ΓΔ: 1041.51 0.82% Τζίρος: 120.72 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Eurobank

Υπερκάλυψη 2,7 φορές στο ομόλογο της Eurobank, το κουπόνι στο 10%

Το ομόλογο έχει ημερομηνία λήξης στις 6 Δεκεμβρίου 2032, με δυνατότητα ανάκλησης στις 6 Δεκεμβρίου 2027 (10NC5), και ετήσιο τοκομερίδιο 10%.

Ολοκλήρωσε με επιτυχία η έκδοση ομολόγου μειωμένης εξασφάλισης (subordinated Tier 2), ύψους 300 εκατομμυρίων ευρώ όπως ανακοίνωση η Eurobank Ergasias Υπηρεσιών και Συμμετοχών Ανώνυμη Εταιρεία. 

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, το ομόλογο έχει ημερομηνία λήξης στις 6 Δεκεμβρίου 2032, με δυνατότητα ανάκλησης στις 6 Δεκεμβρίου 2027 (10NC5), και ετήσιο τοκομερίδιο 10%. Η ημερομηνία διακανονισμού είναι στις 6 Δεκεμβρίου 2022 και τα ομόλογα θα διαπραγματεύονται στο Χρηματιστήριο του Λουξεμβούργου (στην αγορά Euro MTF). Η συναλλαγή σηματοδοτεί  την πρώτη έκδοση τίτλων μειωμένης εξασφάλισης της Eurobank Holdings στις διεθνείς αγορές, μετά την επιστροφή της Eurobank στις αγορές κεφαλαίου τον Μάιο του 2021.

Η εμπιστοσύνη των επενδυτών στη φερεγγυότητα της Eurobank Holdings είχε αποτέλεσμα η συνολική ζήτηση να φτάσει τα 825 εκατομμύρια ευρώ, δηλαδή υπερκάλυψη πάνω από 2.7 φορές. Η έκδοση είχε διεθνή απήχηση, έχοντας συγκεντρώσει εντολές από 95 διαφορετικούς επενδυτές.

H συμμετοχή από ξένους επενδυτές αντιπροσωπεύει περίπου το 66% του βιβλίου, προερχόμενη κυρίως από το Ηνωμένο Βασίλειο (38%) και τη Γαλλία (12%). Το 59% κατανεμήθηκε σε Διαχειριστές Κεφαλαίων (Asset Managers) και Οργανισμούς Εναλλακτικών Επενδύσεων (Hedge Funds) και το 38% κατανεμήθηκε σε Τράπεζες και Τράπεζες Ιδιωτών (Private Banks).

Τα κεφάλαια που θα αντληθούν μέσω της έκδοσης θα συνεισφέρουν στην κάλυψη των υποχρεώσεων του ομίλου της Eurobank Holdings όσον αφορά τον συνολικό δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας και θα διατεθούν για επιχειρηματικούς σκοπούς της Τράπεζας Eurobank Α.Ε. (Τράπεζα). 

Οι συντονιστές της έκδοσης ήταν οι  Bank of America, Barclays, JP Morgan και Morgan Stanley.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Eurobank
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Eurobank: Άνοιξε το βιβλίο προσφορών για το ομόλογο, στο 10,5% το επιτόκιο

Ο νέος τίτλος είναι τύπου 10NC5, δηλαδή είναι διάρκειας 10 ετών αλλά υπάρχει δυνατότητα ανάκλησής του μετά την ολοκλήρωση πέντε ετών, ενώ εκτιμάται ότι θα λάβει αξιολόγηση Β2 από τη Moody’s και B- από τη Fitch. 
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Eurobank: Στο 1,25 δισ. ευρώ οι προσφορές για το senior preferred ομόλογο

Η ισχυρή συμμετοχή που υπήρξε, είχε σαν αποτέλεσμα η συνολική ζήτηση να υπερκαλύψει 2,5 φορές την προσφορά με την προσφερόμενη απόδοση να πέφτει σε 7,125%. Στο 71% του βιβλίου έφτασε η συμμετοχή από ξένους επενδυτές.