ΓΔ: 1449 0.14% Τζίρος: 3.82 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:58:11 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Moτοδυναμική

Αύξηση πωλήσεων κατά 32,4% για τη Μοτοδυναμική στο α' εξάμηνο

Οι πωλήσεις δικύκλων & προϊόντων θάλασσας (Yamaha) διατήρησαν τη θετική τους πορεία, χωρίς να έχουν ομαλοποιηθεί ακόμα τα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα, παρουσιάζοντας αύξηση 18% στα 34 εκατ. ευρώ.

Με ισχυρή ανάπτυξη σε όλα τα μεγέθη έκλεισε το πρώτο εξάμηνο του 2022 για την Μοτοδυναμική. Ειδικότερα, οι πωλήσεις παρουσίασαν αύξηση κατά 32,4% και ανήλθαν στα 57,8 εκ. Τα κέρδη προ φόρων, τόκων & αποσβέσεων (Ebitda) ανήλθαν σε 7,9 εκ. ευρώ, σχεδόν τριπλάσια από αυτά του 2021 ενώ τα αποτελέσματα προ φόρων ανήλθαν σε κέρδη 3,2 εκ., όταν την αντίστοιχη περυσινή περίοδο είχαν παρουσιάσει ζημία.

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, οι πωλήσεις δικύκλων & προϊόντων θάλασσας (Yamaha) διατήρησαν την θετική τους πορεία, χωρίς να έχουν ομαλοποιηθεί ακόμα τα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα, παρουσιάζοντας αύξηση 18% στα 34 εκατ. ευρώ. Αντίστοιχη εικόνα και για τις πωλήσεις αυτοκινήτων (Porsche) παρουσιάζοντας αύξηση 27,7% στα 13,1 εκατ. ευρώ, σε μια αγορά που παρουσιάζει αρνητικό πρόσημο το α’ εξάμηνο του 2022.

Θεαματική η ανάκαμψη στην δραστηριότητα ενοικίασης αυτοκινήτων (Sixt) με τις πωλήσεις να ανέρχονται σε 11,3 εκατ. ευρώ παρουσιάζοντας αύξηση 144,9% σε σχέση με πέρυσι. Οι θετικές λειτουργικές χρηματοροές χρηματοδότησαν εν μέρει την αύξηση του στόλου της Sixt, με το υπόλοιπο να προέρχεται από δανεισμό. Έτσι ο καθαρός δανεισμός του Ομίλου αυξήθηκε κατά 7 εκατ. ευρώ στα 17,3 εκατ. ευρώ.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος, κύριος Σωτήρης Χατζίκος, δήλωσε: «Έχοντας από την μία προσαρμοστεί στις συνεχιζόμενα απρόβλεπτες συνθήκες παραδόσεων των Yamaha και Porsche, αλλά απολαμβάνοντας από την άλλη μια ισχυρή τουριστική σεζόν με την Sixt, διανύουμε μια ιδιαίτερα δυνατή χρονιά σε όλες μας τις δραστηριότητες. Είμαστε αισιόδοξοι ότι η ανάπτυξη των μεγεθών μας θα συνεχιστεί με έντονους ρυθμούς και για το υπόλοιπο του έτους.»

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Μοτοδυναμική: Άλμα της κερδοφορίας στα 13,5 εκατ. το εννεάμηνο του 2022

Στα 102,5 εκατ. ευρώ έφτασε ο τζίρος του εννεαμήνου σημειώνοντας αύξηση σχεδόν 38% με τις πωλήσεις αυτοκινήτων Porsche να πραγματοποιούν άλμα 49,6%, ενώ θεαματική ήταν και η ανάκαμψη του κλάδου ενοικίασης αυτοκινήτων.