ΓΔ: 2478.2 -1.19% Τζίρος: 511.89 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:25:35
hdb
Φώτο: Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα

Ενεργοποιήθηκαν τα 3 νέα χρηματοδοτικά προϊόντα της Αναπτυξιακής Τράπεζας

Τα τρία προγράμματα είναι: Πράσινα Συγχρηματοδοτούμενα Δάνεια, Δάνεια Ψηφιακής Αναβάθμισης και Δάνεια Ρευστότητας Επιχειρήσεων.

Ενεργοποιήθηκαν τα τρία νέα χρηματοδοτικά προϊόντα της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας - HDB.

Όπως αναφέρεται σε χθεσινή ανάρτηση της HDB, ενεργοποιήθηκαν τα τρία νέα χρηματοδοτικά προϊόντα.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τα εξής:

Πράσινα Συγχρηματοδοτούμενα Δάνεια (Green Co-Financing Loans) με συνολικά διαθέσιμα δανειακά κεφάλαια ύψους έως 500 εκατ. ευρώ για χρηματοδοτήσεις επενδυτικού σκοπού σε ΜμΕ που υλοποιούν επενδύσεις ενεργειακής αναβάθμισης, ανάπτυξης παρόχων green services, ανάπτυξης δικτύων φόρτισης αυτοκινήτων τεχνολογίας χαμηλών ρύπων (ηλεκτροκίνητων ή υδρογόνου) καθώς και επενδύσεις σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, με απώτερο στόχο την μείωση των εκπομπών και την προστασία του περιβάλλοντος. Η διάρκεια των δανείων θα είναι από 2 έως 10 έτη και το ύψος αυτών θα κυμαίνεται από 80.000 ευρώ έως 8.000.000 ευρώ. Δίνεται δυνατότητα αξιοποίησης περιόδου χάριτος για τα 2 πρώτα έτη. 

Περισσότερες πληροφορίες: https://hdb.gr/growth-fund-green-co-financing-loans/

Δάνεια Ψηφιακής Αναβάθμισης (Digitalization Co-Financing Loans) με συνολικά διαθέσιμα δανειακά κεφάλαια ύψους έως 250 εκατ. ευρώ για χρηματοδοτήσεις επενδυτικού σκοπού σε ΜμΕ, για την υλοποίηση επενδύσεων ψηφιοποίησης και ψηφιακής αναβάθμισης των εργασιών/δραστηριοτήτων τους, με στόχο της αύξηση της παραγωγικότητας τους, τη μεγέθυνσή τους και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας υψηλής προστιθέμενης αξίας. Η διάρκεια των δανείων θα είναι από 2 έως 10 έτη ,το δε ύψος αυτών ανέρχεται από 25.000 ευρώ έως 1.000.000 ευρώ. Δίνεται δυνατότητα αξιοποίησης περιόδου χάριτος για τα 2 πρώτα έτη. 

Περισσότερες πληροφορίες: https://hdb.gr/growth-fund-digitalization-co-financing-loans/

Δάνεια Ρευστότητας Επιχειρήσεων (Liquidity Co-Financing Loans) με συνολικά διαθέσιμα δανειακά κεφάλαια ύψους έως 600 εκατ. ευρώ για χρηματοδοτήσεις κεφαλαίου κίνησης σε Μμε.

Στόχος των δανείων είναι η διευκόλυνση της ομαλής λειτουργίας του συναλλακτικού κυκλώματος των επιχειρήσεων καθώς και η αντιμετώπιση του αυξημένου ενεργειακού κόστους υπό τις παρούσες έκτακτες συνθήκες της αγοράς (αύξηση ενεργειακών δαπανών, τιμές πρώτων υλών, πληθωριστικές πιέσεις) και η προστασία των θέσεων εργασίας, ώστε να ανταπεξέλθουν με επιτυχία στις προκλήσεις της σύγχρονης επιχειρηματικότητας.

Η διάρκεια των δανείων θα είναι από 2 έως 5 έτη, και το ύψος του δανείου ανέρχεται από 10.000 ευρώ έως 1.500.000 ευρώ. Δίνεται δυνατότητα αξιοποίησης περιόδου χάριτος για τα 2 πρώτα έτη. 

Περισσότερες πληροφορίες https://hdb.gr/growth-fund-liquidity-co-financing-loans/

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Νίκος Παπαθανάσης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπαθανάσης: Η πιστοποίηση της ΕΑΤ ανοίγει νέο κεφάλαιο χρηματοδότησης

Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Νίκος Παπαθανάσης, χαρακτήρισε την πιστοποίηση Pillar Assessment της ΕΑΤ σημαντική επιτυχία, που ανοίγει τον δρόμο για νέα ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά εργαλεία και επενδύσεις.
Συνέδριο Regional Growth
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στο επίκεντρο του RGC 2026 η χρηματοδότηση πολύ μικρών επιχειρήσεων

Στο Regional Growth Conference συζητήθηκαν οι δυνατότητες χρηματοδότησης και τα εμπόδια για μικρομεσαίες επιχειρήσεις, με έμφαση στα εργαλεία της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας και την επέκταση νέων χρηματοδοτικών προϊόντων.
Σπίτι στεγαστικό δάνειο
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έως 2 Ιουνίου 2026 οι υπογραφές δανείων για το «ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ ΙΙ»

Οι δικαιούχοι του προγράμματος «ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ ΙΙ» καλούνται να ολοκληρώσουν τη διαδικασία υπογραφής της δανειακής τους σύμβασης έως 2/6/2026, προσκομίζοντας στην τράπεζα τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Μετά την ημερομηνία η σύμβαση δεν θα είναι εφικτή.