ΓΔ: 1054.59 0.84% Τζίρος: 89.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Profile Software
Φωτο: Profile Software

Profile: Ενίσχυση της κερδοφορίας 18% στα 2,6 εκατ. ευρώ το α' εξάμηνο

Παραμένει σε αναπτυξιακή πορεία ο όμιλος Πληροφορικής με τον κύκλο εργασιών να ενισχύεται κατά 33% στα 10,2 εκατ. ευρώ ενώ η ρευστότητα του ομίλου εξακολουθεί να βρίσκεται σε ικανοποιητικά επίπεδα φτάνοντας τα 16,9 εκατ. ευρώ.

Σημαντική άνοδο των πωλήσεων και της κερδοφορίας παρουσίασε ο όμιλος Profile στο πρώτο εξάμηνο του 2022, συνεχίζοντας την ανάπτυξη του παρά τις δυσχερείς συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί στην παγκόσμια οικονομία. Ο όμιλος συνεχίζει την αναπτυξιακή του πορεία, διευρύνοντας παράλληλα το χαρτοφυλάκιο προϊόντων και υπηρεσιών που προσφέρει, οδηγώντας σε ανάληψη νέων έργων, καθώς και στην ανάληψη εξειδικευμένων έργων του ελληνικού δημοσίου.

Σε ενοποιημένο επίπεδο από συνεχιζόμενες δραστηριότητες (εξαιρώντας τον επιχειρηματικό κλάδο του Ticketing, ο οποίος μεταβιβάσθηκε στις 14/6/2022), ο κύκλος εργασιών του ομίλου Profile παρουσίασε αύξηση 33% και ανήλθε σε 10,2 εκατ. ευρώ έναντι 7,7 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2021. Τα Κέρδη προ Τόκων, Φόρων και Αποσβέσεων (EBITDA) διαμορφώθηκαν σε 2,6 εκατ. ευρώ έναντι 2,2 εκατ. ευρώ το α' εξάμηνο του 2021, αυξημένα κατά 18%, τα Κέρδη προ Φόρων αυξήθηκαν κατά 38% σε 1,5 εκατ. ευρώ από 1,1 εκατ. ευρώ, ενώ τα Κέρδη μετά Φόρων αυξήθηκαν κατά 55% σε 1,04 εκατ. ευρώ από 0,67 εκατ. ευρώ. Συμπεριλαμβανομένων των κερδών από την πώληση του κλάδου Ticketing, τα Κέρδη μετά Φόρων και δικαιωμάτων μειοψηφίας αυξήθηκαν το α' εξάμηνο του 2022 κατά 184% σε 2,1 εκατ. ευρώ από 0,8 εκατ. ευρώ το α' εξάμηνο του 2021.

Σημειώνεται ότι τα αναμορφωμένα EBITDA του ομίλου Profile, χωρίς την επίπτωση έκτακτων και μη επαναλαμβανόμενων γεγονότων (όπως για παράδειγμα η λογιστική απεικόνιση των δικαιωμάτων προαίρεσης μετοχών στα στελέχη του ομίλου), ανήλθαν σε 2,7 εκατ. ευρώ το  α' εξάμηνο του 2022 από 2,4 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2021. Στο ίδιο πλαίσιο κινήθηκαν και τα αναμορφωμένα Κέρδη μετά Φόρων (εξαιρουμένων των αποσβέσεων της αποτίμησης άυλων στοιχείων ενεργητικού των εξαγοραζόμενων εταιρειών, αλλά και των κερδών που προέκυψαν από την πώληση επιχειρηματικού κλάδου), τα οποία ανήλθαν σε 1,4 εκατ. ευρώ από 1 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 37%.

H ρευστότητα του Ομίλου εξακολουθεί να βρίσκεται  σε ικανοποιητικά επίπεδα, με συνολικά χρηματικά διαθέσιμα στο τέλος του α' εξαμήνου στα 16,9 εκατ. ευρώ και καθαρά διαθέσιμα στα 10 εκατ. ευρώ, τα οποία συνυπολογίζοντας την αξία των ίδιων μετοχών που διατηρούσε η εταιρεία, ανέρχονται σε 10,9 εκατ. ευρώ. Επιπλέον, ο όμιλος Profile διατηρεί την οικονομική ευρωστία του, με τον δείκτη δανεισμού/ίδια κεφάλαια στο 27% και δείκτη γενικής ρευστότητας στο 1,9x, απόρροια της αποτελεσματικής διαχείρισης κεφαλαίου κίνησης, διατηρώντας τα εχέγγυα για την απρόσκοπτη χρηματοδότηση του επενδυτικού πλάνου του Ομίλου, έναντι των  προκλήσεων του ευμετάβλητου οικονομικού περιβάλλοντος.

Σε λειτουργικό επίπεδο, τo α' εξάμηνο του 2022, ο όμιλος Profile παρουσίασε δυναμική πορεία, κλείνοντας  νέες συμφωνίες και σημαντικές επεκτάσεις με 24 οργανισμούς σε 12 χώρες, ενώ ταυτόχρονα, έλαβε νέες διεθνείς διακρίσεις για τις λύσεις Investment Management (Axia), Digital Banking (Finuevo) και Treasury (Acumen) από τα World Economic Magazine, International Business Magazine, Chartis, Innovatech Awards και Finance Derivative. 

