ΓΔ: 1480.23 -0.15% Τζίρος: 72.57 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Καλύτερο από τις αρχικές προβλέψεις το δεύτερο τρίμηνο της Φουρλής

Άρχισε τη λειτουργία του το ηλεκτρονικό κατάστημα της Holland & Barrett, ενώ βάσει σχεδίου εξελίσσονται οι εργασίες για την κατασκευή των δύο νέων σημείων ΙΚΕΑ σε Πάτρα και Ηράκλειο.

Παραμένει σταθερός και επιτεύξιμος ο στόχος για αύξηση των εσόδων του ομίλου Φουρλή με διψήφιο ποσοστό φέτος, καθώς και η σημαντική βελτίωση της κερδοφορίας του, σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν κατά την διάρκεια της ετήσιας τακτικής γενικής συνέλευσης της εισηγμένης. Σε γενικές γραμμές, η διοίκηση του ομίλου εξέφρασε ικανοποίηση για την εξέλιξη του δεύτερου τριμήνου της χρήσης, κάνοντας λόγο για ένα περιβάλλον καλύτερο του αναμενόμενου ως προς τις καταναλωτικές δαπάνες, παρά τις πληθωριστικές πιέσεις.

Πλήρως λειτουργικό είναι πλέον το ηλεκτρονικό κατάστημα της αλυσίδας Holland & Barrett, ενώ παραμένει ο στόχος για το άνοιγμα τριών ακόμη σημείων μέσα στο τρέχον έτος. Σε εξέλιξη βρίσκονται επίσης οι εργασίες για το άνοιγμα των δύο νέων καταστημάτων ΙΚΕΑ, σε Ηράκλειο και Πάτρα, ενώ σε πιο μακροπρόθεσμο πλάνο τοποθετείται το άνοιγμα του νέου σημείου στο εμπορικό πάρκο του Ελληνικού, σε συνάρτηση με την εξέλιξη των ευρύτερών εργασιών ανάπλασης του Hellinikon Project.

Η διοίκηση του ομίλου εκτιμά περαιτέρω ότι η αγορά επίπλων και οικιακού εξοπλισμού είναι αρκετά υποτιμημένη στην χώρα μας, τόσο εξαιτίας της δεκαετούς οικονομικής περιπέτειας της χώρας, όσο και εν συνεχεία εξαιτίας των περιορισμών της πανδημίας. Ως εκ τούτου, εκτιμάται ότι οι προοπτικές είναι πολύ καλές για τη μεγιστοποίηση των μεριδίων αγοράς της ΙΚΕΑ μεσο-μακροπρόθεσμα, με τις πρώτες ενδείξεις βελτίωσης των επιδόσεων της σουηδικής αλυσίδας να είναι ήδη ορατές.

Παράλληλα, προγραμματίζεται για τον προσεχή Οκτώβριο κατά πάσα πιθανότητα η δημόσια εγγραφή της θυγατρικής εταιρείας Trade Estates, με τις αποδόσεις για τους μετόχους να υπολογίζονται περί το 7,5%. Ο προσανατολισμός της εταιρείας είναι οι επενδύσεις σε εμπορικά πάρκα και logistics, με την μικτή εκτιμώμενη αξία των ακινήτων της να αναμένεται να ξεπεράσει τα 700 εκατ ευρώ μέσα στα επόμενα 7 έτη, από 300 εκατ ευρώ σήμερα.

Η γενική συνέλευση ενέκρινε τέλος τις οικονομικές καταστάσεις ομίλου και εταιρείας για την χρήση του 2022, ενώ αποφάσισε την διανομή συνολικού μερίσματος ποσού 0,11 ευρώ ανά μετοχή. Επιπλέον, ενέκρινε την αναθεωρημένη πολιτική αποδοχών του διοικητικού συμβουλίου, αλλά και την εκλογή του κ. Δημητρίου Βαλαχή στην θέση του νέου διευθύνοντος συμβούλου κι εκτελεστικού μέλους του ΔΣ, σε αντικατάσταση του παραιτηθέντος κ. Απόστολου Πεταλά.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Επιστροφή σε διψήφια ανάπτυξη βλέπει για το 2024 ο όμιλος Φουρλή

Κοντά στα 30 εκατ. ευρώ θα επενδύσει φέτος ο όμιλος για την επέκταση των αλυσίδων του αλλά και την ανακαίνιση υφιστάμενων καταστημάτων ΙΚΕΑ και Intersport. Μειώσεις τιμών σε δημοφιλή προϊόντα της σουηδικής αλυσίδας.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ενισχύει την παρουσία του ο όμιλος Φουρλή με αύξηση των επενδύσεων

Στα 25 - 30 εκατ. ευρώ θα αυξηθεί φέτος η επενδυτική δαπάνη του ομίλου, ενώ προχωρά η απο-ενοποίηση της Trade Estates. Οι επιδόσεις των δραστηριοτήτων λιανικής κινήθηκαν άνω του μέσου όρου της αγοράς το πρώτο τρίμηνο.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Έπιασε τους στόχους ο όμιλος Φουρλή, τι προβλέπεται για το 2024

Η διαχείριση των λειτουργικών δαπανών και η μείωση του δανεισμού αποτελούν τις προτεραιότητες του ομίλου φέτος. Σε προχωρημένο επίπεδο οι εργασίες για το νέο κατάστημα ΙΚΕΑ στην Πάτρα, έξι πλέον τα σημεία της Holland & Barrett.
ΙΚΕΑ - The Mall Athens
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Όμιλος Φουρλή: Οι πυλώνες ανάπτυξης στα ακίνητα και τη λιανική

Επενδύσεις σε εμπορικά πάρκα και κέντρα logistics μέσω της Trade Estates, τέλος έτους ή αρχές του 2023 η δημόσια εγγραφή. Τα νέα καταστήματα Holland & Barrett και οι κινήσεις για IKEA και Intersport. Πώς θα κινηθούν τα μεγέθη.