ΓΔ: 1270.35 -0.39% Τζίρος: 95.94 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Εθνική Ασφαλιστική

Αναβιώνει το σχέδιο πώλησης της Εθνικής Ασφαλιστικής

Επιστρέφει στη προσπάθεια πώλησης του 80% της Εθνικής Ασφαλιστικής η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος.

Έτοιμη να εντείνει τις προσπάθειές της για την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου της Εθνικής Ασφαλιστικής παρουσιάζεται η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος.

Στόχος της ΕΤΕ, όπως μεταδίδει το Bloomberg,  είναι να μεταβιβαστεί το 80% των μετοχών της εταιρείας μέχρι το τέλος του έτους, κίνηση που θα μπορούσε να αποφέρει έσοδα υψηλότερα των 500 εκατ. ευρώ.

Στην προσπάθειά της αυτή, καταλυτική αναμένεται η συμβολή των συμβούλων πώλησης, δηλαδή της Goldman Sachs και της Morgan Stanley,  οι οποίες πάντως, στο παρελθόν, δε κατάφεραν να ολοκληρώσουν τις συμφωνίες με τους ενδιαφερόμενους επενδυτές. Οι δύο επενδυτικοί κολοσσοί σαρώνουν την αγορά προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχει ουσιαστικό ενδιαφέρον από υποψήφιους αγοραστές.

Η Εθνική Τράπεζα σχεδιάζει να καλέσει τους ενδιαφερόμενους να εξετάσουν τα στοιχεία της εταιρείας, ανοίγοντας τα επονομαζόμενα "data rooms" της εντός του μηνός, όπως έγινε γνωστό από ελληνικές "πηγές" που δε θέλησαν να αποκαλυφθούν.

Υπενθυμίζεται ότι οι ενέργειες αυτές γίνονται ύστερα από τη συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία είχε ενισχύσει με κεφάλαια την ΕΤΕ κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχει χρονικό περιθώριο για ολοκλήρωση της πώλησης μέχρι και εντός του 2020, αφού η διοίκηση της Τράπεζας είχε εξασφαλίσει παράταση 2 ετών από την DGComp, με "ποινή" την πώληση του 80% αντί του 75% της ασφαλιστικής.

Σε κάθε περίπτωση όμως οι άνθρωποι της Εθνικής Τράπεζας επιθυμούν να μπουν οι βάσεις για τη πώληση των μετοχών εντός του φθινοπώρου, αφού δε θα ήθελαν να βρεθούν υπό ασφυκτική πίεση χρόνου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η Εθνική θα «παρκάρει» 13,5 δισ. σε ομόλογα

Το μεγάλο στρατηγικό πρόβλημα της επόμενης ημέρας, όχι μόνο για την Εθνική Τράπεζα, αλλά ευρύτερα για το εγχώριο τραπεζικό σύστημα, ανέδειξε η χθεσινή παρουσίαση του φιλόδοξου τετραετούς επιχειρησιακού σχεδίου, για την περίοδο 2019 - 2022, από την διοίκηση της τράπεζας στο Λονδίνο.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Εθν. Ασφαλιστική: Νέα ερωτήματα από Κομισιόν, νευρικότητα για το deal

Τις επόμενες ημέρες θα κριθεί αν η Ευρ. Επιτροπή Ανταγωνισμού δώσει πράσινο φως για την εξαγορά ή θα απαιτήσει πρόσθετα μέτρα. Ερωτηματικά για το τίμημα. Ανάκτηση κεφαλαίων σε χρόνο ρεκόρ πετυχαίνει το CVC μέσω υψηλών μερισμάτων.