ΓΔ: 2053.58 1.44% Τζίρος: 255.22 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Φώτο: Shutterstock

Ο Andreas Borgeas, CEO του έργου ηλεκτρικής διασύνδεσης Ελλάδας – Αιγύπτου

Ο νέος CEO θα ηγηθεί των πρωτοβουλιών για την προώθηση της διεθνούς κοινοπραξίας, σε συνεργασία με τις ηγεσίες από Ελλάδα, Αίγυπτο και Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στο δυναμικό του ομίλου EUNICE εντάσσεται ο Andreas Borgeas, πρώην μέλος της Γερουσίας στη πολιτεία της Καλιφόρνια των ΗΠΑ, ως Διευθύνων Σύμβουλος του Greece-Africa Power (GAP), το διακρατικό έργο ηλεκτρικής διασύνδεσης Ελλάδας - Αιγύπτου.

«Από τη νέα του θέση, ο κ. Borgeas θα ηγηθεί των πρωτοβουλιών για την προώθηση της διεθνούς κοινοπραξίας, σε συνεργασία με τις ηγεσίες από Ελλάδα, Αίγυπτο και Ευρωπαϊκή Ένωση ώστε να επιταχυνθεί η ολοκλήρωση του έργου της ηλεκτρικής διασύνδεσης μεταξύ των δύο ηπείρων, Ευρώπης και Αφρικής», επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση.

Ο κ. Borgeas, δήλωσε: «Αποτελεί για εμένα ιδιαίτερη τιμή η συστράτευσή μου σε ένα έργο ζωτικής σημασίας για τα ελληνικά συμφέροντα, που αναδεικνύει τον ρόλο της Ελλάδας ως ενεργειακού ηγέτη και κόμβου στην Ν/Α Μεσόγειο και στην Ευρώπη, με μια ομάδα που αποτελείται από καταξιωμένα στελέχη με μακρά εμπειρία και υψηλή τεχνική κατάρτιση. H Ελλάδα αποκτά έναν μοναδικό ρόλο για την προάσπιση της ενεργειακής αυτονομίας και ασφάλειας της Ευρώπης. Πιστεύω βαθύτατα ότι τώρα είναι η στιγμή της Ελλάδας!»

Ο Γιώργος Καλαβρουζιώτης Δ/νων Σύμβουλος του Ομίλου Eunice και Πρόεδρος του GAP, είπε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που ο γερουσιαστής Andreas Borgeas θα ηγηθεί της ομάδας του GAP. Για εμάς, η άνθιση των ελληνοαμερικανικών σχέσεων τα τελευταία χρόνια αποτελεί μια σημαντική αφετηρία για την περαιτέρω ανάπτυξη και εμβάθυνση της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, σε τομείς όπως η ενέργεια. Το έργο της ηλεκτρικής διασύνδεσης Ελλάδας- Αιγύπτου, συγκεντρώνει ισχυρή υποστήριξη και από τις δύο πλευρές της Μεσογείου, χαρακτηρίζεται από σημαντικά πλεονεκτήματα, όσον αφορά τη κατασκευή, την γεωπολιτική αξία, την ενεργειακή αποτελεσματικότητα, την οικονομική βιωσιμότητα. Ο Γερουσιαστής Borgeas είναι ένα σπουδαίο και σημαντικό στέλεχος για την ομάδα μας και με χαρά τον καλωσορίζουμε στο όμιλο Eunice».

Εξάλλου, σε σχέση με την ηλεκτρική διασύνδεση των δύο χωρών σημειώνεται ότι ο ΑΔΜΗΕ και ο αντίστοιχος Διαχειριστής του Συστήματος της Αιγύπτου έχουν ανακοινώσει ότι το βασικό σενάριο για την υλοποίηση του έργου είναι η πρόταση GREGY- Interconnector της Elica Group (όμιλος Κοπελούζου).

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πυλώνες ρεύματος
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οι διεθνείς διασυνδέσεις φέρνουν φθηνό ρεύμα και μειώνουν τον κίνδυνο black out

Το επενδυτικό πρόγραμμα 6 δισ. ευρώ του ΑΔΜΗΕ και η διαβεβαίωση της Πολιτείας ότι θα προχωρήσει. Προτεραιότητα σε διασύνδεση με Ιταλία, Βόρειο Αιγαίο και Δωδεκάνησα και πώς το GREGY θα ρίξει τις τιμές ρεύματος και θα αυξήσει την ενεργειακή ασφάλεια.
Μάνος Μανουσάκης
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Μανουσάκης: Τα τρία μεγάλα έργα του ΑΔΜΗΕ για την επόμενη πενταετία

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ, Μάνος Μανουσάκης, παρουσίασε έργα 6 δισ. ευρώ για διεθνείς και νησιωτικές διασυνδέσεις, που ενισχύουν την ενεργειακή ασφάλεια και τη μετάβαση της χώρας.
Καλώδιο ηλεκτρικής διασύνδεσης
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δεύτερη προσπάθεια Γιόργκενσεν να «γεφυρώσει» το χάσμα για τον GSI

Στις 12 Νοεμβρίου η δια ζώσης συνάντηση με τον Ευρωπαίο Επίτροπο για την Ενέργεια και τη Στέγαση στις Βρυξέλλες για το GSI την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας - Κύπρου. Τι θα συζητηθεί και ποια σημεία θα ξεπεραστούν άμεσα.
Χρηματιστήριο μετοχών πίνακας
MARKET MAKER

Πάνω - κάτω δείκτες και ψυχολογία, ποιες μετοχές άντεξαν και σενάρια για ΑΔΜΗΕ

Τα σενάρια για αύξηση κεφαλαίου σε ΑΔΜΗΕ, ο ΟΤΕ και η ανακούφιση από Ρουμανία, η Theon που δυστυχώς δεν είναι στο Χ.Α., τα νούμερα της Εθνικής, η υπερβολή στη Jumbo και η «βουτιά» στη Wall Street..