ΓΔ: 1170.13 0.14% Τζίρος: 93.67 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Profile Software
Φωτο: Profile Software

Profile: Συνεργασία με Amazon Web Services στην ψηφιακή τραπεζική

Η εταιρεία πληροφορικής προσφέρει μια ολοκληρωμένη τραπεζική λύση καθώς το Finuevo Suite θα επιτρέψει στους πελάτες να επωφεληθούν από τη δύναμη του cloud για να μετασχηματίσουν πλήρως τις τραπεζικές τους λειτουργίες.

Η Profile Software, διεθνής εταιρεία ανάπτυξης λογισμικού, ανακοίνωσε τη συνεργασία με την  Amazon Web Services (AWS), κορυφαίο πάροχο υπηρεσιών cloud, προσφέροντας το Finuevo Suite ως μια πρωτοποριακή λύση Software-as-a-Service (SaaS).

Το Finuevo Suite συνδυάζει το Finuevo Core και το Finuevo Digital, καθιστώντας το μια ολοκληρωμένη τραπεζική λύση με ένα πρωτοποριακό σύστημα ψηφιακής τραπεζικής κορυφαίας τεχνολογίας. Η ενοποίηση θα επιτρέψει στους πελάτες της εταιρείας να επωφεληθούν από τη δύναμη του cloud για να μετασχηματίσουν πλήρως τις τραπεζικές τους λειτουργίες.

Η συνεργασία χρονολογείται από το 2021, όταν η Profile Software ξεκίνησε την ενσωμάτωση της πλατφόρμας Finuevo Core στην AWS. Το επόμενο έτος, η Profile Software παρουσίασε το Finuevo Digital, την πρωτοποριακή πλατφόρμα ψηφιακής τραπεζικής, προσφέροντας τη δυνατότητα στις τράπεζες να εμπλουτίσουν το ψηφιακό ταξίδι των πελατών.

Το Finuevo Suite, το οποίο προσφέρεται ως λύση SaaS, θα επιτρέψει στις τράπεζες να αποκομίσουν μια σειρά από οφέλη, όπως βελτιωμένη ευελιξία, απρόσκοπτη επεκτασιμότητα, ενισχυμένα μέτρα ασφάλειας και υψηλή απόδοση. Επιπλέον, αναμένεται να επωφεληθούν από την εκτεταμένη διαθεσιμότητα της λύσης σε διάφορες γεωγραφικές περιοχές, μειώνοντας την ανάγκη για δαπανηρές on-premises υποδομές.      

Ο Δρ. Απόστολος Κρητικόπουλος, Group Technical Director στην Profile Software τονίζει ό,τι «είμαστε στην ευχάριστη θέση να επεκτείνουμε τη διαθεσιμότητα των υπηρεσιών μας μέσω του cloud, προσεγγίζοντας χρηματοπιστωτικά ιδρύματα σε παγκόσμια κλίμακα. Η συνεργασία μας με την AWS δίνει τη δυνατότητα στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα να χρησιμοποιούν ανθεκτικά συστήματα, προσφέροντας βελτιωμένη εμπειρία και εμπλουτίζοντας το ταξίδι ψηφιακού μετασχηματισμού των πελατών τους, το οποίο συμβάλλει στην οικοδόμηση μιας βιώσιμης επιχείρησης με την πάροδο του χρόνου».

Ο κ. Przemek Szuder, Director, Central and Eastern Europe στην Amazon Web Services επισημαίνει ότι «οι τράπεζες κάθε μεγέθους έχουν κατανοήσει την ανάγκη να μεταφέρουν τις δραστηριότητες τους στο cloud, καθώς αυτή η επιλογή τους προσφέρει την ευκαιρία να εκσυγχρονιστούν, να επεκτείνουν τη διαθεσιμότητα των υπηρεσιών τους σε παγκόσμια κλίμακα και, έτσι, να μειώσουν τα κόστη, ενισχύοντας την ανάπτυξή τους».

Η Profile Software παραμένει προσηλωμένη στην ενίσχυση των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων παγκοσμίως, για την επίτευξη βιώσιμης ανάπτυξης μέσω προηγμένων λύσεων SaaS.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Profile Software
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Profile: Άλμα 43% της κερδοφορίας στα 1,5 εκατ. ευρώ στο α' εξάμηνο

Στα 12,5 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκε ο κύκλος εργασιών του ομίλου πληροφορικής, ενισχυμένος κατά 23% έναντι της περασμένης χρονιάς, με τη διοίκηση να αναμένει να διατηρηθούν οι σημαντικοί ρυθμοί ανάπτυξης μέχρι το τέλος του έτους.
Profile Software
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Profile: Κάλυψε πλήρως ομολογιακό δάνειο θυγατρικής ύψους 2,5 εκατ.

Το ομολογιακό θα χρησιμοποιηθεί από την κατά 100% θυγατρική εταιρεία αποκλειστικά και μόνο για την απρόσκοπτη και εμπρόθεσμη υλοποίηση του μεσοπρόθεσμου επιχειρηματικού πλάνου που έχει σχεδιάσει.
Profile Software
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Στην πώληση του 1,77% του μετοχικού της κεφαλαίου προχωρά η Profile

Η εταιρεία προτίθεται να προβεί σε πώληση μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης έως 430.941 ιδίων μετοχών που κατέχει, οι οποίες αντιστοιχούν σε ποσοστό 1,77% του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου αυτής.
Profile Software
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Profile: Αύξηση του τζίρου και άλμα 60% της κερδοφορίας στα 3,3 εκατ.

Ο όμιλος στοχεύει στην ενίσχυση της παρουσίας του στα έργα του ελληνικού Δημοσίου. O κύκλος εργασιών παρουσίασε αύξηση 30% και ανήλθε σε 25 εκατ. ευρώ, με τον όμιλο να κλείνει νέες συμφωνίες και σημαντικές επεκτάσεις με 34 οργανισμούς σε 12 χώρες.