ΓΔ: 917.29 0.21% Τζίρος: 19.41 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:31:44 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: O γενικός διευθυντής της LEROY MERLIN για την Ελλάδα και την Κύπρο, Olivier Arduin.

Leroy Merlin: Νέες επενδύσεις σε logistics και ειδικά καταστήματα

Η αλυσίδα εγκαινίασε χθες το πρώτο κέντρο διανομής (dark store) στην Αθήνα, στην περιοχή του Αγ. Ιωάννη Ρέντη, το οποίο θα τεθεί σε λειτουργία τον προσεχή Δεκέμβριο και ανακοίνωσε το άνοιγμα ενός ακόμη κέντρου, στην Θεσσαλονίκη προσεχώς.

Περισσότερες επενδύσεις που θα εξυπηρετούν με κάθε τρόπο τις ανάγκες των καταναλωτών δρομολογεί η Leroy Merlin στην χώρα μας, φροντίζοντας παράλληλα για την ανάπτυξη νέων concept store και την παροχή ολοκληρωμένων προσωποιημένων λύσεων μερικής ή ολικής ανακαίνισης.

Η αλυσίδα εγκαινίασε χθες το πρώτο κέντρο διανομής (dark store) της στην Αθήνα, στην περιοχή του Αγ. Ιωάννη Ρέντη, το οποίο θα τεθεί σε λειτουργία τον προσεχή Δεκέμβριο και ανακοίνωσε το άνοιγμα ενός ακόμη κέντρου, στην Θεσσαλονίκη προσεχώς. Πρόκειται για επενδύσεις συνολικού ύψους 700.000 ευρώ για την δημιουργία αποθηκευτικών χώρων γρήγορης διακίνησης εμπορευμάτων, που θα εξυπηρετούν τόσο την προμήθεια των καταστημάτων όσο και τις παραγγελίες του e-shop.

Το νέο κέντρο καλύπτει εμβαδόν 7.600 τμ κι αναμένεται να επεκτείνει σημαντικά την δυναμική της αλυσίδας σε επίπεδο εξυπηρέτησης. Όπως σημείωσε κατά την διάρκεια των εγκαινίων ο απερχόμενος γενικός διευθυντής της αλυσίδας για Ελλάδα και Κύπρο, κ. Olivier Arduin, φιλοδοξία της Leroy Merlin είναι να μετατραπεί από κατάστημα λιανικής σε ηγέτη της physical και digital πλατφόρμας για τα είδη βελτίωσης του σπιτιού. Η εταιρεία συμπληρώνει φέτος 15 χρόνια συνεχούς παρουσίας στην Ελλάδα, έχοντας επενδύσει συνολικά 115 εκατ. ευρώ στην χώρα μας κι έχοντας επιτύχει να αυξήσει τα μεγέθη της κατά 120% από το 2012. Αναμένεται να κλείσει την φετινή χρήση με πωλήσεις ύψους 191 εκατ ευρώ, λειτουργώντας συνολικά 7 φυσικά καταστήματα στην Ελλάδα κι ένα στην Κύπρο.

Στους μεσοπρόθεσμους στόχους της Leroy Merlin περιλαμβάνεται το άνοιγμα και νέων καταστημάτων σε περιοχές που η αλυσίδα δεν έχει μέχρι στιγμής παρουσία, η ανάπτυξη νέων εξειδικευμένων καταστημάτων, όπως π.χ. για είδη κήπου, ο σχεδιασμός νέου logistics center 35.000 τμ, το λανσάρισμα marketplace καθώς και πολλές ακόμη υπηρεσίες, στο πλαίσιο του ψηφιακού μετασχηματισμού της εταιρείας για την ενδυνάμωση των απομακρυσμένων πωλήσεων. Σημαντική είναι επίσης και η κοινωνική συνεισφορά της εταιρείας όλα αυτά τα χρόνια, με επιτομή το Πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης #giakalo. Με βάση τις δεσμεύσεις της και την έμπρακτη στήριξή της μέσα από το πρόγραμμα αυτό, η Leroy Merlin έχει πραγματοποιήσει 185 δράσεις #giakalo το τα τελευταία 2 χρόνια.

Ακολουθώντας τη στρατηγική του Ομίλου Adeo για μία πιο θετική/βιώσιμη κατοικία, και προσαρμόζοντάς τη σε τοπικό επίπεδο, η Leroy Merlin έχει δεσμευτεί σε δράσεις πάνω σε βασικούς πυλώνες όπως: τη μείωση του αποτυπώματος CO2, συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο ενεργά στην παγκόσμια ουδετερότητα, τη διαχείριση αποβλήτων, την ασφάλεια, την παραγωγή & τη διάθεση βιώσιμων/θετικών προϊόντων, την επιμόρφωση πάνω στις ιδιοκατασκευές (DIY) και στην επανάχρηση προϊόντων ενισχύοντας την κυκλική οικονομία, ενώ μεγάλη έμφαση δίνει στην υποστήριξη των τοπικών κοινοτήτων όπου δραστηριοποιείται. 

