ΓΔ: 2709.91 0.08% Τζίρος: 470.89 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03

Mediterranean Gas: Ολοκληρώθηκε το Market Test για το ΑRGO FSRU στο Βόλο

Εκδήλωση ενδιαφέροντος υπέβαλαν ελληνικές και διεθνείς εταιρείες, με το οποίο υπερκαλύφθηκε η συνολική δυναμικότητα του τερματικού σταθμού, ενώ οι ποσότητες που δηλώθηκαν είναι για περίοδο έως και 25 έτη.

Ολοκληρώθηκε, στις 19 Δεκεμβρίου 2022, η πρώτη φάση του Market Test για την εκδήλωση ενδιαφέροντος και δέσμευση δυναμικότητας στον τερματικό σταθμό ΑRGO FSRU στο Βόλο και το έργο θα προχωρήσει σύντομα στην επόμενη δεσμευτική φάση.

Αυτό αναφέρεται σε ανακοίνωση της Mediterranean Gas, στην οποία σημειώνεται, ότι εκδήλωση ενδιαφέροντος υπέβαλαν ελληνικές και διεθνείς εταιρείες, με το οποίο υπερκαλύφθηκε η συνολική δυναμικότητα του τερματικού σταθμού, ενώ οι ποσότητες που δηλώθηκαν είναι για περίοδο έως και 25 έτη. Ιδιαίτερα αυξημένη ήταν και η ζήτηση για επιπλέον αποθηκευτικό χώρο στον τερματικό σταθμό.  

Πρόκειται για ένα στρατηγικό και εμβληματικό έργο που αναπτύσσεται για να συμβάλει στις ενεργειακές ανάγκες της χώρας, αλλά και να αυξήσει την ικανότητα εισαγωγής και αποθήκευσης σε όλες τις βαλκανικές χώρες και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Το νέο τερματικό τοποθετημένο στην καρδιά της Μεσογείου και στο κέντρο του Εθνικού Συστήματος Μεταφοράς Φυσικού Αερίου, θα υποστηρίξει την ενεργειακή ασφάλεια και διαφοροποίηση της χώρας.

Η δυναμικότητα επαναεριοποίησης του ARGO θα ανέρχεται σε 5,2 bcm φυσικού αερίου ετησίως. Βρίσκεται στην καρδιά της Ελλάδας, στη μέση του ΕΣMΦΑ, προσφέροντας υψηλή πίεση για τη σωστή λειτουργία και βιωσιμότητα του Εθνικού Συστήματος και ευελιξία στους χρήστες του τερματικού, καθώς και ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών.

Το ARGO FSRU θα είναι η νέα ενεργειακή πύλη για την Ελλάδα και την Ευρώπη, κατατάσσοντας τον Βόλο και την Κεντρική Ελλάδα στον ενεργειακό χάρτη της χώρας, αλλά και της Ευρώπης.

Η διαδικασία της πρώτης φάσης του Market Test διεξήχθη υπό την εποπτεία της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ). Το έργο θα προχωρήσει σύντομα στην επόμενη δεσμευτική φάση.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εγκατάσταση φυσικού αερίου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Τσάφος: Οι πολιτικές ενέργειας χρειάζονται άμεση προσαρμογή

Ο Νίκος Τσάφος επισήμανε μετά τη Σύνοδο Υπουργών Ενέργειας στο Δουβλίνο πως ίσως δεν χρειάζεται πλέον η πλήρωση των αποθηκών φυσικού αερίου στην Ευρώπη, υπογραμμίζοντας την ανάγκη ενίσχυσης της ενεργειακής ασφάλειας.
Νταν Γιόργκενσεν πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Βρυξέλλες: Εξετάζονται νέα μέτρα για μείωση τιμής καυσίμων πριν τον χειμώνα

Η ΕΕ δεν αναμένει προβλήματα τροφοδοσίας τον φετινό χειμώνα, αλλά προειδοποιεί για πολύ υψηλές τιμές πετρελαίου και φυσικού αερίου, τονίζοντας ότι ο φετινός χειμώνας θα είναι δύσκολος για τα νοικοκυριά και τη βιομηχανία.
Αλέξανδρος Εξάρχου
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Εξάρχου: Επιβεβαιώθηκαν οι εκτιμήσεις του στους FT για τον Kανονισμό μεθανίου

Εκπρόσωπος της Κομισιόν ανακοίνωσε ότι εξετάζεται η αναβολή της έναρξης εφαρμογής του κανονισμού για το μεθάνιο, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις Εξάρχου σε συνέντευξή του στους Financial Times.
Πάυλος Μαρινάκης πορτραίτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δηλώσεις Μαρινάκη, Πάιατ και Ζεμενίδη για τον Κάθετο Διάδρομο

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης τόνισε τη σημασία του Κάθετου Διαδρόμου φυσικού αερίου, τονίζοντας ότι ισχυροποιεί ενεργειακά την Ελλάδα και προσελκύει διεθνείς κολοσσούς, δίνοντας νέα δυναμική στη χώρα.
Κάγια Κάλας Συνέντευξη Τύπου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κάλλας: Η Τουρκία πρέπει να σέβεται την κυριαρχία των κρατών-μελών της ΕΕ

Η Κάγια Κάλλας, ύπατη εκπρόσωπος της ΕΕ, στέλνει σαφές μήνυμα στην Τουρκία να σέβεται τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου, τονίζοντας τη δέσμευση της Ένωσης σε λύση του Κυπριακού βάσει ΟΗΕ και των αρχών της ΕΕ.