ΓΔ: 915.99 0.06% Τζίρος: 44.35 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Iatriko Athinon
Φωτο: Ιατρικό Αθηνών

Ιατρικό Αθηνών: Επένδυση άνω των 2 εκατ. σε νέα τεχνολογία για τον διαβήτη

Όπως είπε ο Διευθύνων Σύμβουλος, δρ. Βασίλης Αποστολόπουλος, ο Όμιλος, αναγνωρίζοντας τη σημαντικότητα της πάθησης και μένοντας πιστός στη δέσμευσή του να οδηγεί τις εξελίξεις, έχει επενδύσει σε τεχνολογία αιχμής.

Ξεπέρασε τα 40 εκατ. ευρώ το επενδυτικό πρόγραμμα του ομίλου Ιατρικό Αθηνών την τελευταία πενταετία, με αποκορύφωμα τη ρομποτική μονάδα «Προμηθέας» που κόστισε πάνω από 2 εκατ. ευρώ, μια επαναστατική μέθοδο για την πρόληψη του διαβητικού ποδιού η οποία παρουσιάστηκε χθες σε επίσημη συνέντευξη τύπου από την εισηγμένη.

Πρόκειται για μια πρωτοποριακή μέθοδο που εφαρμόζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και φιλοδοξεί να «σώσει» πολλούς ασθενείς από τον ακρωτηριασμό των άκρων, όπως εφαρμόζεται έως σήμερα από τη συνήθη ιατρική πρακτική. 

Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών φιλοδοξεί να ηγηθεί σε θέματα διάγνωσης και πιο συγκεκριμένα στην έγκαιρη διάγνωση και αντιμετώπιση της πάθησης του διαβητικού ποδιού. Εκπρόσωποι του Ομίλου, αλλά και επιστήμονες παρουσίασαν χθες τις πρωτοποριακές μεθόδους για την πρόληψη και αντιμετώπιση του διαβήτη και την πιο σοβαρή επιπλοκή αυτού, το διαβητικό πόδι.

Στην εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή της General Electric Healthcare, έλαβαν μέρος ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, Δρ. Βασίλης Αποστολόπουλος, η κα Cecilia Felix, General Manager, Image Guided Therapies, EMEA, GE Healthcare, η Δρ. Γιούλη Αργυρακοπούλου, Ειδικός Παθολόγος, Διευθύντρια Γ΄ Διαβητολογικής Μονάδας, Μονάδας Παχυσαρκίας & Ιατρείου Διαβητικών Εγκύων, Ιατρικό Κέντρο Αθηνών και ο Δρ. Θεοδόσιος Μπίσδας, Διευθυντής Γ΄ Αγγειοχειρουργικής Κλινικής, Ιατρικό Κέντρο Αθηνών.

Οι γιατροί του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, αναλογιζόμενοι την ηλικία και τον αριθμό των ασθενών που αναμένεται να νοσήσουν από διαβήτη και διαβητικό πόδι, επισήμαναν πως η χώρα θα έρθει αντιμέτωπη με ένα δυσβάσταχτο κοινωνικό και οικονομικό σοκ, στο εγγύς μέλλον.

Όπως είπε ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών Δρ. Βασίλης Αποστολόπουλος, ο Όμιλος αναγνωρίζοντας τη σημαντικότητα της πάθησης και μένοντας πιστός στη δέσμευσή του να οδηγεί τις εξελίξεις, έχει επενδύσει σε τεχνολογία αιχμής.

Συγκεκριμένα, τόνισε ο κ. Αποστολόπουλος: «Συνεχίζουμε την πορεία μας και τη φιλοσοφία μας η οποία είναι συγκεκριμένη όπως και η στρατηγική μας. Είμαστε άνθρωποι της υγείας και εκεί θα παραμείνουμε. Θα εμπλουτίζουμε διαρκώς τις υπηρεσίες μας με τη τελευταία λέξη της τεχνολογίας, της καινοτομίας και της ρομποτικής». 

Παράλληλα ο κ. Αποστολόπουλος αναφέρθηκε στην εξωστρέφεια του ομίλου Ιατρικό Αθηνών θυμίζοντας ότι το 1990, λίγα χρόνια μετά την ίδρυση της εταιρείας, «πήγαμε στη Σοβιετική Ρωσία και κάναμε το πρώτο… ΣΔΙΤ. Στην Καρδιά της ΕΣΣΔ». Τόνισε επίσης ότι ουσιαστικό success story είναι το άθροισμα πολλών μικρών… success stories, «αν σωθεί ένα πόδι από ακρωτηριασμό ή ένας άνθρωπος, αυτό είναι success story». 

Αναφερόμενος στη συνεργασία με τη General Electric τόνισε πως «είναι μακροχρόνια και σημαντική, καθώς μας αντιλαμβάνονται ως έναν global partner πλέον». Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση για το αν οι ασφαλιστικές εταιρείες θα αγκαλιάσουν το νέο πρόγραμμα που στοχεύει να «χτυπήσει» το διαβήτη, ο κ. Αποστολόπουλος επισήμανε πως «οι ασφαλιστικές εταιρείες είναι ανοικτές σε νέες ιδέες και νέες προτάσεις».

