυγίανσης θα καλύψει σχεδόν όλο το πόσο της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου κατά 5 εκατ. ευρώ της εταιρείας. Μέχρι το ποσό των 210.239,16 ευρώ μπορούν να συμμετέχουν στην ΑΜΚ οι παλαιοί μέτοχοι της Γ.Ε. Δημητρίου.

Καλύπτει την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Γ.Ε. Δημητρίου η Quest που αναλαμβάνει σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας εξυγίανσης, την υποχρέωση να καλύψει το σύνολο της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της εισηγμένης.

Η Γ.Ε. Δημητρίου θα προχωρήσει σε αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου κατά 5 εκατ. ευρώ με την έκδοση 125.000.000 μετοχών ονομαστικής αξίας €0,04 εκάστη και οι παλαιοί μέτοχοι της εταιρείας θα συμμετέχουν στην αύξηση μέχρι το ποσό των 210.239,16 ευρώ.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της εταιρείας

Η εταιρεία Quest γνωστοποιεί ότι με βάση την υπ΄ αρ. 146/2002 απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών έγινε δεκτή η από 31/03/2021 αίτηση της εταιρείας Γ.Ε. Δημητρίου περί άμεσης επικύρωσης της συμφωνίας εξυγίανσης και επικυρώθηκε η από 30/03/2021 συμφωνία εξυγίανσης μεταξύ της ΓΕΔ και των πιστωτών της.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας ενημερώθηκε για τη συγκληθείσα, στις 18/7/2022, Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της Γ.Ε. Δημητρίου, σε εφαρμογή της συμφωνίας εξυγίανσης και ειδικότερα, του άρθρου 7 αυτής,  η οποία αποφάσισε, μεταξύ άλλων, την αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου της εταιρείας κατά το ποσό των €5.000.000 με την έκδοση 125.000.000 μετοχών ονομαστικής αξίας €0,04 εκάστη.

Περαιτέρω, ενημερώθηκε ότι στη συμφωνία εξυγίανσης προβλέπεται ότι η εταιρεία αναλαμβάνει, σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας εξυγίανσης, την υποχρέωση να καλύψει το σύνολο της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας "Γ.Ε. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ", εντός 6 μηνών από την επικύρωση της συμφωνίας εξυγίανσης από το αρμόδιο Δικαστήριο, καθώς και ότι στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της "Γ.Ε. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ", οι παλαιοί μέτοχοι θα συμμετέχουν στην αύξηση μέχρι το ποσό των €210.239,16.

Κατόπιν αυτών, η Εταιρεία ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας μας αποφάσισε τη συμμετοχή της στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της "Γ.Ε. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ" με ποσό έως €5.000.000, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στη συμφωνία εξυγίανσης και παρέσχε εξουσιοδοτήσεις σε εκτελεστικά μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της για τη διενέργεια των απαιτούμενων ενεργειών για την υλοποίηση της εν λόγω απόφασης.

Επίσης, το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε όπως η Εταιρεία προβεί σε ανακοίνωση προς τους νυν μετόχους της "Γ.Ε. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ" για την πρόθεση της Εταιρείας μας (ως μελλοντικής μετόχου με ποσοστό από 95,03% έως 99,21%,), βάσει των σημερινών συνθηκών και των οικονομικών δεδομένων της "Γ.Ε. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ" για λήψη απόφασης της Γενικής Συνέλευσης της "Γ.Ε. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ", σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. άρ. 17 παρ. 5 του ν. 3371/2005, περί της διαγραφής της από το Χρηματιστήριο Αθηνών και, ακολούθως, υποβολής σχετικού αιτήματος στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Quest: Πτώση 13% των καθαρών κερδών το α' εξάμηνο, στα 21,13 εκατ. ευρώ

Σταθερή πορεία διατήρησε στο πρώτο εξάμηνο του 2022 ο όμιλος Quest και με ώθηση από τις πωλήσεις iPhone ο κύκλος εργασιών διαμορφώθηκε στα 478,8 εκατ. ευρώ καταγράφοντας άνοδο 7%. Θετικές οι προοπτικές για μέχρι τέλος του 2022.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Quest: Αύξηση 10,9% του τζίρου στο α' τρίμηνο, ανήλθε στα 238 εκατ. ευρώ

Ό όμιλος κατέγραψε άνοδο 22% των πωλήσεων με την ισχυρότερη άνοδο να παρατηρείται στις πωλήσεις των προϊόντων Apple ενώ και οι υπηρεσίες πληροφορικής ενισχύθηκαν κατά 13%. Υποχώρησαν κατά 3,7% οι ταχυδρομικές υπηρεσίες.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Mεγάλο έργο πληροφορικής σε ευρωπαϊκό οργανισμό κέρδισε η Uni Systems

Η συμφωνία ύψους 19,3 εκατ. ευρώ θα έχει τριετή διάρκεια και θα μπορεί να υπάρξουν δύο ετήσιες ανανεώσεις. Η Uni Systems θα παράσχει υπηρεσίες διαχείρισης ICT συστημάτων σε συγκεκριμένες λειτουργικές περιοχές του ευρωπαϊκού οργανισμού.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Quest: Άνοδος 39,9% των πωλήσεων 9μήνου, πενταπλασιασμός καθαρών κερδών

Στο εννεάμηνο του 2021 ολοκληρώθηκε η διαδικασία πώλησης της συμμετοχής του ομίλου στην Cardlink, η οποία απέφερε έκτακτα κεφαλαιακά κέρδη 85 εκατ. στη μητρική εταιρεία και 75,8 εκατ. στον όμιλο.