ΓΔ: 1021.16 -2.97% Τζίρος: 91.68 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Lampsa.gr

Κοινό ομολογιακό δάνειο 75,1 εκατ. ευρώ για τη Λάμψα από τρεις τράπεζες

Η διάρκεια ορίζεται σε 12,6 έτη και θα χρησιμοποιηθεί από αποκλειστικά και εξ ολοκλήρου με σκοπό την αναχρηματοδότηση του υφιστάμενου ομολογιακού δανείου.

Η Λάμψα ανακοίνωσε την υπογραφή κοινού ομολογιακού δανείου ύψους 75,1 εκατ. ευρώ με τις τράπεζες Eurobank, Alpha Bank και Εθνική Τράπεζα.

Η διάρκεια ορίζεται σε 12,6 έτη και θα χρησιμοποιηθεί από αποκλειστικά και εξ ολοκλήρου με σκοπό την αναχρηματοδότηση του υφιστάμενου ομολογιακού δανείου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της εταιρείας:

Η Εταιρεία Ελληνικών Ξενοδοχείων Λάμψα Α.Ε. ανακοινώνει την υπογραφή Σύμβασης Κάλυψης Κοινού Εμπραγμάτως Εξασφαλισμένου Ομολογιακού Δανείου διάρκειας δώδεκα ετών και έξι μηνών και ποσού 75.100.470 ευρώ, δυνάμει της οποίας οι «EUROBANK ERGASIAS Α.Ε.», «ALPHA BANK A.E.» και «ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε.» συμφώνησαν να καλύψουν, αναλάβουν και αγοράσουν τους τίτλους ομολογιών, που η Εταιρεία θα εκδώσει και θα παραδώσει σε αυτές.

Ως συμβατικό επιτόκιο του ομολογιακού δανείου συμφωνήθηκε το άθροισμα του επιτοκίου EURIBOR εξαμήνου πλέον περιθωρίου.

Το προϊόν του Ομολογιακού Δανείου θα χρησιμοποιηθεί από την Εκδότρια αποκλειστικά και εξ ολoκλήρου με σκοπό την αναχρηματοδότηση του Υφιστάμενου Ομολογιακού Δανείου. Οι όροι του ως άνω δανείου κρίνονται ιδιαίτερα ευνοϊκοί από πλευράς αποδόσεως, μειώνοντας σημαντικά το επιτόκιο χορήγησης σε σχέση με το υφιστάμενο δάνειο και κατ' επέκταση και το χρηματοοικονομικό κόστος της επιχείρησης, και αντανακλούν την εμπιστοσύνη που δημιουργούν τα υγιή μεγέθη της.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Λάμψα: Η ανάκαμψη του τουρισμού οδήγησε σε αύξηση 322% της κερδοφορίας

Αν και τα πολυτελή ξενοδοχεία του ομίλου παρέμειναν κλειστά στο μεγαλύτερο διάστημα του πρώτου εξαμήνου, ο όμιλος ΛΑΜΨΑ κατέγραψε αξιοσημείωτη βελτίωση των μεγεθών, τα οποία όμως υπολείπονται σημαντικά από τα αντίστοιχα του 2019.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Διαψεύδει η Λάμψα τις φήμες πώλησης του ξενοδοχείου Μεγάλη Βρετανία

Κύκλοι της εταιρείας αναφέρουν ότι «"πληροφορίες” περί πώλησης του Ξενοδοχείου "Μεγάλη Βρετανία”, κινούνται στη σφαίρα του φαιδρού και δη σε μία περίοδο ιδιαίτερα δύσκολη για τη χώρα και τον ελληνικό τουρισμό, στην οποία δεν χωρούν αστειότητες»