ΓΔ: 1206.11 -1.10% Τζίρος: 28.60 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:57:32 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
ΙΚΕΑ - The Mall Athens
ΙΚΕΑ - The Mall Athens

Φουρλής: Ανοίγει νέο IKEA στην Κρήτη, «ποντάρει» στο e-shop της Intersport

Το νέο κατάστημα μεσαίας κατηγορίας της IKEA στο Ηράκλειο Κρήτης βρίσκεται στο στάδιο της αδειοδότησης. Στο 10% του τζίρου έχουν ανεβεί οι ηλεκτρονικές πωλήσεις της Intersport.

Επενδύσεις συνολικού ύψους 8 εκατ .ευρώ δρομολογεί φέτος ο όμιλος Φουρλή, προκειμένου να ολοκληρώσει τις ανακαινίσεις και τις μετεγκαταστάσεις επιλεγμένων καταστημάτων της αλυσίδας αθλητικών ειδών Intersport, εντός κι εκτός ελληνικών συνόρων. Προηγήθηκε η διάθεση επενδυτικών κονδυλίων 19 εκατ. ευρώ το 2022, για τον εκσυγχρονισμό παλαιότερων καταστημάτων της αλυσίδας, ενώ ένα νέο σημείο προστέθηκε στις Σέρρες μέσα στο τρέχον έτος, ουσιαστικά ολοκληρώνοντας την επέκταση της παρουσίας της αλυσίδας στην χώρα μας. Συνολικά δε για φέτος, τα επενδυτικά κεφάλαια του ομίλου και για τις τρεις του δραστηριότητες εκτιμώνται σε 20 εκατ ευρώ.

Στην παρούσα φάση, πάντως, η διοίκηση του ομίλου Φουρλή δίνει έμφαση στις ηλεκτρονικές πωλήσεις της Intersport, κρίνοντας την πολυκαναλική προσέγγιση απαραίτητη στο σύγχρονο περιβάλλον. Σύμφωνα με πληροφορίες του BD, το ηλεκτρονικό κατάστημα της αλυσίδας συνεισφέρει περί το 10% του τζίρου της, με την πλειονότητα των επισκεπτών να αναζητά τις καλύτερες προσφορές στα αθλητικά είδη. Σε μία αγορά που έχει καταστεί εξαιρετικά ανταγωνιστική, ο όμιλος Φουρλή εκτιμά ότι η Intersport διατηρεί σημαντικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα έναντι των υπολοίπων αλυσίδων, καθώς εστιάζει συγκεκριμένα στα είδη που αφορούν αμιγώς στην άσκηση κι όχι τον συνδυασμό του athleisure ή των πιο fashion συλλογών, έχοντας κερδίσει τις προτιμήσεις όσων αθλούνται σε τακτική βάση κι ενδιαφέρονται για τα καλύτερα είδη από την άποψη της ποιότητας.

Σε ό,τι αφορά την αλυσίδα ΙΚΕΑ, στο στάδιο των αδειοδοτήσεων βρίσκεται το νέο σημείο μεσαίου μεγέθους στο Ηράκλειο της Κρήτης, ενώ κατασκευάζεται ήδη το κατάστημα της Πάτρας. Ο όμιλος έτσι θα ανεβάσει σε τέσσερα τα καταστήματα με εμβαδόν μεταξύ 6.000 και 14.000 τμ, σε Ελλάδα και Βουλγαρία, ενώ ένα ακόμη σημείο αντίστοιχου μεγέθους θα προστεθεί, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, στο Ελληνικό. Η αλυσίδα έχει επιλύσει τα σημαντικότερα προβλήματα ελλείψεων κάποιων εκ των ειδών της, από την αρχή του έτους, και διαβλέπει ήδη μέσα στο δεύτερο τρίμηνο του έτους αύξηση τζίρου αλλά και όγκου πωλήσεων συγκριτικά με πέρσι.

