ΓΔ: 1464.39 0.46% Τζίρος: 72.81 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Διοικητικές αλλαγές στον Ομιλο Intrum, αναβάθμιση Γιώργου Γεωργακόπουλου

Δημιουργούνται δυο βασικοί τομείς: διαχείριση απαιτήσεων (servicing) και επενδυτικές δραστηριότητες. Ο κ. Γεωργακόπουλος αναλαμβάνει επικεφαλής του servicing στις 24 χώρες που δραστηριοποιείται ο όμιλος. Παραμένει επικεφαλής της Ελλάδας.

Σε μια σειρά σημαντικών οργανωτικών αλλαγών προχώρησε ο σουηδικός όμιλος Intrum, ο οποίος διατηρεί ισχυρή παρουσία στη χώρα μας, μέσω της Intum Hellas με στόχο την ενίσχυση της πελατοκεντρικής του στρατηγικής και την μεγιστοποίηση της αποδοτικότητας του ομίλου.

Στο πλαίσιο αυτό προχωρά στο διαχωρισμό των δύο βασικών δραστηριοτήτων του:

  • τη διαχείριση απαιτήσεων (servicing)
  • τις επενδυτικές δραστηριότητας (investment)

Επικεφαλής του servicing, που αποτελούν το μεγαλύτερο μέρος των δραστηριοτήτων του ομίλου, αναλαμβάνει σε επίπεδο ομίλου ο διευθύνων σύμβουλος της Intrum Hellas, Γιώργος Γεωργακόπουλος, διατηρώντας παράλληλα και την ευθύνη της Ελλάδας με τον υφιστάμενο ρόλο του ως Managing Director.

Πρόκειται για σημαντική αναβάθμιση του κ. Γεωργακόπουλου καθώς στον τομέα ευθύνης του θα περιλαμβάνονται οι 24 χώρες στις οποίες αναπτύσσει δραστηριότητα ο σουηδικός όμιλος. Θα έχει την ευθύνη για το στρατηγικό κομμάτι των πωλήσεων και marketing για τους μεγάλους πελάτες – συνεργάτες του Ομίλου καθώς επίσης και την στρατηγική ανάπτυξης και υλοποίησης όλων των προίόντων του Ομίλου.

Η αναβάθμιση του κ. Γεωργακόπουλου αποτελεί αναγνώριση της πολύ καλής πορείας της Intrum Hellas αλλά και το ειδικό βάρος της ελληνικής αγοράς στη στρατηγική του ομίλου.

Υπενθυμίζεται ότι ο όμιλος Intrum επεκτάθηκε στην ελληνική αγορά το 2019 με την υπογραφή στρατηγικής συμφωνίας με την Τράπεζα Πειραιώς δημιουργώντας μια νέα εταιρία διαχείρισης απαιτήσεων. Το κοινό σχήμα ανέλαβε τη διαχείριση του χαρτοφυλακίου μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων της Τράπεζας Πειραιώς καθώς επίσης και νέων μη εξυπηρετούμενων δανείων που θα δημιουργούνται.

 Ο όμιλος Intrum έχει παρουσία σε 24 χώρες και απασχολεί συνολικά περισσότερους από 10.000 εργαζόμενους.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Intrum, Georgakopoulos
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Γ. Γεωργακόπουλος (Intrum): Κλειδί η τεχνολογία στην εξυπηρέτηση των πελατών μας

Ο Global Head of Servicing της Intrum και Διευθ. Σύμβουλος της Intrum Ελλάδος εκτίμησε ότι η επενδυτική δραστηριότητα στην αγορά διαχείρισης απαιτήσεων στην Ευρώπη θα ανακάμψει ενώ αναμένονται αλλαγές λόγω νέων κανονισμών.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Intrum: Νέα διαδικτυακή πλατφόρμα εξυπηρέτησης δανειοληπτών

Στο επίκεντρο της εξυπηρέτησης της Intrum βρίσκεται η διαδικτυακή πλατφόρμα My Intrum Portal εφαρμόζοντας την άμεση και προσωποποιημένη επικοινωνία για την ενημέρωση των οφειλετών με διαφάνεια, ταχύτητα και αποτελεσματικότητα.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Επαναδειοδότηση της Quant από την Τράπεζα της Ελλάδος

Η επαναδειοδότηση ολοκληρώθηκε έπειτα από τον ενδελεχή έλεγχο των υποβληθέντων εγγράφων που πραγματοποίησε η Εποπτική Αρχή. Η Quant δραστηριοποιείται στην Ελλάδα και ολοκλήρωσε τη διαδικασία εντός της προκαθορισμένης προθεσμίας.