Σε τοπικό επίπεδο, η Marketing Director της εταιρείας σε Ελλάδα και Κύπρο, Ειρήνη Χαλκιαδάκη σημειώνει ότι: «Η εταιρεία έχει προχωρήσει σε ενέργειες για τη μείωση του περιβαλλοντικού της αποτυπώματος, όπως η μεταφορά εμπορευμάτων και η επαγγελματική μετακίνηση με λύσεις πιο φιλικές προς το περιβάλλον, η διαχείριση αποβλήτων μέσω της συλλογής και ανακύκλωσης αυτών και η μετατροπή της λειτουργίας των καταστημάτων σε paper free. Έχει, επίσης, προγραμματιστεί να σβήνουν τα φώτα σε όλα τα καταστήματα στην Ελλάδα κατά τις νυχτερινές ώρες για τη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας ενώ από το 2023 θα τοποθετηθούν σταδιακά φωτοβολταϊκά panels σε αρκετά καταστήματα, ξεκινώντας από το κατάστημα της Λάρισας. Συγχρόνως, σαν εταιρία ενθαρρύνουμε τους πελάτες να μειώσουν το δικό τους περιβαλλοντικό αποτύπωμα δημιουργώντας χώρους ανακύκλωσης και προσφέροντας δωρεάν φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων σε όλα τα καταστήματα, ενώ προβλέπεται να λανσάρουμε μέσα στο 2022 μία σειρά από βιώσιμα προϊόντα για τη βελτίωση της κατοικίας. Φυσικά, από το έργο μας δε θα μπορούσε να λείπει η συνεισφορά στην τοπική κοινωνία που δραστηριοποιούμαστε και την οποία συνεχώς υποστηρίζουμε με ανακαινίσεις δημόσιων δομών, την υποστήριξη κοινωφελών οργανισμών  και την έμπρακτη υποστήριξη σε δήμους μετά από φυσικές καταστροφές»

Περαιτέρω, όπως ανέφερε η κα Άννα Παζούλη, διευθύντρια Ανθρώπινων Πόρων σε Ελλάδα και Κύπρο, στόχο αποτελεί η κάλυψη του 50% των διοικητικών θέσεων από γυναίκες, μέχρι το 2023, από 47% που είναι σήμερα. «Η εταιρεία υιοθετεί ένα υβριδικό μοντέλο εργασίας για τα κεντρικά γραφεία της, στο πλαίσιο μετάβασης σε ένα πιο σύγχρονο μοντέλο εξισορρόπησης της εργασίας και της προσωπικής ζωής, προσπαθώντας να διατηρεί τις αμοιβές σε επίπεδα υψηλότερα από αυτά που επικρατούν στην αγορά του λιανεμπορίου», επεσήμανε η κα Παζούλη, σημειώνοντας ότι η εταιρεία προχώρησε σε αυξήσεις αποδοχών κατά 2% για όλους τους 1.300 εργαζόμενους το 2022.

Η νέα γενική διευθύντρια της Leroy Merlin σε Ελλάδα και Κύπρο, κα Agathe Monpays, εξέφρασε τέλος την χαρά της για την άφιξή της στην περιοχή και παράλληλα την ανυπομονησία της να συνεργαστεί με τις ομάδες των δύο χωρών ώστε η εταιρεία να εισέλθει στην επόμενη φάση της επιτυχημένης πορείας της.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Με δεκάδες νέα καταστήματα η ανάπτυξη της πολωνικής Pepco στην Ελλάδα

Σε διάστημα ενός μήνα τέθηκαν σε λειτουργία έξι καταστήματα, ενώ δεκάδες ακόμη θα προστεθούν μέσα στο 2023. Τι δηλώνει στο BD ο Operations Manager του ομίλου για Ελλάδα, Βουλγαρία, Ρουμανία. Επενδύσεις 400 εκατ. για δίκτυο στην Ευρώπη φέτος.
Modiano-Agora-Thessaloniki
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Την επόμενη εβδομάδα το άνοιγμα της Στοάς Μοδιάνο από τον όμιλο Φάις

Επεκτείνει την παρουσία του στην αγορά της Θεσσαλονίκης ο όμιλος Φάις, καθώς ολοκληρώνεται η ανακατασκευή και λειτουργία της ιστορικής Στοάς Μοδιάνο. Ενεργό το ενδιαφέρον του ομίλου και για το κτίριο των πρώην Μύλων Αλλατίνη.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Όμιλος Φουρλή: Κοντά στα 500 εκατ. ο τζίρος με αύξηση 12% φέτος

Ο όμιλος βρέθηκε αντιμέτωπος με την εκτίναξη των λειτουργικών του δαπανών φέτος και με ελλείψεις στα IKEA. Προσδοκά εξομάλυνση το 2023 και ανάπτυξη σε διψήφιο ποσοστό. Ανοικτό το ενδεχόμενο εξόδου από την Τουρκία.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Απογοητεύει τους εμπόρους ο Οκτώβριος: Το ωράριο και η Black Friday

Αρκετές επιχειρήσεις επιδιώκουν να αλλάξουν το κλίμα στην αγορά, φέρνοντας πιο κοντά τις προσφορές της Black Friday, καθώς οι πωλήσεις του Οκτωβρίου υποχωρούν κατά 15%. Δεν υπάρχει κοινή γραμμή για μείωση του ωραρίου.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Καταστήματα Jack & Jones από τη Folli Follie, επιστροφή το 2023 σε κέρδη

Υλοποιείται η στρατηγική εξυγίανσης με αύξηση τζίρου και μείωση των εξόδων, ενώ μέχρι το τέλος του 2022 θα εισπραχθεί και το υπολειπόμενο ποσό από την πώληση του Μινιόν. Επεκτείνεται και η αλυσίδα καταστημάτων Collective.