ΓΔ: 2211.82 0.25% Τζίρος: 96.20 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:21:39
DEPA-Emporias-OAK
Φωτο: ΔΕΠΑ Εμπορίας

ΔΕΠΑ Εμπορίας: Μνημόνιο Συνεργασίας με τον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης

Μέσω της συνεργασίας αυτής, η  ΔΕΠΑ θα συνδράμει τον Ο.Α.Κ. σε δράσεις ενεργειακής αποδοτικότητας, εξοικονόμησης ενέργειας και μείωσης του ενεργειακού κόστους.

Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ της ΔΕΠΑ Εμπορίας και του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης, υπέγραψαν την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2022 στην Αθήνα, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΠΑ Εμπορίας, κ. Κωνσταντίνος Ξιφαράς και ο ομόλογός του στον Ο.Α.Κ. κ. Άρης Παπαδογιάννης.  

Μέσω της συνεργασίας αυτής, η  ΔΕΠΑ θα συνδράμει τον Ο.Α.Κ. σε δράσεις ενεργειακής αποδοτικότητας, εξοικονόμησης ενέργειας και μείωσης του ενεργειακού κόστους, προκειμένου ο «Οργανισμός» να αποκτήσει ενεργειακή αυτονομία και ν’ ανταπεξέλθει στις ανάγκες της σύγχρονης εποχής, αλλά και να επεκτείνει τις αναπτυξιακές του δραστηριότητες και σε άλλους τομείς, σε επίπεδο Κρήτης. 

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, το Μνημόνιο αποτελεί καρπό των συστηματικών επαφών που είχαν οι δύο φορείς το προηγούμενο χρονικό διάστημα και ανοίγει τον δρόμο, αρχικά για τη βελτίωση της ενεργειακής λειτουργίας του Ο.Α.Κ. και των φωτοβολταϊκών συστημάτων στις εγκαταστάσεις του «Οργανισμού», αλλά και για μια σειρά ευρύτερων δράσεων που αφορούν τον «Ενεργειακό» κλάδο.

Αμέσως μετά την υπογραφή του Μνημονίου, ο κ. Ξιφαράς δήλωσε: «Η ΔΕΠΑ Εμπορίας διαθέτει μακρά εμπειρία στην υλοποίηση έργων εξοικονόμησης ενέργειας και βελτίωσης της ενεργειακής αποδοτικότητας, ενώ τελευταία δραστηριοποιείται συστηματικά και στις ΑΠΕ. Είμαστε χαρούμενοι που θα έχουμε την ευκαιρία να μοιραστούμε αυτή την τεχνογνωσία με τον ΟΑΚ, έναν οργανισμό με σημαντική συνεισφορά στην ανάπτυξη της Κρήτης. Η καθαρή ενέργεια άλλωστε είναι το μεγάλο στοίχημα της νέας εποχής και προς αυτή την κατεύθυνση θα εργαστούμε από κοινού και σε κλίμα συναντίληψης.»

Από τη δική του πλευρά, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ο.Α.Κ. κ. Α. Παπαδογιάννης, σημείωσε: «Έγινε το επόμενο βήμα, βάσει του οποίου ξεκινά μια σημαντική συνεργασία, για τον Ο.Α.Κ.. Η ΔΕΠΑ Εμπορίας, είναι μια επιχείρηση που μπορεί να συνδράμει στην προσπάθεια που καταβάλουμε, για την αντιμετώπιση του σοβαρού προβλήματος που μας δημιουργεί – κι εμάς στον «Οργανισμό» - η ενεργειακή κρίση. Ταυτόχρονα όμως,  μας ανοίγει και νέους δρόμους, για ακόμη πιο μεγάλες δραστηριότητες, σε μέλλοντα χρόνο, μέσω των οποίων ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης, μπορεί να ισχυροποιήσει έτι περαιτέρω την θέση του», ανέφερε μετά την υπογραφή του «Μνημονίου Συνεργασίας». 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ηλεκτρικό ρεύμα
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τα μεγάλα deal του 2025 που αναδιαμορφώνουν το τοπίο της ενέργειας

Από τις στρατηγικές κινήσεις στον τομέα του LNG μέχρι τις πρώτες γεωτρήσεις υδρογονανθράκων και τις ανακατατάξεις στην αγορά προμήθειας, το 2025 γίνεται χρονιά ορόσημο για την ελληνική αγορά ενέργειας.
δεξαμενόπλοιο σε σταθμό LNG
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Atlantic See: Αναζητάει νέες εισαγωγές LNG από ΗΠΑ με στόχο την εξαγωγή

Η Atlantic See της Aktor και ΔΕΠΑ Εμπορίας επιδιώκει νέες συμφωνίες για αγορά LNG από ΗΠΑ για να καλύψει τις ανάγκες Ελλάδας, Ουκρανίας και Ρουμανίας, ενισχύοντας την πορεία της Ελλάδας στο ρόλο περιφερειακού ενεργειακού κόμβου.