ΓΔ: 1021.16 -2.97% Τζίρος: 91.68 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
intrakom-intracom
Φώτο: Intracom Telecom

Intracom Telecom και MAS ανέλαβαν την υλοποίηση έργου για τον ΔΕΔΔΗΕ

Το έργο περιλαμβάνει τη μελέτη, την προμήθεια, την εγκατάσταση εξοπλισμού και λογισμικού και την παροχή υπηρεσιών για την υλοποίηση, θέση σε παραγωγική λειτουργία και υποστήριξη των Κέντρων Ελέγχου Ενέργειας.

Την ανάληψη έργου από κοινού με την MAS ΑΕ για την υλοποίηση Κέντρων Ελέγχου Ενέργειας (ΚΕΕ) του ΔΕΔΔΗΕ, ύψους 6.312.640 ευρώ, ανακοίνωσε η Intracom Telecom.

Το έργο περιλαμβάνει τη μελέτη, την προμήθεια, την εγκατάσταση εξοπλισμού και λογισμικού και την παροχή υπηρεσιών για την υλοποίηση, θέση σε παραγωγική λειτουργία και υποστήριξη των ΚΕΕ (Κέντρων Ελέγχου Ενέργειας), καθώς και τη συντήρησή τους για τρία χρόνια από την ημερομηνία ολοκλήρωσης του έργου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί σε 66 μήνες και θα ενταχθεί πλήρως στο υφιστάμενο εταιρικό Πληροφοριακό Σύστημα του Διαχειριστή ΜΔΝ (Μη Διασυνδεδεμένες Νήσους), καλύπτοντας τις ανάγκες λειτουργίας του Ηλεκτρικού Συστήματος (ΗΣ) της Ρόδου και του Κεντρικού ΚΕΕ των Αθηνών.

Η Intracom Telecom θα αξιοποιήσει τα συστήματα υποδομών Η/Υ και δικτύων (IT&C), Cyber Security και Data Warehouse / Management Information System και Helpdesk που διαθέτει, ενώ η MAS ΑΕ παρέχει τα καινοτόμα συστήματα Διαχείρισης Ενέργειας (Energy Management System), Διαχείρισης Αγοράς (Market Management System) και Αυτοματισμού και Ελέγχου των Υποσταθμών μέσω RTUs αντιστοίχως.

Ο γενικός διευθυντής Τομέα Υπηρεσιών της Intracom Telecom, Νικόλαος Βελέντζας, ανέφερε: «Οι πρωτοποριακές τεχνολογίες μας, η αποτελεσματικότητα των συστημάτων μας και η μακροχρόνια εμπειρία μας στην ολοκλήρωση συστημάτων (system integration) σε έργα με σύνθετη πολυπλοκότητα συμβάλουν στην ανάπτυξη και εφαρμογή λύσεων που υποστηρίζουν τα Κέντρα Ελέγχου Ενέργειας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τόσο τεχνικά όσο και οικονομικά».

Ο διευθυντής Τομέα Λύσεων Λογισμικού της MAS EUROPE, Θεοφάνης Αναγνωστόπουλος, σημείωσε: «H θέση μας ως η πρώτη ελληνική εταιρεία που έχει αναπτύξει μία ολιστική λύση καινοτόμου λογισμικού στη διαχείριση ενεργειακών συστημάτων, καθώς και η μακρά εμπειρία μας σε ένα ευρύ φάσμα έργων και υπηρεσιών στον χώρο της ενέργειας, αποτελεί εχέγγυο για την παροχή πρότυπων συστημάτων Energy Management System και Market Management System που καλύπτουν όλες τις ανάγκες ενός σύγχρονου Κέντρου Ελέγχου Ενέργειας».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

intrakom-intracom
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Νέα σύμβαση υπέγραψε η Intracom Telecom για έργο στο Σουδάν

Η εταιρεία παρέχει την τεχνολογία WiBAS™ στη Maxnet από το 2021, δημιουργώντας ένα πρωτοποριακό δίκτυο PMP για τον τραπεζικό τομέα στο Σουδάν και αναβαθμίζοντας τις υπηρεσίες συνδεσιμότητας για οικιακούς και επιχειρηματικούς πελάτες στη χώρα.
Intracom-Defense-NEA-FOTO
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

H Intracom Defense συμμετείχε στην Διεθνή Έκθεση IDEX 2023 στα Εμιράτα

Η εταιρεία παρουσίασε τα προηγμένα προϊόντα και λύσεις της στους τομείς των Υβριδικών Συστημάτων Ηλεκτρικής Ενέργειας, των Συστημάτων Τακτικής Επικοινωνίας & Πληροφοριών και των Συστημάτων Επιτήρησης.