ΓΔ: 1021.16 -2.97% Τζίρος: 91.68 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
terna-ananewsimes-aiolika-wind-renewables
Φώτο: ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή

ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή: Συνέλευση των ομολογιούχων στις 22 Νοεμβρίου

Μοναδικό θέμα της συνέλευσης είναι η έγκριση των ομολογιούχων για την αλλαγή χρήσης ποσού 10.767.000 ευρώ εκ των αντληθέντων κεφαλαίων.

Σε συνέλευση καλεί το Διοικητικό Συμβούλιο της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή τους ομολογιούχους την 22 Νοεμβρίου στις 13:00.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της εταιρείας:

Σύμφωνα με τους όρους 12.10 και 12.12 του Προγράμματος ΚΟΔ, το Διοικητικό Συμβούλιο της Τέρνας Ενεργειακής καλεί τους Ομολογιούχους σε Συνέλευση των Ομολογιούχων, την 22.11.2022, ημέρα Τρίτη, και ώρα 13:00 , που θα διεξαχθεί στην έδρα του Εκπροσώπου των Ομολογιούχων «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΑΠΟΘΕΤΗΡΙΟ ΤΙΤΛΩΝ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ», επί της Λεωφόρου Αθηνών 110, Αθήνα 104 42, με δυνατότητα συμμετοχής των Ομολογιούχων από απόσταση σε πραγματικό χρόνο μέσω τηλεδιάσκεψης, σύμφωνα με τη διάταξη του άρθρου 125 παρ. 1 του Ν. 4548/2018, για συζήτηση και λήψη απόφασης επί του ακόλουθου θέματος της ημερήσιας διάταξης:

Μοναδικό θέμα: Έγκριση των Ομολογιούχων για την αλλαγή χρήσης ποσού €10.767.000 εκ των αντληθέντων κεφαλαίων ως εξής:

  • Βάσει του όρου 3.1 του Προγράμματος ΚΟΔ και του από 10.10.2019 Ενημερωτικού Δελτίου, το ποσό των €56.000.000 θα διατίθετο για την κατασκευή 14 αιολικών πάρκων στην Ελλάδα, συνολικής ισχύος 218 MW, από την Εγγυήτρια ή από θυγατρικές της Εγγυήτριας (είτε μέσω ενδοομιλικού δανεισμού από την Εγγυήτρια προς τις θυγατρικές είτε μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου στις θυγατρικές από την Εγγυήτρια) κατά την περίοδο 2019-2022. Ειδικότερα, το ποσό των €10.767.000 θα διατίθετο για την κατασκευή από την Εγγυήτρια τεσσάρων (4) αιολικών πάρκων (Ευρυτανία) στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (πρώην Ν. Ευρυτανίας και Φθιώτιδας) με συνολική εγκατεστημένη ισχύ 66,6 MW.
  • Η ζητούμενη έγκριση των Ομολογιούχων αφορά τη διεύρυνση και παράταση διάρκειας της χρήσης του ως άνω ποσού των €10.767.000, ώστε αυτό να διατεθεί για την κατασκευή από θυγατρικές της Εγγυήτριας αιολικών πάρκων στην ευρύτερη ελληνική επικράτεια μέχρι την 31.3.2023. Συνακόλουθα ζητείται η έγκριση των Ομολογιούχων για την τροποποίηση του όρου 3.1 του Προγράμματος ΚΟΔ ως εξής: «3.1 Το προϊόν του Ομολογιακού Δανείου θα χρησιμοποιηθεί όπως αναλυτικά περιγράφεται στην ενότητα «Λόγοι Έκδοσης του ΚΟΔ και Προορισμός Κεφαλαίων» του Ενημερωτικού Δελτίου, σε συνδυασμό με την από [·] απόφαση της Συνέλευσης των Ομολογιούχων».

Σε περίπτωση μη επίτευξης της προβλεπομένης στο Πρόγραμμα ΚΟΔ απαρτίας, οι Ομολογιούχοι καλούνται σε επαναληπτική Συνέλευση Ομολογιούχων, η οποία ομοίως θα διεξαχθεί με τον ίδιο τρόπο, δηλαδή στην έδρα του Εκπροσώπου των Ομολογιούχων με τη δυνατότητα συμμετοχής των Ομολογιούχων από απόσταση σε πραγματικό χρόνο μέσω τηλεδιάσκεψη, την 25.11.2022, ημέρα Παρασκευή και ώρα 13:00, για συζήτηση και λήψη απόφασης επί του μοναδικού θέματος της ημερήσιας διάταξης, χωρίς δημοσίευση νεότερης πρόσκλησης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή: Διασύνδεση Εισιτηρίου ΟΑΣΑ - Ακαδημαϊκής Ταυτότητας

Η εταιρεία ανέλαβε, κατόπιν σχετικού ανοιχτού διαγωνισμού, τη διασύνδεση του Αυτόματου Συστήματος Συλλογής Κομίστρου (ΑΣΣΚ) του ΟΑΣΑ με το κεντρικό πληροφοριακό σύστημα διαχείρισης ακαδημαϊκής ταυτότητας του Υπουργείου Παιδείας.
terna energeiaki
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή: Προχωρά το έργο στο Αμάρι της Κρήτης με τη συμφωνία του ΣτΕ

Το υβριδικό έργο παραγωγής και αποθήκευσης καθαρής ενέργειας της εταιρείας στο Αμάρι, συνολικής εγκατεστημένης ισχύος 153 MW, αποτελεί  το μεγαλύτερο υβριδικό έργο στην Ευρώπη.
Terna Energeiaki, APE, Ananeosimes Piges, Evoia, Evia
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή: Από 11 Ιουλίου το μέρισμα των 0,32 ευρώ ανά μετοχή

Δικαιούχοι είναι οι εγγεγραμμένοι στα αρχεία του Συστήματος Άυλων Τίτλων της Εταιρείας την 5 Ιουλίου. Από την Δευτέρα 4/7, οι μετοχές της Εταιρείας θα διαπραγματεύονται στο Χρηματιστήριο Αθηνών χωρίς το δικαίωμα είσπραξης.
TERNA, Energeiaki
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Επιβεβαιώνεται το διεθνές επενδυτικό ενδιαφέρον για ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή

Όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους οι εισηγμένες, το ενδιαφέρον για την ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή αξιολογείται χωρίς προς το παρόν να έχει υπάρξει οποιαδήποτε εξέλιξη προς ανακοίνωση.