Τις ημέρες αυτές τίθεται σε λειτουργία επίσης το ηλεκτρονικό κατάστημα της νέας αλυσίδας Holland & Barrett, με τη διοίκηση του ομίλου να αποτιμά θετικά την έως τώρα εξέλιξη της αγοραστικής κίνησης στα τρία πρώτα καταστήματα της αλυσίδας συμπληρωμάτων διατροφής. Παράλληλα, η Φουρλής βρίσκεται σε αναζήτησή του επόμενου σημείου όπου θα λειτουργήσει η Η&Β, κατά πάσα πιθανότητα εντός των Αθηνών, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη το πλάνο προσθήκης ακόμη τριών σημείων μέχρι τη λήξη του έτους. Εκτιμάται ότι η αλυσίδα έχει βρει σε έναν βαθμό το αγοραστικό της κοινό, καθώς στα καταστήματα της διατίθενται προϊόντα σε καλή τιμή αλλά και το ανάλογο προσωπικό που μπορεί να παράσχει συμβουλές σε όσους τα αναζητούν.

Σημειώνεται τέλος ότι ο όμιλος προγραμματίζει τη δημόσια εγγραφή της Trade Estates μέσα στο τρέχον έτος, έχοντας καταγράψει αύξηση εσόδων κατά 184% το 2022 συγκριτικά με το 2021, και αποκομίζοντας καθαρή κερδοφορία ύψους 24 εκατ ευρώ. Στόχο της εταιρείας αποτελεί ο διπλασιασμός του αριθμού ακινήτων και της μισθωτικής επιφάνειας σε βάθος τετραετίας, με το χαρτοφυλάκιο της να υπολογίζεται σε 550 εκατ ευρώ. Επιπλέον, ο εταιρεία αξιολογεί νέα projects που έχουν την δυνατότητα να αυξήσουν την αξία του χαρτοφυλακίου στα επίπεδα των 700 εκατ ευρώ έως το 2028. Συνολικά, ο όμιλος Φουρλή εκτιμά ότι θα έχει έσοδα ύψους 750 εκατ. ευρώ μέχρι το 2026, με τα κέρδη προ φόρων να υπολογίζονται σε 8% του τζίρου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΙΚΕΑ - The Mall Athens
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Φουρλής: Ισχυρή αύξηση των πωλήσεων, προβληματίζουν τα επιτόκια

Ξεπέρασε το 20% η αύξηση πωλήσεων του πρώτου τριμήνου και συνεχίζεται με τον ίδιο ρυθμό. Ο τριπλασιασμός των επιτοκίων πιέζει την κερδοφορία, αντίβαρο η αναδιαπραγμάτευση μισθωμάτων.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Αύξηση πωλήσεων κατά 50% έως το 2026 προβλέπει ο Όμιλος Φουρλή

Το πρώτο τρίμηνο καταγράφεται αύξηση εσόδων σε διψήφιο ποσοστό, καθώς τα προβλήματα της εφοδιαστικής αλυσίδας για την ΙΚΕΑ έχουν σχεδόν εκλείψει. Η εξομάλυνση του ενεργειακού κόστους θα βελτιώσει τα κέρδη της Intersport.
Athlete's foot-Fourlis
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Στρατηγική επιλογή η έξοδος από την Τουρκία για τον όμιλο Φουρλή

Ο όμιλος είχε προϊδεάσει για την απόφαση εξόδου από την Τουρκία, έχοντας υποχρεωθεί σε σημαντικό περιορισμό του δικτύου καταστημάτων, προκειμένου να προσαρμοστεί στο δύσκολο οικονομικό περιβάλλον και να μειώσει τις απώλειες.
Athlete's foot-Fourlis
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τις αποφάσεις για την αγορά της Τουρκίας ανακοινώνει σύντομα η Φουρλής

Ο όμιλος αποτιμά θετικά την πώληση της αλυσίδας Athlete's Foot και δρομολογεί επενδύσεις 10 εκατ ευρώ φέτος για την επέκταση της αλυσίδας Intersport. Στα μέσα του μήνα το άνοιγμα των τριών πρώτων σημείων Holland & Barrett.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Όμιλος Φουρλή: Κοντά στα 500 εκατ. ο τζίρος με αύξηση 12% φέτος

Ο όμιλος βρέθηκε αντιμέτωπος με την εκτίναξη των λειτουργικών του δαπανών φέτος και με ελλείψεις στα IKEA. Προσδοκά εξομάλυνση το 2023 και ανάπτυξη σε διψήφιο ποσοστό. Ανοικτό το ενδεχόμενο εξόδου από την Τουρκία.