ΓΔ: 1023.44 -1.19% Τζίρος: 70.37 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Sunlight Group
Πηγή: Sunlight Group

Έκλεισε η συμφωνία εξαγοράς της Triathlon Holding από τη Sunlight Group

Οι δύο εταιρείες συνεργάζονται για να προσφέρουν στους κλάδους που εξυπηρετούν λύσεις αποθήκευσης ενέργειας, οι οποίες συνδυάζουν καινοτομία, οικονομική απόδοση και υψηλή αποτελεσματικότητα.

Τον Δεκέμβριο του 2022 ανακοινώθηκε ότι η Sunlight Group Συστήματα Αποθήκευσης Ενέργειας (Sunlight Group) υπέγραψε με την Geraer Batterie-Dienst GmbH συμφωνία για την εξαγορά του 51% του μετοχικού κεφαλαίου της Triathlon Holding GmbH (TRIATHLON). Οι αρμόδιες αρχές ανταγωνισμού πιστοποίησαν το κλείσιμο της συναλλαγής, η οποία και ολοκληρώθηκε σήμερα, 7 Φεβρουαρίου 2023.

Όπως αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση, οι Sunlight Group και TRIATHLON συνεργάζονται τα τελευταία 20 χρόνια για να προσφέρουν στους κλάδους που εξυπηρετούν λύσεις αποθήκευσης ενέργειας, οι οποίες συνδυάζουν καινοτομία, οικονομική απόδοση και υψηλή αποτελεσματικότητα. Οι εταιρείες διαθέτουν χαρτοφυλάκια ποιοτικών και καινοτόμων προϊόντων, παγκόσμιας κλάσης πόρους και υποδομές για ανάπτυξη και παραγωγή, και πρόσβαση στις διεθνείς αγορές της ενδοεφοδιαστικής αλυσίδας και των συστημάτων αποθήκευσης ενέργειας για βιομηχανικές εφαρμογές. Με την ολοκλήρωση του mega-deal μεταξύ τους, δημιουργείται ένας πραγματικός ηγέτης στην αγορά, καθώς αλλάζει το τοπίο στην εκτός δρόμου ηλεκτροκίνηση και την αποθήκευση ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές. 

Ενισχυμένη με την προσθήκη της TRIATHLON, η Sunlight Group θα επιδιώξει να καταστεί παγκόσμιος ηγέτης, με έμφαση στις αγορές της Ευρώπης και της Αμερικής. Βασιζόμενος στις μεγάλες επενδύσεις, την διαρκώς αυξανόμενη παραγωγή και τις δυνατότητές του στην καινοτομία σε μπαταρίες μολύβδου-οξέος και ιόντων λιθίου, ο οργανισμός θα συμβάλλει σημαντικά στην απανθρακοποίηση, την ενεργειακή μετάβαση και την ενεργειακή ασφάλεια. Η εξαγορά αυτή, στο πλαίσιο της ευρύτερης στρατηγικής εξαγορών και συγχωνεύσεων και του πλάνου επέκτασης της Sunlight, αναμένεται να ξεκλειδώσει νέες δυνατότητες σε ό,τι αφορά το εύρος των διαθέσιμων προϊόντων και τη γεωγραφική κάλυψη των παρεχόμενων υπηρεσιών. Κατά συνέπεια, οι πελάτες θα επωφελούνται από τη συνεχή υποστήριξη και την παροχή όλων των λύσεων που χρειάζονται από έναν προμηθευτή, και θα απολαμβάνουν το μέγιστο της προστιθέμενης αξίας. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Sunlight Group
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Πρωτοποριακό έργο ανακύκλωσης μπαταριών λιθίου από τη Sunlight Group

Πρωταρχικός στόχος του έργου είναι η δημιουργία πιλοτικής μονάδας με δυναμικότητα ανακύκλωσης 500 τόνων μπαταριών λιθίου ετησίως στις παραγωγικές εγκαταστάσεις της Sunlight Group στην Ξάνθη.
Sunlight
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Sunlight: Ενισχύει την παρουσία στο Ισραήλ με την εξαγορά εταιρείας

Η ελληνική εταιρεία προχώρησε στην εξαγορά του 51% της Israeli Industrial Batteries που διαθέτει το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς στο Ισραήλ για μπαταρίες ηλεκτρικών περονοφόρων, ως βασικός προμηθευτής Κατασκευαστών Αρχικού Εξοπλισμού.
Sunlight
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Στις στρατηγικές επενδύσεις εντάχθηκε σχέδιο 102,5 εκατ. της Sunlight

Η επένδυση αφορά στον εκσυγχρονισμό και την βελτίωση υφιστάμενης εγκατάστασης για την αύξηση της συνολικής παραγωγικής δυναμικότητας της εταιρείας και πρόκειται να δημιουργήσει 220 νέες θέσεις εργασίας.
Sunlight-Triathlon-Agreement
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Mega-deal από τη Sunlight που εξαγόρασε το 51% της γερμανικής Triathlon

Η συμφωνία επαναπροσδιορίζει και αλλάζει πλήρως το τοπίο στις βιομηχανικές μπαταρίες μολύβδου-οξέος και ιόντων λιθίου και δημιουργεί ευκαιρίες περαιτέρω ανάπτυξης και επέκτασης – πάντα με έμφαση στις ανάγκες των πελατών.
Sunlight
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Sunlight: Στα 22,9 εκατ. ευρώ το EBITDA στο α΄ εξάμηνο με άνοδο 31%

Η εταιρεία, μέλος του διεθνούς επενδυτικού ομίλου Olympia, ανακοίνωσε αύξηση της τάξης του 45% του κύκλου εργασιών που διαμορφώθηκε στα 183 εκατ. ευρώ. Σε επενδύσεις ύψους 33,5 εκατ. ευρώ έχει προχωρήσει στο πρώτο εξάμηνο του έτους.