Σε προϊοντικό επίπεδο, ο Όμιλος παρουσίασε το «Finuevo Suite», την τραπεζική in-a-box πλατφόρμα νέας γενιάς που αποτελείται από το «Finuevo Core» και το «Finuevo Digital». Το «Finuevo Core» αποτελεί τη μετεξέλιξη του κορυφαίου τραπεζικού συστήματος FMS.next, το οποίο συνδυάζει καινοτόμες και ευέλικτες λειτουργικότητες για Λογαριασμούς, Δάνεια, Κάρτες, Πληρωμές, κλπ., βασισμένο σε νέες τεχνολογίες, ενώ το «Finuevo Digital» παρέχει mobile-first προηγμένες Digital Banking εφαρμογές για τον τελικό χρήστη, αποτελώντας την εξέλιξη στην ψηφιακή τραπεζική.

Επιπλέον, παρουσιάστηκε η νέα πρωτοποριακή λύση «Acumen.plus Loan Portfolio Management» για μεγάλες επιχειρήσεις, ναυτιλιακές εταιρείες κ.α., παρέχοντας πλήρη υποστήριξη στον τομέα της διαχείρισης του δανειακού χαρτοφυλακίου, των διαθεσίμων (Treasury Management) και της διαχείρισης κινδύνου, προσφέροντας προηγμένες λειτουργικότητες.

Το σύστημα διαχείρισης κινδύνου για υπολογισμό κεφαλαιακών απαιτήσεων «RiskAvert», αναβαθμίστηκε με την προσθήκη νέων λειτουργιών κάλυψης των εποπτικών απαιτήσεων για τα Μη Εξυπηρετούμενα Ανοίγματα (NPE Backstopping), καθώς και για τoν Επιτοκιακό Κίνδυνο στο Τραπεζικό Χαρτοφυλάκιο (IRRBB).

Όσον αφορά τη δραστηριότητα στον τομέα του Δημοσίου, υλοποιούνται απρόσκοπτα αναληφθέντα έργα με το Υπουργείο Δικαιοσύνης, με το Μετοχικό Ταμείο Στρατού, κα, και  συμβασιοποιήθηκαν μια σειρά έργων όπως το portal του Οικονομικού Επιμελητηρίου, το portal του νέου ταμείου ΤΕΚΑ για το Υπουργείο Εργασίας, η Ενιαία Θυρίδα για την ΑΑΔΕ, το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας για το Υπουργείο Ενέργειας και η Ψηφιοποίηση των Υποθηκοφυλακίων για το Κτηματολόγιο, ενώ αναμένονται και νέα έργα, που εδραιώνουν τον Όμιλο Profile ως σημαντικό τεχνολογικό εταίρο του Δημοσίου Τομέα.

Η ισχυρή και υγιής οικονομική θέση του Ομίλου επιτρέπει την απρόσκοπτη υλοποίηση των επιχειρηματικών σχεδιασμών του και προσδίδει συγκριτικό πλεονέκτημα έναντι της αβεβαιότητας της διεθνούς συγκυρίας. Η Διοίκηση του Ομίλου Profile, εκτιμά ότι εφόσον δεν επιβαρυνθεί περαιτέρω η γενικότερη γεωπολιτική κατάσταση, θα επιτευχθεί για το σύνολο του έτους ικανοποιητικός ρυθμός ανάπτυξης, συγκρίσιμος με εκείνον του περασμένου έτους.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Liknoss-Group
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

H Liknoss εξαγόρασε την επιχειρηματική μονάδα UTS TicketLink της Profile

Με την εξαγορά ενισχύεται η παρουσία της εταιρείας σε Ελλάδα και Μεσόγειο και επιταχύνεται η πορεία της για να καταστεί ως η παγκόσμια ηγέτιδα Β2Β πλατφόρμα σε ακτοπλοϊκές κρατήσεις και ταξιδιωτικές υπηρεσίες.
Profile Software
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Profile: Πώληση της μονάδας ticketing και τελωνειακών εργασιών

Η δραστηριότητα που μεταβιβάστηκε αφορά το σύστημα κρατήσεων ακτοπλοϊκών εισιτηρίων UTS TicketLink και το λογισμικό διαχείρισης τελωνειακών εργασιών, της οποίας ο κύκλος εργασιών, το 2021 ανήλθε σε 851 χιλ. ευρώ.
Profile Software
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Στις 8 Ιουνίου η αποκοπή για τις δωρεάν μετοχές της Profile

Μετά τις αποφάσεις της ΓΣ των μετόχων της εταιρείας το μετοχικό κεφάλαιο της Profile διαμορφώνεται σε 24.027.832 μετοχές. Η έναρξη της διαπραγμάτευσης των 12.013.916 νέων δωρεάν κοινών, ονομαστικών μετοχών στο ΧΑ ορίζεται την 13η Ιουνίου 2022.