ΓΔ: 1027.47 0.71% Τζίρος: 106.28 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Σ. Κόκκαλης: Γιατί πωλείται η IDE, εταιρεία επενδύσεων η Intracom

Η Intracom, με ισχυρά διαθέσιμα και δυνατότητα μόχλευσης που μπορεί να της εξασφαλίσει επενδυτική ικανότητα της τάξης των 500 εκατ. ευρώ, θα ενταχθεί σε αυτό το περιβάλλον χρηματοπιστωτικού καπιταλισμού.

Σε 100% εταιρεία επενδύσεων, μετατρέπεται η Intracom Holdings, ενώ η αμυντική βιομηχανία IDE οδηγείται σε πώληση με τον κ. Κόκκαλη να σημειώνει ότι δεν έχει στηριχθεί επαρκώς από την ελληνική πολιτεία.  Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο πρόεδρος της εταιρείας Σωκράτης Κόκκαλης κατά της διάρκεια Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης: «Θα αντιμετωπίσουμε την οικονομική κρίση με τα κατάλληλα εργαλεία. Διαθέτουμε ικανά στελέχη και εμπειρία 45 χρόνων και είμαι βέβαιος ότι θα προσφέρουμε στους μετόχους μας υψηλές αποδόσεις», τόνισε χαρακτηριστικά. 

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση κατά τη διάρκεια της έκτακτης γενικής συνέλευσης, συζητήθηκαν οι εισηγήσεις του Δ.Σ. της Εταιρείας περί μεταβολής της έδρας της Εταιρείας, εκλογής νέου Δ.Σ. και επαναπροσδιορισμού της Επιτροπής Ελέγχου.

Ο Πρόεδρος της Εταιρείας κ. Σωκράτης Κόκκαλης, σκιαγραφώντας το νέο διεθνές οικονομικό περιβάλλον που διαμορφώνεται, τόνισε την αυξανόμενη σημασία που αποκτούν οι χρηματοπιστωτικές δραστηριότητες στην οικονομία θέτοντας τη διαμεσολάβηση μεταξύ κεφαλαίων και επενδύσεων ως τη βασικότερη και πιο επωφελή λειτουργία της κοινωνίας.

Η Intracom, με ισχυρά διαθέσιμα και δυνατότητα μόχλευσης που μπορεί να της εξασφαλίσει επενδυτική ικανότητα της τάξης των 500 εκατ. ευρώ, θα ενταχθεί σε αυτό το περιβάλλον χρηματοπιστωτικού καπιταλισμού και θα επικεντρωθεί σε βραχυπρόθεσμες ή μακροπρόθεσμες επενδύσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, κατά προτίμηση σε τομείς στους οποίους η εταιρεία έχει συγκεντρώσει εμπειρία, που θα έχουν τη δυνατότητα να αποδώσουν σημαντικά κέρδη.

Συνεχίζοντας τη συλλογιστική του ο κ. Σωκράτης Κόκκαλης ανέφερε ότι πλέον η παρουσία του Ομίλου στον χώρο της παραγωγής δεν είναι η πιο επωφελής λύση. Για το λόγο αυτό αλλά και λόγω της ολιγωρίας της ελληνικής πολιτείας ως προς την ενίσχυση της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας, δεν μπορεί παρά να υπάρχουν συζητήσεις για πώληση της IDE, μιας σύγχρονης και πρωτοπόρας αμυντικής βιομηχανίας. Αυτή τη στιγμή ωστόσο οι συζητήσεις αυτές δεν έχουν καταλήξει σε ανακοινώσιμο αποτέλεσμα.

Καταλήγοντας ο Πρόεδρος της Εταιρείας κ. Σωκράτης Κόκκαλης ανέφερε: «Η INTRACOM μετατρέπεται σε 100% εταιρεία επενδύσεων, που αξιοποιώντας τα κεφάλαιά της για διείσδυση σε νέες αγορές, θα αποφέρει σημαντικές αποδόσεις. Θα αντιμετωπίσουμε την οικονομική κρίση με τα κατάλληλα εργαλεία. Διαθέτουμε ικανά στελέχη και εμπειρία 45 χρόνων και είμαι βέβαιος ότι θα προσφέρουμε στους μετόχους μας υψηλές αποδόσεις.»

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Intracom-Defense-NEA-FOTO
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

H Intracom Defense συμμετείχε στην Διεθνή Έκθεση IDEX 2023 στα Εμιράτα

Η εταιρεία παρουσίασε τα προηγμένα προϊόντα και λύσεις της στους τομείς των Υβριδικών Συστημάτων Ηλεκτρικής Ενέργειας, των Συστημάτων Τακτικής Επικοινωνίας & Πληροφοριών και των Συστημάτων Επιτήρησης.
Intracom-Defense-NEA-FOTO
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

IDE: Ξεκινά η διαδικασία πιστοποίησης για drones και αεροναυτικά προϊόντα

Πραγματοποιήθηκε σύσκεψη της εταιρείας με την Εθνική Στρατιωτική Αρχή Αξιοπλοΐας (ΕΣΑΑ), για την έναρξη της διαδικασίας έγκρισής της ως οργανισμού σχεδίασης στρατιωτικών αεροναυτικών προϊόντων.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Σ. Κόκκαλης: Στα 500 εκατ. η δύναμη πυρός της Intracom για επενδύσεις

Η μετατροπή σε επενδυτική εταιρεία είναι μια έξυπνη κίνηση για τους μετόχους, υποστήριξε ο πρόεδρος της Intracom. Σύντομα αναμένονται νέα για την πώληση της IDE. Πιθανή η εισαγωγή στο ΧΑ της εταιρείας ακινήτων.