ΓΔ: 1218.65 -0.52% Τζίρος: 318.68 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Hotel-Kipriotis
Φωτο: Ξενοδοχειακός Όμιλος Κυπριώτη

Διευκρινίσεις από την Μ. Κυπριώτη για τη μεταβίβαση του 45% στην HIG

Το ποσοστό συμμετοχής της κ. Κυπριώτη στον ξενοδοχειακό όμιλο Γ. Κυπριώτη έχει μεταβιβαστεί σε εταιρεία συμφερόντων της HIG από τον Δεκέμβριο, όπως διευκρινίζει με ανακοίνωσή της.

Στην μεταβίβαση του ποσοστού της 45% στον όμιλο Κυπριώτη στη HIG (Κως Συμμετοχών Μον. ΑΕ) ξεκαθαρίζει ότι έχει προχωρήσει η Μιράντα Κυπριώτη, στο πλαίσιο σχετικής συμφωνίας εξυγίανσης του ξενοδοχειακού ομίλου της Δωδεκανήσου.

Σε ανακοίνωσή της, η κ. Κυπριώτη αναφέρει:

«Στο πλαίσιο της έντιμης, συνετής, δίκαιης και διάφανης επιχειρηματικότητας που εισήγαγε και τήρησε ο αείμνηστος πατέρας μου και ιδρυτής του Ομίλου "ΚΥΠΡΙΩΤΗ" και των ηθικών αρχών και αξιών από τις οποίες εμφορείται η οικογένειά μας, και σε απάντηση δημοσιευμάτων που αναφέρονται στο όνομά μου σε σχέση με την εταιρεία "Γ. Κυπριώτης & Υιοί Α.Ε.", διευκρινίζονται τα ακόλουθα:

Ήδη από τις 2.12.2022 το ποσοστό συμμετοχής μου (45%) στο μετοχικό της κεφάλαιο "Γ. Κυπριώτης & Υιοί Α.Ε." που κατείχα από το έτος 2006, το έχω μεταβιβάσει στην εταιρεία "Κως Συμμετοχών Μον. Α.Ε.", θυγατρική της "Tempus Holding 97 Sarl" (σ.σ. εταιρεία που συνδέεται με κεφάλαια της HIG), βασικής πιστώτριας της εταιρείας "Γ. Κυπριώτης & Υιοί Α.Ε.".

Η μεταβίβαση αυτή έλαβε χώρα μετά από πολύμηνες διαπραγματεύσεις, στο πλαίσιο προσπάθειας εξυγίανσης της Εταιρείας και εξυπηρέτησης του δανεισμού της, στις οποίες συμμετείχε και ο μέτοχος πλειοψηφίας.

Ο μέτοχος πλειοψηφίας και νόμιμος εκπρόσωπος της Εταιρείας γνώριζε τη μεταβίβαση των μετοχών μου, πριν η εν λόγω μεταβίβαση ανακοινωθεί τυπικώς στην Εταιρεία. Παρά ταύτα και λόγω προσωρινής διαταγής του δικαστηρίου στο πλαίσιο δήθεν προσωπικής διαφοράς (την οποία τάχιστα η Ελληνική Δικαιοσύνη θα κρίνει ουσιαστικώς) συνεχίζω να παραμένω εγγεγραμμένη στο βιβλίο μετόχων της Εταιρείας "Γ. Κυπριώτης & Υιοί Α.Ε." -παρότι δεν είμαι πλέον κυρία των μετοχών αυτών- και έτσι εξακολουθώ να ασκώ (αντί του νέου μετόχου) τα δικαιώματα εκ των μετοχών του 45% έναντι της Εταιρείας και να συμμετέχω στις Γενικές Συνελεύσεις της, μόνο και μέχρι να επιλυθεί το θέμα από τα δικαστήρια.

Τα θέματα της διοίκησης και διαχείρισης της Εταιρείας και οι αποφάσεις και συνεργασίες αυτής, που δημοσιοποιούνται στον τύπο, δεν αποτελούν αντικείμενο δημόσιας τοποθέτησής μου. Ειδικά δε, εν σχέσει με την εσχάτως προβαλλόμενη σύμβαση εκμίσθωσης των ξενοδοχείων της "Γ. Κυπριώτης & Υιοί Α.Ε." σε μία νεοσύστατη μονοπρόσωπη ΙΚΕ, δεν είχα ούτε έχω λάβει υπό οιαδήποτε ιδιότητά μου, καμία πληροφόρηση και ούτε αυτή έτυχε εγκρίσεως.

Πέραν αυτών, θα ήθελα να εκφράσω την έντονη δυσαρέσκειά μου για την πρακτική χρησιμοποίησης του Τύπου, δια της παράθεσης δικογράφων, δικαστικών αποφάσεων και προσωπικών δεδομένων, για τη δημιουργία εντυπώσεων χάριν της εξυπηρέτησης ιδίων συμφερόντων, που κανένα ενδιαφέρον -πολλώ μάλλον δικαιολογημένο- δεν έχουν για το ευρύ κοινό.

Τέλος, ευελπιστώ να πρυτανεύσει η λογική, η σύνεση, ο σεβασμός και η αξιοπρέπεια, όπως αρμόζει στο όνομα, στο κύρος και στη φήμη της Εταιρείας και των ανθρώπων της».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Έρχεται στο Ελληνικό τo πρώτο ξενοδοχείο Mandarin Oriental της Αθήνας

Η επένδυση περιλαμβάνει ξενοδοχείο 5 αστέρων με 123 δωμάτια και σουίτες, καθώς και 17 επώνυμες πολυτελείς κατοικίες/διαμερίσματα (branded residences), με θέα στον Σαρωνικό κόλπο και άμεση πρόσβαση στη θάλασσα.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τρ. Πειραιώς: Χρηματοδοτεί την κατασκευή πολυτελούς ξενοδοχείου

Η χρηματοδότηση του έργου της ΕΚΤΕΡ περιλαμβάνει τη χορήγηση μακροπρόθεσμου δανείου, συνολικού ποσού 42,6 εκατ. ευρώ, με την αξιοποίηση δανειακών κεφαλαίων, από πόρους του ΤΑΑ, και δανειακών κεφαλαίων από την τράπεζα.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Αlpha Bank: Χρηματοδοτεί την αναβάθμιση ξενοδοχειακής μονάδας στη Θάσο

Το επενδυτικό σχέδιο της εταιρείας ύψους 7 εκατ. ευρώ θα χρηματοδοτηθεί μέσω της έκδοσης κοινού ομολογιακού δανείου ύψους 5,6 εκατ. ευρώ, με τη συμμετοχή του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας στην επένδυση να ανέρχεται σε 50%.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Alpha Bank: Χρηματοδοτεί την αναβάθμιση του Sirene Blue Resort

Στόχος της χρηματοδότησης είναι ο εκσυγχρονισμός με όρους καινοτομίας και πράσινης μετάβασης των υποδομών ενός από τα ιστορικά ξενοδοχεία του Πόρου. Στα 2,2 εκατ. ευρώ φτάνει η συνολική επένδυση που χρηματοδοτείται και από το Ταμείο Ανάκαμψης.