ΓΔ: 1218.65 -0.52% Τζίρος: 318.68 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Ισχυρή ανάκαμψη του Athens Metro Mall, προσθήκη νέων καταστημάτων

Ο όμιλος Κωνσταντίνου επεκτείνει την παρουσία του στην λιανική μέσω της εταιρείας Ταλίμα, ανοίγοντας νέα καταστήματα Adidas και της αλυσίδας οικιακού εξοπλισμού Διάφανο.

Δυναμική επιστροφή στις επιδόσεις προ πανδημίας κατέγραψε το εμπορικό κέντρο Athens Metro Mall το 2022, ενώ και οι πρώτοι μήνες του 2023 παρουσιάζουν θετική δυναμική. Όπως σημειώνει στο BD ο κ. Γιώργος Καρίβαλης, διευθυντής του εμπορικού κέντρου που ελέγχεται από την εταιρεία Ταλίμα ΑΕ, στην παρούσα φάση δεν υπάρχουν κενοί εμπορικοί χώροι, ενώ δρομολογούνται σημαντικές ανακαινίσεις/αναβαθμίσεις υφιστάμενων καταστημάτων. Τα δε έσοδα της εταιρείας πλησίασαν το 2022 τα επίπεδα του 2019, οπότε είχαν ανέλθει σε 13 εκατ ευρώ.

Νέα προσθήκη στους χώρους του Metro Mall αποτελεί το κατάστημα της αλυσίδας Funky Buddha, το οποίο λειτούργησε μέσα στο περασμένο καλοκαίρι σε χώρο 520 τμ, ενώ αυτές τις ημέρες ολοκληρώνεται η ανακαίνιση και επέκταση του καταστήματος αθλητικών ειδών της Adidas, το οποίο θα εκτείνεται σε 380 τμ. Το συγκεκριμένο σημείο αποτελεί κατάστημα franchise της Ταλίμα, η οποία πρόσφατα υπέγραψε ακόμη δύο συμβόλαια με την γερμανική φίρμα αθλητικών ειδών για την λειτουργία δύο καταστημάτων Adidas στην Θεσσαλονίκη, στο εμπορικό κέντρο Mediterranean Cosmos, και στην Αθήνα, στο The Mall Athens. Συνολικά, η Ταλίμα λειτουργεί 8 καταστήματα Adidas στην χώρα μας, ως master franchisee, κι επιπλέον 8 σημεία στην Ρουμανία και 4 στη Βουλγαρία.

Στα σήματα που επίσης αναπτύσσει η εταιρεία συμφερόντων του ομίλου Κωνσταντίνου συμπεριλαμβάνονται επίσης τα Benetton, Women’s Secret, αλλά και η αλυσίδα οικιακού εξοπλισμού Διάφανο. Η τελευταία λειτουργεί συνολικά 10 καταστήματ στην χώρα μας, ενώ δρομολογείται η προσθήκη ακόμη ενός σημείου στο Ηράκλειο της Κρήτης, το αμέσως επόμενο διάστημα. Σημειώνεται ότι στον χώρο του επίπλου, η ίδια εταιρεία έφερε και την αμερικανική αλυσίδα Ashley, η οποία σήμερα λειτουργεί τρία καταστήματα, ωστόσο έχει πλέον αποσπαστεί από τον όμιλο, ως ανεξάρτητο επιχειρηματικό σχήμα, με επικεφαλής τον κ. Δ. Βιτσαξάκη.

Σε ό,τι αφορά τέλος το νέο εγχείρημα του ομίλου Κωνσταντίνου για την ανάπτυξη νέου εμπορικού προορισμού στην περιοχή της Μεταμόρφωσης, ο όμιλος βρίσκεται ήδη σε συνομιλίες με ενδιαφερόμενους tenants. Πρόκειται για επένδυση ύψους 93 εκατ ευρώ και χρονικό ορίζοντα ολοκλήρωσης την διετία, εφόσον εγκριθούν οι σχετικές περιβαλλοντικές μελέτες και ξεπεραστούν τα γραφειοκρατικά εμπόδια.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Μετ' εμποδίων η εξυγίανση της Folli Follie, νέο πρόβλημα οι εκλογές

Οι επαναληπτικές εκλογές του Ιουνίου δημιουργούν ερωτηματικά για τον χρόνο τέλεσης της ποινικής δίκης και αποδέσμευσης κρίσιμων περιουσιακών στοιχείων. Η εταιρεία πληρώνει μισθούς, καθυστερεί άλλες υποχρεώσεις.
ΙΚΕΑ - The Mall Athens
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Φουρλής: Ισχυρή αύξηση των πωλήσεων, προβληματίζουν τα επιτόκια

Ξεπέρασε το 20% η αύξηση πωλήσεων του πρώτου τριμήνου και συνεχίζεται με τον ίδιο ρυθμό. Ο τριπλασιασμός των επιτοκίων πιέζει την κερδοφορία, αντίβαρο η αναδιαπραγμάτευση μισθωμάτων.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Notos Galleries: Νέα εμπορικά σήματα, εφαρμόζεται το σχέδιο εξυγίανσης

Ο όμιλος έκλεισε την χρήση του 2022 με πωλήσεις άνω των 110 εκατ. ευρώ και αναμένεται περαιτέρω ενίσχυση των εσόδων του, καθώς προχώρησε σε νέες συμφωνίες διανομής γνωστών brands καλλυντικών και ένδυσης.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

«Έκρηξη» σε εξαγωγές ελληνικών καλλυντικών, θα φτάσουν φέτος τα 600 εκατ.

Η διεθνής αγορά προϊόντων περιποίησης δέρματος αναμένεται να αυξηθεί με ρυθμό 5% μέσα στην επόμενη διετία. Εξαγωγές και πωλήσεις μέσω φαρμακείων δίνουν ώθηση στις ελληνικές εταιρείες.
Levi Strauss, Jeans
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Νέα εποχή για τη Levi's στην Ελλάδα: Η συνεργασία με τον όμιλο Φάις

Από τον όμιλο Φάις προστίθενται δύο νέα καταστήματα της ιστορικής αμερικανικής φίρμας σε Κηφισιά και Γλυφάδα. Τρία σημεία λειτουργεί η ελληνική θυγατρική, διατηρώντας παράλληλα αρκετές συνεργασίες στη χονδρική.