ΓΔ: 903.97 -2.00% Τζίρος: 85.40 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Trapeza, trapeza peiraios
Φωτο: Alexandros Michailidis / SOOC

Πρωτιά μεταξύ των χρηματιστηριακών εταιρειών για την Πειραιώς ΑΕΠΕΥ στο οκτάμηνο 2022

Ηγείται της αγοράς, καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση τα τελευταία χρόνια, με σταθερή άνοδο του μεριδίου αγοράς από το 10% του 2017 σε άνω του 20% το 2021

Στην πρώτη θέση μεταξύ των χρηματιστηριακών εταιρειών η Πειραιώς ΑΕΠΕΥ το μήνα Αύγουστο και στο σύνολο του οκταμήνου 2022. Την πρώτη θέση στην κατάταξη των χρηματιστηριακών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην ελληνική αγορά, ελληνικών και ξένων, διατήρησε η Πειραιώς ΑΕΠΕΥ το μήνα Αύγουστο, με μερίδιο αγοράς που έφθασε το 22,7% ενώ η εταιρεία ήταν πρώτη επίσης την περίοδο Ιανουαρίου – Αυγούστου, με μερίδιο αγοράς 23,95%. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Χρηματιστηρίου Αθηνών, η αθροιστική αξία των συναλλαγών της εταιρείας τον προηγούμενο μήνα, ανήλθε σε 565,43 εκ.ευρώ. Στη δεύτερη θέση βρέθηκε η Eurobank Equities με μερίδιο 16,3% και στην τρίτη θέση, η Eθνική Χρηματιστηριακή, με μερίδιο αγοράς της τάξης του 11%. Στο οκτάμηνο Ιανουαρίου – Αυγούστου η Πειραιώς ΑΕΠΕΥ είχε επίσης την πρώτη θέση, με αθροιστική αξία συναλλαγών ύψους 6,26 δισ.ευρώ, με την Eurobank Equities να ακολουθεί με μερίδιο αγοράς 17% και την Euroxx Xρηματιστηριακή με 12%. Η Πειραιώς ΑΕΠΕΥ ηγείται της αγοράς, καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση τα τελευταία χρόνια, με σταθερή άνοδο του μεριδίου αγοράς από το 10% του 2017 σε άνω του 20% το 2021 όταν πραγματοποίησε συναλλαγές που υπερέβησαν τα 7 δισ.ευρώ, και παραμένει η βασική επιλογή των ιδιωτών και θεσμικών επενδυτών από την Ελλάδα και το εξωτερικό για τις συναλλαγές τους στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Επισυνάπτεται ο πίνακας με τα μερίδια αγοράς των χρηματιστηριακών εταιρειών για τον μήνα Αύγουστο και για το οκτάμηνο.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Trapeza, trapeza peiraios
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Πειραιώς ΑΕΠΕΥ: Στην πρώτη θέση μεταξύ των χρηματιστηριακών εταιρειών

Στο δίμηνο Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου, το μερίδιο αγοράς της Πειραιώς ΑΕΠΕΥ διαμορφώθηκε στο 26,3% και την διατήρησε στην πρώτη θέση ενώ η αθροιστική αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 1,89 δισ.ευρώ.