Τι είναι ο Προμηθέας 

Ο Προμηθέας, είναι το μοναδικό στην Ελλάδα, νέο πιστοποιημένο Ρομποτικό Υβριδικό Χειρουργείο νέας γενιάς Discovery IGS 740 της GΕ Healthcare, το οποίο έχει καταστήσει το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών και όπως τόνισε ο κ. Αποστολόπουλος, στοχεύει να αποτελέσει σημείο αναφοράς για την αντιμετώπιση πολύπλοκων καρδιακών και αγγειακών περιστατικών, σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

«Αποτελεί ιδιαίτερη χαρά για τον Όμιλο του Ιατρικού που η στρατηγική συνεργασία με τον διεθνή κολοσσό GE Healthcare την οποία εγκαινιάσαμε πριν από τρία χρόνια, αποδίδει σημαντικούς καρπούς. Είναι ιδιαίτερη τιμή για εμάς που η GE Healthcare επέλεξε το Ιατρικό και το συνεργάτη ιατρό μας, Δρ. Θεοδόσιο Μπίσδα, πρέσβη του brain gain για να πρωταγωνιστήσει στην ταινία “ The Cut:The Secret to Saving a Limb ”, παραγωγής GE Healthcare 2022, που προβάλλεται διεθνώς», ανέφερε ο ίδιος.

Ποια προβλήματα αντιμετωπίζει η μέθοδος

Με συνολική επένδυση ύψους άνω των 2 εκ. ευρώ ο «Προμηθέας» διαμορφωμένος αποκλειστικά για το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, διαθέτει χαρακτηριστικά που τον καθιστούν μοναδικό στο είδος του. 

Διαθέτει τη δυνατότητα πραγματοποίησης επεμβάσεων με αναίμακτη προσπέλαση από τα αγγεία του ασθενούς.
Συνδυάζει την προεγχειρητική αξονική αγγειογραφία με την ψηφιακή εικόνα (τεχνική fusion) και βοηθά στην πλοήγηση κατά τη διάρκεια της ακτινοσκόπησης, μειώνοντας δραματικά τη δόση της ακτινοβολίας, αλλά και την ποσότητα του σκιαγραφικού που λαμβάνει ο ασθενής.

Επιτρέπει τη διενέργεια αξονικής αγγειογραφίας, κατά τη διάρκεια της επέμβασης, η οποία εξασφαλίζει την άμεση διόρθωση οποιουδήποτε προβλήματος πριν τη λήξη της επέμβασης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Έτοιμο για εξαγορές το Ιατρικό Αθηνών εάν αρχίσει φυγή ξένων funds

Εναλλακτική οδός για την επέκταση του ομίλου, εάν δεν υπάρξουν εξαγορές, είναι η αξιοποίηση της μεγάλης έκτασης στην Παιανία με επένδυση 150 εκατ. για τη δημιουργία πάρκου υγείας ευρωπαϊκών προδιαγραφών.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ιατρικό Αθηνών: Προχωράει σε επιστροφή κεφαλαίου 0,07 ευρώ ανά μετοχή

Στις 24 Αυγούστου θα ξεκινήσει η καταβολή επιστροφής κεφαλαίου και δικαιούχοι θα είναι οι μέτοχοι που θα είναι εγγεγραμένοι μέχρι την Παρασκευή 19 Αυγούστου. Στα 26,88 εκατ. ευρώ θα ανέρχεται το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Σε συζητήσεις με Oaktree για τη «Γαία» βρίσκεται το Ιατρικό Αθηνών

Η εταιρεία, απαντώντας σε ερώτηση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς τονίζει ότι οι διαπραγματεύσεις αφορούν τη μαιευτική - γυναικολογική κλινική, ενώ θα ενημερώσει για τυχόν εξελίξεις επί του θέματος.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ιατρικό Αθηνών: Ενισχυμένα κατά 96% τα EBITDA του ομίλου στο εννεάμηνο

Συνολικά, για την περίοδο από 1/1- 30/9/2021, ο κύκλος εργασιών του ομίλου, μετά από rebate & clawback, ανήλθε σε 169.448 χιλ. ευρώ, έναντι 139.714 χιλ. ευρώ για το αντίστοιχο διάστημα του 2020, σημειώνοντας αύξηση 21,3%.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Στρατηγική συνεργασία μεταξύ Ομίλων Βιοϊατρικής και Ιατρικού Αθηνών

Οι δύο πλευρές συνέστησαν κοινή ομάδα εργασίας, για τον προσδιορισμό των σημείων συνεργασίας μεταξύ των δύο Ομίλων στο πλαίσιο της υφιστάμενης δραστηριοποίησής τους, αλλά και της ανάπτυξης νέων κοινών υπηρεσιών.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Αύξηση 123% των EBITDA για το Ιατρικό Αθηνών στο πρώτο εξάμηνο του 2021

Στα 114,6 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκε ο κύκλος εργασιών του Ιατρικού Αθηνών στο πρώτο εξάμηνο του 2021 σημειώνοντας αύξηση 27% σε σχέση με τα αντίστοιχα περυσινά επίπεδα. Προχωρά το επενδυτικό του πλάνο ύψους 50 εκατ. ευρώ ο όμιλος.