ΓΔ: 1445.77 -0.25% Τζίρος: 23.89 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:07:14 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Alpha Bank
Πηγή: Alpha Bank

Μετοχές της Galaxy Cosmos Mezz θα διανείμει στους μετόχους της η Alpha Bank

Μετά τις 25 Οκτωβρίου, οι μετοχές της Alpha Βank θα διαπραγματεύονται στο Χ.Α. με τη νέα ονομαστική αξία Ευρώ 0,29 ανά μετοχή και χωρίς δικαίωμα συμμετοχής στη διανομή μερίσματος.

Μετοχές της θυγατρικής εταιρείας Galaxy Cosmos Mezz θα διανείμει στους μετόχους της η Alpha Bank. Ειδικότερα θα διανεμηθεί μία μετοχή της Galaxy Cosmos Mezz για κάθε 27 υφιστάμενες μετοχές της Alpha Bank

Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

«Η Alpha Υπηρεσιών και Συμμετοχών, πιστή στη δέσμευσή της να δημιουργεί αξία για τους Μετόχους της, ανακοίνωσε σήμερα το χρονοδιάγραμμα για τη διανομή ειδικού μερίσματος εις είδος. Η διανομή αυτή αφορά στη διανομή της αξίας των τίτλων μειωμένης εξασφάλισης (mezzanine και junior notes) από τις τιτλοποιήσεις Galaxy και Cosmos, στο πλαίσιο του σχεδιασμού της Εταιρείας των σχετικών συναλλαγών.

Για τη δρομολόγηση της συναλλαγής, η οποία είχε αποφασιστεί και εγκριθεί στην Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων της Alpha Υπηρεσιών και Συμμετοχών που συνεδρίασε στις 22 Ιουλίου 2022, η Εταιρεία θα προχωρήσει σε μείωση του μετοχικού της κεφαλαίου κατά Eυρώ 0,01 ανά μετοχή και στη διανομή προς τους μετόχους της μετοχών της θυγατρικής της Galaxy Mezz ισόποσης αξίας, με αναλογία 1 μετοχή της Galaxy Cosmos Mezz για κάθε 27 μετοχές της Alpha Υπηρεσιών και Συμμετοχών.

Σε ό,τι αφορά στο χρονοδιάγραμμα, η Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2022 ορίστηκε ως η τελευταία ημέρα διαπραγμάτευσης, κατά την οποία οι μετοχές του Ομίλου θα διαπραγματεύονται με το δικαίωμα στη διανομή των μετοχών της Galaxy Cosmos Mezz, ενώ η Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2022 ορίστηκε ως η ημερομηνία αποκοπής του δικαιώματος διανομής. Επιπρόσθετα, ανακοινώνεται ότι μετά τις 25 Οκτωβρίου, οι μετοχές της Alpha Υπηρεσιών και Συμμετοχών θα διαπραγματεύονται στο Χ.Α. με τη νέα ονομαστική αξία Ευρώ 0,29 ανά μετοχή και χωρίς δικαίωμα συμμετοχής στη διανομή μερίσματος. Οι μέτοχοι αναμένεται να πιστωθούν τις μετοχές της Galaxy Cosmos Mezz στις μερίδες και στους λογαριασμούς τους στις 27 Οκτωβρίου, ενώ η έναρξη διαπραγμάτευσης των μετοχών της Galaxy Cosmos Mezz στην ΕN.A. PLUS ορίστηκε για την 31 Οκτωβρίου.

Κατόπιν της ανωτέρω μείωσης του μετοχικού κεφαλαίου, το συνολικό μετοχικό κεφάλαιο της Alpha Υπηρεσιών και Συμμετοχών ανέρχεται σε Ευρώ 680.749.266,85 και ο συνολικός αριθμός μετοχών παραμένει αμετάβλητος, δηλαδή 2.347.411.265 κοινές μετοχές με δικαίωμα ψήφου ονομαστικής αξίας Ευρώ 0,29 η καθεμία».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Παπαγαρυφάλου (Alpha Bank): Βιώσιμη κερδοφορία με νέες υπηρεσίες

Το ευνοϊκό μακροοικονομικό περιβάλλον αποτελεί τη ραχοκοκαλιά της μελλοντικής κερδοφορίας των τραπεζών, τόνισε ο CFO του Ομίλου, επισημαίνοντας ότι η οικονομική ανάπτυξη θα δημιουργήσει πιστωτική ζήτηση.