ΓΔ: 1021.16 -2.97% Τζίρος: 91.68 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
BIS, VIS
Πηγή: ΒΙΣ Α.Ε.

Ισχύουν οι συζητήσεις της ΒΙΣ με μεγάλο ξένο όμιλο με στόχο την εξαγορά

Έχει λάβει χώρα μία γενική και καταρχήν εκδήλωση ενδιαφέροντος προς τον βασικό μέτοχο από μεγάλο αλλοδαπό όμιλο για την παραχώρηση σ' αυτόν του άνω πακέτου της ΒΙΣ ΑΕ, τονίζεται στην απάντηση.

Επιβεβαίωση από την ΒΙΣ ότι ο βασικός μέτοχος της (εταιρεία HQF, οικογένεια Φιλίππου) βρίσκεται σε συζητήσεις με μεγάλο αλλοδαπό όμιλο για την παραχώρηση σε αυτόν του 91,314% των μετοχών της. «Μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει οιαδήποτε εξέλιξη, ή πρόταση ή προσφορά, ούτε έχει λάβει χώρα οιαδήποτε συζήτηση για καταβληθησόμενο τίμημα ή λοιπούς όρους πώλησης, ούτε υπάρχει δεσμευτική ή μη δεσμευτική προσφορά γραπτή ή προφορική», επισημαίνει η εταιρεία στην απάντησή της.

Αναλυτικά η απάντησή της στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς:

Κατόπιν του από 02.02.2023 ερωτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, με το οποίο καλούμεθα να επιβεβαιώσουμε ή διαψεύσουμε, ύστερα από λήψη πληροφόρησης από τον βασικό μας μέτοχο, δημοσίευμα του ηλεκτρονικού Τύπου στο οποίο, μεταξύ άλλων, αναφέρεται ότι:

«… έντονη είναι η φημολογία στην αγορά ότι η οικογένεια Φιλίππου βρίσκεται πολύ κοντά σε συμφωνία με μεγάλο (ξένο;) όμιλο, για την παραχώρηση πλειοψηφικού πακέτου της χαρτοβιομηχανίας ΒΙΣ. Μια πρώτη προσέγγιση πηγών που παραδοσιακά έχουν επαφές με τον όμιλο, επιβεβαίωσε ότι «πράγματι γίνονται κάποιες συζητήσεις, αλλά τίποτε ακόμη δεν είναι σίγουρο …», απαντούμε τα ακόλουθα:

Κατόπιν επικοινωνίας με τον βασικό μας μέτοχο, ο οποίος είναι η εταιρία HQF AE, η οποία σήμερα συμμετέχει στο καταβεβλημένο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας μας με ποσοστό 91,314% και ελέγχεται από τον Ιωάννη Φιλίππου και τα τέκνα του, πληροφορηθήκαμε ότι έχει λάβει χώρα μία γενική και καταρχήν εκδήλωση ενδιαφέροντος προς τον βασικό μέτοχο από μεγάλο αλλοδαπό όμιλο για την παραχώρηση σ' αυτόν του άνω πακέτου της ΒΙΣ ΑΕ.

Μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει οιαδήποτε εξέλιξη, ή πρόταση ή προσφορά, ούτε έχει λάβει χώρα οιαδήποτε συζήτηση για καταβληθησόμενο τίμημα ή λοιπούς όρους πώλησης, ούτε υπάρχει δεσμευτική ή μη δεσμευτική προσφορά γραπτή ή προφορική. Αν υπάρξει στο μέλλον εξέλιξη που πληροί αφ' εαυτού τα κριτήρια προνομιακής πληροφορίας, θα ανακοινωθεί σύμφωνα με τον νόμο.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Intrum, Georgakopoulos
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Χαρτοφυλάκιο 72 ξενοδοχείων αξίας 254 εκατ. ευρώ πωλήθηκε από την Intrum

Το χαρτοφυλάκιο Tethys περιλαμβάνει ξενοδοχειακές μονάδες σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς εκ των οποίων οι 22 βρίσκονται σε νησιά του Αιγαίου, με 11 ακόμα στην Κρήτη και 19 σε Μακεδονία και Θράκη.